Bitcoin-sessie Ordina en BTC Next

on .

bitcoin
Is Bitcoin een betaalmiddel of een (onzekere?) investering? Hoe zit het met de veiligheid van Bitcoin. Op deze en andere vragen zouden velen graag een antwoord hebben. Ordina en BTC Next bieden daarom een podium aan om deze onderwerpen onder de loep te nemen. Op een informele wijze zullen onder andere Tuur Demeester (macroanalist en Bitcoinfanaat) en Kees de Kort (Beurs- en macroanalist) op 12 december in Nieuwegein met elkaar in discussie treden.

De afgelopen tijd houdt de digitale valuta Bitcoin de gemoederen volop bezig. Mensen zijn extreem supporter of extreem tegenstander van Bitcoin. Daarnaast zijn grote koersstijgingen en –dalingen dagelijks in het nieuws of komt er weer nieuws vanuit bedrijven/overheden. Maar wat is een Bitcoin nu eigenlijk?

Tuur Demeester ziet Bitcoin als een alternatief van het verloren bankwezen, Kees de Kort, bekend van onder andere BNR Nieuwsradio, gelooft daarentegen niet in de Bitcoin,. Beiden hebben een uitgesproken mening over de digitale valuta en willen deze graag met een ieder delen.

Naast lezingen van deze economen zal er door bekende namen uit de Nederlandse Bitcoin-community uitgelegd worden wat Bitcoin is, zullen de trends en visie rond Bitcoin worden besproken en zal de oprichter van BTC Next zijn praktijkervaring met Bitcoin delen. Ben je nu een Bitcoin-enthousiasteling of –scepticus of wil je gewoon meer weten over het inmiddels bekende fenomeen Bitcoin, dan ben je van harte uitgenodigd. Inschrijven kan via ordina.nl.

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden!
Tot donderdag 12 december!

Het programma:
- Introductie Bitcoin
Daan Schröder, Bitcoinspecialist.

- Hoe verhoudt de Bitcoin zich t.o.v. de euro? Wat betekent Bitcoin vanuit economisch perspectief?
Tuur Demeester, analist met focus op belangrijke macrotrends

- BTC Next praktijk ervaring
Pieterjan Goppel, oprichter BTC Next

- Trends en visie rond Bitcoins
Rutger van Zuidam, ondernemer en oprichter van IntoBitcoin

- Met de vingers aan de Bitcoin, Bitcoin vanuit gebruikers- en ICT-perspectief.
Daniel Kloosterman, consultant Ordina

- Discussie tussen voor- en tegenstanders van Bitcoin
Tuur Demeester en Kees de Kort (beursanalist en commentator van BNR)

Bitcoin-sessie Ordina en BTC Next:
Donderdag 12 december
15:00 – 17:00 met aansluitend een borrel
Adres: Ordina, Ringwade 1 te Nieuwegein

Comments   

# Guest 2013-12-19 08:31
Bitcoin is in de eerste plaats een electronische munt, bedoeld als betalingsmiddel . In feite zou de waarde bepaald moeten worden via het aantal gebruikers en omzet. De huidige speculatie gokt er in zekere zin op dat er ooit een grotere omzet kan komen. volgens mij kan dat ook, maar de vraag is hoe snel en hoe ver kan het groeien? op dit ogeblik is er een grote wanverhouding tussen speculatieve waarde en de feitelijke (nuttige) omzet in de vorm van betalingsverkee r voor goederen en diensten. Als men er in slaagt om dat laatste een mondiale plaats te geven zullen de grote schommelingen automatisch minderen, maar gaat er wel een bijna permanente, waarschijnlijk vertragende vorm van deflatie zijn.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-19 08:33
Sommige economen vinden dat gevaarlijk. Anderzijds is sparen/beleggen vandaag ook een vorm van deflatie voor persoonlijk kapitaal (terwijl een deel van ieders kapitaa ook in wordt gebruikt om dingen te kopenl. Op zich is dat dus niet zo een probleem op voorwaarde dat die deflatie stabiel en niet te groot is. Als bitcoin ooit een succes wordt zal die deflatie trouwens in een verre toekomst afnemen en theoretische zeer klein worden. het gebruik ervan kan immers ook niet oneindig groeien. Al de groei stopt zal de deflatie ook stoppen en zou er theoretisch een stabiel betaalmiddel overblijven. Allemaar theorie uiteraard en de weg ernaar zal "woelig" zijn.... met believers en non-believers en dus ook speculanten, fraudeurs, ingrepen van overheden etc... In theorie kan Bitcoin evalueren van een louter speculatieve munt naar het meest zuivere betaalmiddel ooit.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-09 11:08
Gewoon lekker gokken, net als bij goud, zilver, aandelen, dollars, postcodeloterij en het casino.
Dus bitcoins kopen, liefst bij een lage koers. En verlies, dat is jammer. Kortom niet somberen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Rosalind 2013-12-08 14:59
De opgeefmodule op de website van Ordina werkt (bij mij) niet. Ik heb nu geprobeerd me op te geven via een e-mailtje aan (gegokt!). Ik heb daarop niet de gevraagde afleverbevestig ing gekregen, maar ook geen foutmelding. Raar allemaal. Maar ik ben dus van plan te komen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Rosalind 2013-12-09 12:57
Lara's e-mailadres bleek te werken; ze heeft mijn opgave bevestigd.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-08 13:02
Koop ze maar, zullen we zien wie gelijk had! :zzz

Koers kan niet omhoog zonder CN, en die weten wat ze moeten doen...
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-08 12:37
Graag argumenten inplaats van cliche.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-08 08:41
Zonder China is BTC dood.... Waste of time!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-10 13:06
Zeg dat maar is tegen de Argentijnen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-08 15:04
Dat lijkt me nogal kort door de bocht Quoting Guest:
Zonder China is BTC dood.... Waste of time!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-15 11:37
Hmm, de groei is eruit. Wat zei ik ook weer vorige week? Geen Chinezen, geen bitcoin :-*

Dat slimme NLers nog in zulke flauwekul kunnen trappen, dat begrijp ik niet om eerlijk te zijn!!!
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-12-15 14:49
Het gaat er niet om of je ergens "in trapt" het gaat erom dat bitcoin als technologie een ongekend potentieel heeft,. De koers van Bitcoin dat is iets wat er nauw mee verbonden is maar niet het belangrijkste,. Met een lagere koers kan bitcoin nog steeds slagen. We zijn echter gewend om een idee alleen te beoordelen aan de hand van de prijs. Wat dat betreft is de hoge koers een zegen en een vloek. Ik had liever dit koersnivo pas over een jaar of 5 gezien na een langzame stijging.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-16 21:32
Quote:
Met een lagere koers kan bitcoin nog steeds slagen. Wat dat betreft is de hoge koers een zegen en een vloek. Ik had liever dit koersnivo pas over een jaar of 5 gezien na een langzame stijging.
Hier in dit artikel wordt (aan het begin) goed laten zien en uitgelegd waarom Bitcoin (nu) niet goed werkt.
http://www.theatlantic.com/business/archive/2013/12/why-bitcoin-will-never-be-a-currency-in-2-charts/282364/
Ze eindigen het artikel alleen compleet retarded en gaan het doel van Bitcoin volledig voorbij.
Als je kijkt naar de exponentiële inflatie van de dollar en euro, betwijfel ik of dit koersniveau over 5 jaar pas wel wenselijk is. Eigenlijk is Bitcoin aan de late kant gestart en het zou wenselijker zijn als de inflatie ervan in een S-curve zou verlopen. Dan kon het eerst meer bekendheid krijgen, waardoor het aantal early adopters vele malen groter zou zijn.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-16 21:33
Door de enorme deflatie t.o.v. valutas die alleen exponentiële inflatie kennen houd iedereen hun bitcoins vast. Daarom werkt het niet goed. Toen de Romeinen inflatie creëerden door koper door het goud te gieten om de oorlogen en sociale voorzieningen nog te kunnen financieren. Gingen mensen ook hun munten met het hoogste goud en zilver gehalte vasthouden en ging het grootste deel uit circulatie.
De laatste 2 stijgingen van de Bitcoin kwamen door de potentiële val van de Euro. De €1000 (met het inflatiepunt van vandaag) zal het naar mijn idee nog wel passeren
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh