Rente verdienen op je bitcoins met BtcBuckets

on .


Wil je graag bitcoins lenen of uitlenen, tegen rente, aan iemand anders? dat kan nu via BtcBuckets. 

Geld lenen of uitlenen met btcbuckets

Het idee is redelijk eenvoudig: twee mensen spreken met elkaar af dat ze onderling bitcoins willen lenen en de uitlener maakt dus een bucket aan op btcbuckets.com. Hij voert daar het uit te lenen bedrag in, de rente, de looptijd, de bitcoin adressen van de lener en uitlener en de btcbucket wordt aangemaakt. Als de uitlener nu de benodigde bitcoins stort in de bucket zijn de bitcoins klaar om uitgeleend te worden. 
De bucket is te bereiken via een url die meteen de enige toegang is tot de bucket, als je hem kwijtraakt heb je dus een probleem.

Wat de site wel benadrukt is dat btcbuckets.com geen bank is en geen beveiliging biedt in het geval dat de lener het geleende bedrag en/of de rente niet terugbetaald. De site biedt alleen een manier om bitcoins te lenen of uitlenen, het vertrouwensgedeelte moet je zelf doen.
Al met al een goed idee en weer een stap in de richting om de bitcoin-stroom om gang te brengen.

Enige nadeel is uiteraard dat je eerst iemand in je kennissenkring of via internet moet vinden die je genoeg vertrouwt om de lening op gang te zetten, er is geen stok achter de deur in het geval dat iemand zich niet aan de afspraak houdt. Daarom zou het mooi wezen als er op de een of andere manier een optie komt om bitcoins uit te kunnen lenen aan derden zonder dat je ze kent. Weer een nieuwe uitdaging voor de bitcoin-community?
 

Add comment


Security code
Refresh