18 tm 20 maart: Bitcoinference 2014 te Amsterdam

on .

bitcoinference 2014  
Van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 maart zal de Bitcoinference 2014 plaatsvinden op het Amsterdam Science Park. Tijdens de Bitcoinference zal de rol van Bitcoin in de traditionele financiele wereld aan bod komen (beleggingen), de juridische, politieke en economische kant komen aan bod, de toekomst (Bitcoin 2.0), invloed van de media op de Bitcoin koers, systemen die zij afgeleid van Bitcoin. Hou de website in de gaten voor het laatste overzicht van de sprekers.

Het Amsterdam Science Park is een zeer toepasselijke plek voor Bitcoin. Aangezien hier in de jaren negentig de eerste vorm van digitaal geld werd ontwikkeld. David Chaum, gezien als technisch grondlegger van de Cypherpunk-beweging in de jaren tachtig, oprichter van de International Association for Cryptologic Research (IACR), uitvinder van vele cryptografische protocollen, en privacy vriendelijke verkiezingssystemen, anonieme communicatiesystemen, waaronder mix networks welke de voorloper zijn van het hedendaags veelgebruiktte Tor, leidde hier indertijd een cryptografie onderzoeksafdeling van het CWI. Zij kregen de opdracht van de Nederlandse overheid om onderzoek te doen naar rekeningrijden.

David Chaum besefte al snel dat hij hierbij zijn ideeen voor digitaal geld kon gebruiken. En richtte vanuit het CWI de spin-off Digicash op. De eerste elektronische betaling werd in 1994 gedaan. Digicash heeft een aantal keer op de punt gestaan om grote contracten te tekenen met bijv. Netscape en Microsoft om betalingen in de Navigator en Internet Explorer mogelijk te maken. Deze zijn iedere keer op het laatste moment afgeketst. Ook een belangrijke deal met ING, waarbij de hele Raad van Bestuur van ING aanwezig was, werd letterlijk op het laatste moment afgeketst. Naar verluidt omdat David Chaum het niet vertrouwde. In 1999 is Digicash uiteindelijk opgeheven. Zijn ideeen rond Digicash en blind signatures leven hedendaags voort in de opensource software OpenCoin "anonymous digital cash".

Bezoekers krijgen korting als ze hun toegangskaart met Bitcoin, Litecoin etc. vooraf betalen. Studenten krijgen daar nog een korting bovenop. Kaarten kunnen worden aangeschaft door vooraf kontakt op te nemen met de organisatie. Zie onze website voor meer info.

De conferentie vind plaats in de Amsterdam Science Park Congreszaal. De ingang zit naast de ingang van het CWI. En hiernaast zit het gebouw waar Digicash in de jaren negentig huisde. (Het huidige NLnet-gebouw). Amsterdam Science Park is goed bereikbaar met openbaar vervoer (minder dan vijf minuten lopen vanaf station Amsterdam Science Park), auto (betaald parkeren) en fiets.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en volg ons op de sociale netwerken, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws: https://www.facebook.com/pages/Bitcoinference/1385997914968721
https://twitter.com/bitcoinference
https://plus.google.com/+Bitcoinference

Add comment


Security code
Refresh