15 mei: Eerste Nationaal Bitcoin Congres

on .

15 mei: Eerste Nationaal Bitcoin Congres  
Aankomende donderdag 15 mei van 13:00 tot 17:00 gaat het gebeuren. Het eerste nationaal Bitcoin congres zal dan plaatsvinden in Amsterdam. Op dit congres laat de voorhoede van het Nederlandse bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen zich bijpraten over het fenomeen Bitcoin. Top sprekers delen hun kennis en visie over de nieuwste ontwikkelingen en de impact die Bitcoin heeft op economie en samenleving, nu en in de toekomst.

Het congres begint weliswaar op dezelfde dag als de Bitcoin2014 conferentie, georganiseerd door de Bitcoin foundation en ook gehouden in Amsterdam. Toch hoeft dit, voor zover ik weet, geen probleem te zijn aangezien de eerste dag van bitcoin2014 alleen voor genodigden is en het publieke gedeelte pas om 6 uur in de avond begint met een borrel. Kan je dus mooi van het bitcoin congres zo door naar Bitcoin2014.

Het congres biedt een constructief kritische blik op Bitcoin en “crypto valuta” als nieuwe technologie en biedt concrete handvatten voor zowel strategische als praktische discussies over innovatie van financiële dienstverlening en producten. Onder de sprekers bevinden zich vooraanstaande ondernemers, wetenschappers, investeerders, bestuurders, (centraal) bankiers en bitcoin specialisten als bankier Peter Verhaar, VC Marc van der Chijs, bitcoin expert Tuur Demeester, Prof Paul Iske van ABN AMRO, Mark Buitenhek van ING en oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager. Internationale sprekers zijn Bitcoin investeerder van het eerste uur Trace Mayer en Bitcoin core ontwikkelaar Mike Hearn. De Nederlandsche Bank zal tijdens het congres meer bekend maken over hoe zij naar Bitcoin en "crypto valuta" kijken in het kader van innovatie en betalingsverkeer.

Het Nationaal Bitcoin Congres 2014 is in 4 weken tijd met Bitcoin snelheid georganiseerd door Trendwatcher Vincent Everts en Ecommerce ondernemer en Bitcoin specialist Rutger van Zuidam. Het congres is in het leven geroepen om de voorhoede van het Nederlandse bedrijfsleven en overheidswezen bij te praten over Bitcoin met Top sprekers uit de internationale Bitcoin gemeenschap die hun kennis en visie delen over Bitcoin, de nieuwste Trends en de impact die Bitcoin heeft op business en de Nederlandse samenleving.

Deelname aan het congres kost € 190,- en er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar. Het adres is ABN AMRO Dialogues House, Foppingadreef 22, Amsterdam. Congresticket leverancier Paydro heeft voor dit congres haar product uitgebreid met de mogelijkheid om de betaling in Bitcoin te kunnen voldoen. Het congres zal ook live worden uitgezonden via Internet.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh