Eerste Bitcoin meeting is een feit

on .


Gisteren was de eerste bitcoin meeting te Amersfoort een feit, we hebben Bitcoiner Mark zo gek gekregen om voor ons een klein verslag te
schrijven!

bitcoinshirtDe avond van 25 juli was er een Bitcoin meeting in Amersfoort. Op een aantal plaatsen werd er opgeroepen om erbij te zijn, maar eigenlijk wist niemand hoe druk het zou worden. De meeste mensen hadden verwacht dat we er met z'n 5 anderen zouden zijn. Het was voor de meesten dan ook een verrassing dat we iets boven het dubbele van dat getal zaten. Mensen kwamen uit Twente, Nijmegen, Utrecht en Delft en daarmee lijkt ook de locatie een goede te zijn geweest.


De meeting was gehouden op het terrein van hackerspace Bitlair. Zij hebben op woensdagavonden een open avond, waar iedereen welkom is. Gezien de 30 graden op deze dag was het dus ook niet verwonderlijk om een barbecue aan te treffen bij aankomst. De meeste Bitcoiners hadden echter al wat gegeten, maar het maakte wel de sfeer.

Een aantal onderwerpen die de revue zijn gepasseerd: Bitcoin mining, de FPGA's en ASIC's waar mensen mee bezig zijn, de beloning die in oktober gehalveerd gaat worden, mensen die contact hebben gehad met de Belastingdienst, verhalen over mensen die geld lenen en spontaan verdwijnen, beveiliging van websites binnen en buiten Bitcoin en studie en werk waar mensen naast Bitcoin mee bezig zijn (of mee bezig zouden moeten zijn).

Er is ook gehandeld in Bitcoin, hoewel iemand daarbij tegen het probleem aanliep dat het bijwerken van de blockchain wederom ontzettend lang kon duren. Verschillende mensen hadden een wallet bij, de een op een prehistorische laptop, waar draadloos internet via een USB-dongle moest, de ander met een supergelikte AlienWare laptop. Een aantal mensen hadden een meer moderne optie gekozen: een app op de telefoon.
 Het eerste exemplaar van Bitcoin magazine was ook meegenomen en daar kon in gebladerd worden. En wat ik zelf toch wel het mooiste vond om te zien: een van de bezoekers had twee Casascius coins van 10 BTC meegenomen, gemaakt uit echt zilver. Uiteraard waren deze te koop.

We waren het er met z'n allen over eens dat de avond goed bevallen was en voor herhaling vatbaar!
 

Comments   

# Jeroen 2012-08-14 10:20
Jammer dat ik te laat op de hoogte was, had er zeker bij willen zijn. Volgende keer!

Ben erg enthousiast over Bitcoin en het lijkt me boeiend om met anderen van gedachten te wisselen. Kondigen jullie de volgende meeting ook aan op bitcointalk.org ?
Reply | Reply with quote | Quote
# Mqrius 2012-07-26 23:53
Oh voor de duidelijkheid, de Ƀ1 munten zijn de Original Series Casascius Physical Bitcoins, waarvan er maximaal ooit maar 11 000 zullen zijn, maar waarschijnlijk veel minder. Voor meer informatie, zie: https://www.casascius.com/faq.aspx#original
Reply | Reply with quote | Quote
# Mqrius 2012-07-26 23:51
De meeting was gaaf :)


De Casascius Ƀ10 Silver rounds zijn trouwens nog steeds te koop. Daarnaast heb ik gisteren nog wat Ƀ1 munten binnen gekregen, die waren helaas niet op tijd voor de meeting.

http://i.imgur.com/qfa22.jpg

De silver rounds zijn te koop voor Ƀ22 per stuk en de enkeltjes voor Ƀ1,45. Ik heb er zelf respectievelijk Ƀ19,60 en Ƀ1,29 voor betaald, plus nog wat verzendkosten, maar als je van mij koopt hoef je natuurlijk geen weken te wachten op verzending uit Amerika en hoeven de coins niet (meer) langs de douane.

Neem even contact op als je interesse hebt:
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh