Arnhem Bitcoinstad sluit Burger King aan als Bitcoin acceptant #100

on .

Arnhem Bitcoinstad  
Wie Bitcoinspot al wat langer volgt, heeft met enige regelmaat berichten over Arnhem Bitcoinstad voorbij zien komen. Meestal beknopte berichtjes over één of meerdere nieuwe winkels in Arnhem die vanaf dat moment ook bitcoins accepteren als betaalmiddel. Inmiddels is een mijlpaal bereikt en zijn er 100 zaken in Arnhem waar je met bitcoins kunt betalen. We zullen in dit bericht ingaan op hoe dit is ontstaan.

Op 28 mei 2014 opende Arnhem Bitcoinstad met 15 horeca ondernemers die bitcoins accepteerden. Vanaf dat moment lukte het om steeds meer ondernemers warm te maken voor het accepteren van bitcoins als betaalmiddel. We hebben hiervoor ons eigen payment service opgericht: BitKassa. In november 2014 begon ook de SPAR Arnhem Centraal met het accepteren van bitcoins. Een veelgehoord argument tegen bitcoin was "Zolang ik mijn boodschappen er niet mee kan betalen is het niks", wat op dat moment in Arnhem van tafel geveegd kon worden.

Met enige regelmaat kwamen er toeristen en journalisten naar Arnhem om te kijken of ze er een weekendje volledig betaald met bitcoins konden doorbrengen. Die verbleven dan in één van de Arnhemse hotels of B&B's die bitcoins accepteren.
Mo Lon
Het vinden van nieuwe ondernemers die bitcoins willen accepteren ging steeds makkelijker. Steeds meer ondernemers kennen Arnhem Bitcoinstad en vrijwel allemaal kennen ze wel een bevriende ondernemer die al mee doet bij wie dan nagevraagd wordt wat hun ervaringen zijn. Anderhalf jaar geleden gebeurde het nog wel eens dat we een café naar binnen liepen en dat, zodra het woord Bitcoin viel, we aangekeken werden alsof we drugsdealers waren die vroegen of er interesse was om mee te doen. Dan kreeg je te horen dat ze er niks mee te maken wilden hebben en werd je vriendelijk verzocht om weer te vertrekken. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders.

Een ander verschil is dat in het begin alle ondernemers de bitcoins door BitKassa direct lieten omzetten naar euro's. Tegenwoordig zijn er steeds meer ondernemers die de bitcoins aanhouden en ze ook gebruiken om zelf weer inkopen te doen bij andere zaken die ook bitcoins accepteren. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant dat brood koopt bij een bakker die ook bitcoins accepteert. Dit is het grotere doel van het project: Er voor zorgen dat er een complete bitcoineconomie ontstaat. We willen hiermee laten zien dat er een alternatief bestaat voor het gevestigde financiële stelsel.
BurgerKingBitcoin1.jpg
Vandaag is er weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Gerard Hoogland, de eigenaar van Burger King Arnhem, heeft besloten om in zijn zaak ook Bitcoins te accepteren. Daarmee is dit wereldwijd de eerste Burger King die bitcoins accepteert. En niet alleen accepteren ze het, ze promoten het ook: Wie met bitcoins betaalt krijgt de tweede Whopper gratis! Burger King Arnhem is de 100e zaak die bitcoins accepteert in Arnhem. Let op: Het betreft de Burger King in het centrum (Weverstraat), niet die bij het station.

Op vrijdag 19 februari is er bij Burger King Arnhem een bitcoin meetup. Dit is een bijeenkomst voor iedereen die interesse heeft in Bitcoin en hierover meer wil weten. De bijeenkomst wordt bezocht door zowel experts als beginners en wordt elke maand gehouden bij één van de zaken die bitcoins accepteren. Kijk voor meer informatie op www.ArnhemBitcoinstad.nl

geplaatst door ArnhemBitcoinstad

Tags: arnhem bitcoinstad,

Comments   

# Guest 2016-02-18 10:03
Vergeet ik in al het enthousiasme de site : www.rad-led.net. Bitcoin betalingen vanaf maandag 22 feb 2016
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2016-02-18 10:01
Heel goed nieuws, en dit geeft ons vertrouwen om door te drukken met het accepteren van Bitcoin. Hoewel het nog even passen en meten is, heb ik er een bijznder goed gevoel bij. Van hotel tot boodschappen, en van een hamburger tot een stralings detector (check de site), allemaal met bitcoin. :D
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh