28 mei: Eten en drinken met bitcoins tijdens 'Arnhem Bitcoinstad'

on .

arnhem bitcoinstad  
Wie op 28 mei naar het centrum van Arnhem komt, kan tijdens 'Arnhem Bitcoinstad' bij verschillende café's en restaurants zijn rekening met bitcoins betalen. De avond start met een korte presentatie over Bitcoin. Tijdens de avond kunnen bezoekers briefgeld inwisselen voor bitcoins bij een bitcoinautomaat. Bij de café’s als Njoy en Den Koopman en restaurants Kohinoor of India en De Smidse kan je met bitcoins afrekenen, gewoon simpel met je smartphone.

Bitkassa

Arnhem Bitcoinstad is ontstaan doordat drie Bitcoin-enthousiastelingen in hun eigen woonplaats wel eens een drankje met bitcoins willen afrekenen. Zij ontwikkelden het hulpmiddel BitKassa waarmee het voor ondernemers heel laagdrempelig wordt om bitcoins te accepteren. Wie op 28 mei naar Arnhem komt, kan ervaren hoe makkelijk het is om ermee te betalen.

Who's next?

Mede organisator Patrick van der Meijde vertelt:
"De laatste stand van zaken is dat we maar liefst 15 cafe's en restaurants hebben gevonden die mee doen. Er is (vanaf woensdag) geen andere plaats in Nederland met meer horeca gelegenheden waar je met bitcoins kunt betalen. We twijfelen zelfs of we Berlijn niet ook voorbij zijn met dit aantal. Maar volgende week wordt ons doel bereikt: We kunnen dan eindelijk met bitcoins betalen in onze thuisstad en aan keuze geen gebrek! Welke stad is next?"

Programma

De avond start om 18:00 uur in Café Brasserie Dudok Arnhem (Koningstraat 40) met een beknopte presentatie over Bitcoin (circa 20 min). Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de actie van de avond: Wie bij de meeste deelnemende horeca gelegenheden langs gaat en betaalt met bitcoins wint een waardebon van €150,- die bij Thuisbezorgd.nl gebruikt kan worden. Er zijn ook een tweede en derde prijs van respectievelijk 75 en 25 euro te winnen. De rest van de avond heeft geen vast programma, maar zal in het teken staan van gezelligheid en leuke informele discussies over te toekomst van Bitcoin waarbij de deelnemende horeca gelegenheden bezocht worden.

meedoen?

Bent u ondernemer in Arnhem en wilt u zich aansluiten bij dit evenement; gebruik dan het contactformulier op de website of email de organisatie op: info@arnhembitcoinstad.nl

Op de website www.arnhembitcoinstad.nl vind je meer informatie over dit evenement en de participerende ondernemers. Volgen op twitter kan je doen via @bitcoinstad.

Comments   

# B.T. 2014-05-28 16:07
Wat voor betalingssystem en worden er gebruikt? Gelijksoortig als op bitcoin boulevard of heeft elke bar/restaurant dat zelf bepaald?
Ik kan er niet bijzijn helaas.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-06-03 22:24
@B.T. op Arnhem Bitcoinstad werd BitKassa gebruikt
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-05-26 12:03
Een format bedenken waarbij de "prijs" gebonden is aan een verplichte uitgifteplek,

hoe "not done" is dat ...en al helemaal als je het in de bitcoin wereld gaat toepassen waar vrijheid en keuze juist de main rules zijn.

idee is leuk maar geef dan 150 euro aan BTC weg uit te geven of te sparen waar men zelf wil
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-05-28 03:46
@Guest, deze prijs is gesponsord door Thuisbezorgd. Wij vinden het een leuk gebaar van ze. En die prijs staat verder geheel los van het 'format', de contest is gewoon een aardigheidje om te stimuleren dat mensen op zoveel mogelijk verschillende plekken iets afrekenen met Bitcoin, zodat alle cafe's en restaurants zelf ervaren hoe snel en makkelijk Bitcoin werkt.

Als je liever gewoon voor 150 euro aan BTC als prijs had gezien: het staat je vrij om ook mee te sponsoren :) We delen graag extra prijzen uit om het gebruik van Bitcoin te stimuleren!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh