Wat gebeurde er afgelopen weekend?

on .


Voor degenen die het nog niet was opgevallen, de bitcoin-prijs heeft het afgelopen weekend weer een flinke val gemaakt. En ook al is het niet 100% zeker, waarschijnlijk heeft het alles te maken met het stoppen van de bitcoin savings and trust. Voor degenen die nog niet bekend waren met dit fenomeen, dit is (was) een bitcoin-site waar je je bitcoins kon onderbrengen voor een rente van maar liefst 7% per week!. terugkijkend zou je uiteraard al meteen denken dat dit een piramide-spel bij uitstek is, maar daar zijn de meningen nog over verdeeld.

Capture
Maar wat is er nu het afgelopen weekend precies gebeurd waardoor de koers een bijna vrije val heeft gemaakt naar het nivo van maanden geleden. Het lijkt allemaal te draaien om de mededeling van de beheerder van de site (pirateat40) dat hij ermee ging stoppen en dat hij de investeerders in zijn site de inleg zou terugbetalen. Hij had deze mededeling al eerder gedaan, maar in principe zou afgelopen maandag het begin worden van de terugbetaalperiode voor zijn investeerders.
 

In principe zou je vanuit deze mededeling twee scenario's kunnen voorstellen.
1: Het uitbetalen gaat nooit gebeuren, aangezien velen denken dat het een piramide spel is en een hoop mensen raken hun bitcoins kwijt wat dan weer slecht is voor het vertrouwen in bitcoin en slecht voor de koers.
2: Het uitbetalen gaat wel door waardoor er een hoop bitcoins terug de markt op komen wat weer een hoop neerwaartse kracht voor de koers kan betekenen.

Hoe het ook zij, waarschijnlijk is het niet best voor de koers en dat dachten er nog velen en de koers ging dus het afgelopen weekend in de tijd van een uur van 15 naar 8 dollar en is nu weer langzaam een beetje aan het opkrabbellen. Waarschijnlijk is het een combinatie geweest van het nieuws rond de bitcoins savings and trust en het feit dat er waarschijnlijk een hoop mensen waren die de tijd wel weer eens rijp vonden om wat winst te nemen na de stijgende koersen van de afgelopen tijd.

Waarschijnlijk heeft het allemaal te maken met het feit dat "als dingen te mooi klinken om waar te zijn, ze waarschijnlijk niet waar zijn". Het feit dat bitcoin savings and trust 7% rente per week beloofde valt toch wat ons betreft zeker hieronder. Of alle mensen zoals beloofd door pirateat40 hun inleg en rente gaan terugkrijgen?, we houden het in de gaten.

 

Add comment


Security code
Refresh