Weet je nog, toen een pizza 10.000 bitcoins kostte?

on .


Even terug naar het verleden:
18 mei 2010 deed Laszlo een oproep op het forum: "wie wil ervoor zorgen dat er 2 pizza's bij me thuis bezorgd worden, ik wil er graag voor betalen in bitcoins" En wat betaalde hij ervoor? Juist: 10.000 bitcoins, toen ongeveer 42 dollar waard, nu bijna, bijna 65000 euro.
Dit is typisch een stukje bitcoin geschiedenis, wie had toen ooit gedacht dat een bitcoin meer dan 1 dollar waard zou worden, sterker nog dat deze op een redelijk vaste koers zou uitkomen van boven de 5 dollar in 2012?
bitcoinpizza
In mei 2011, het jaar erop was bitcoin bezig met een stormachtige opmars om daarna hard te vallen. De tweede helft van 2011 was op zijn zachtst gezegd onstuimig te noemen, mtgox gehacked, mybitcoin verdwenen en ga zo maar door. En na alle ophef leek bitcoin bijna verslagen, de nay-sayers kraaiden op de fora dat bitcoin dood was en de aandacht verslapte.
Maar de echte die-hards bleven trouw en nu weer een jaar later is bitcoin, wat mij betreft, bezig om weer op te krabbelen. en met opkrabbelen bedoel ik niet alleen de koers maar je merkt ook dat bitcoin steeds meer belangstelling krijgt. Het aantal Bitcoinspot.nl bezoekers worden er elke maand een beetje meer en berichtgeving over bitcoin gaat niet alleen meer over de crash of silkroad. Zelfs enige kennissen luisterden laatst aandachtig naar mijn uitleg over bitcoin, het moet niet gekker worden.

En nu kan je je dus afvragen, waarom begin ik hierover? Nou eigenlijk om het feit dat bitcoinspot.nl vandaag iets meer dan een jaar bestaat, ik morgen alweer 36 jaren oud wordt en ik het alles een beetje in perspectief wil plaatsen. Ik ben nu een jaar bezig met deze site, de ene maand wat meer dan de andere maar het laat me toch niet los. Het bitcoin verhaal blijft toch voelen als een groot avontuur en ik ben benieuwd waar we zijn in juli 2013 als ik, als alles meezit, misschien wel weer een klein stukje schrijf over wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft. Ik ben dus benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen, op naar 2013!

Roland
webmaster@bitcoinspot.nl

Comments   

# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2012-07-17 08:49
gewoon volhouden en zo nu en dan snacht's even je site bijhouden :)
Reply | Reply with quote | Quote
# Wim 2012-07-16 17:56
Leuk stukje, ik hoop dat onze site het over een jaar ook zo goed doet :)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh