En toen was er: de bitcoin foundation

on .

bitcoinf
Het was al bekend dat er deze maand een grote aankondiging aan zou komen. En vandaag was het dus zover, Gavin Andresen meldde de start van de  bitcoin foundation.


Deze organisatie gaat zich inzetten voor de standaardisatie, bescherming en promotie van bitcoin in de ruimste zin van het woord voor alle bitcoin gebruikers wereldwijd.De foundation is opgezet op dezelfde manier als de linux foundation, een open source project dat veel succes gehad heeft met het promoten van linux en het aanmoedigen van het inzetten van de technologie op een breed front van mogelijkheden. Gavin geeft wel aan dat de bitcoin foundation zelf eigenlijk niets zal "doen" maar dat de mensen in de stichting de drijvende kracht zullen zijn. Alles hangt af van de leden van de foundation en de richting van de foundation hangt af van wat de leden willen.

Als je wil kan je bitcoins doneren aan de stichting, en ik heb al meerdere forum posts gezien van mensen die een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins hebben gegeven. Hopelijk kunnen deze fondsen door de stichting aangewend worden om wat goede publiciteit voor bitcoin te maken. Misschien is het wel weer eens tijd om het aloude "What is bitcoin" filmpje te vervangen door wat nieuws.

Mooi detail is dat Gavin (een bitcointalk forum veteraan) alvast de trolls probeert voor te zijn en een korte Q&A heeft gemaakt, ik heb even de moeite genomen om een aantal hieronder te vertalen:
Q: Is dit de beruchte "september aankondiging?"
A: Ja

Q: Hoe weten we zeker dat de foundation niet gewoon er vandoor gaat met de gedoneerde bitcoins?
A: Dat zullen we niet, alle leden zijn mensen met solide reputaties die hun echte namen gebruiken.

Q: Hoe weten we dat de foundation niet haar bitcoins zal verliezen aan hackers?
A: We zullen cold wallets gebruiken, met de private keys veilig opgeborgen, in de toekomst zullen er multisignature keys gebruikt worden zodat meerdere foundation-leden toestemming moeten geven om de bitcoins uit te kunnen geven.

Q: Is dit niet gewoon een front voor de CIA?
A: Nee

kijk voor meer info op www.bitcoinfoundation.org en wordt lid of doneer eventueel een paar bitcoins.

Add comment


Security code
Refresh