Bitcoinkoers bereikt recordhoogte

on .

Koers van bitcoins bereikt recordhoogte  

Afgelopen week brak de bitcoin-koers door het vorige hoogtepunt, uit juni 2011, 31.9099 dollar heen. Na een rally van anderhalve maand ging de koers van 13 naar 28 dollar en bleef toen een poosje rond de 30 dollar hangen. Afgelopen woensdag was het dan toch zover en de koers ging door de 30 heen en in sindsdien weer blijven stijgen, terwijl ik dit zit te schrijven staat de bitcoinkoers alweer op 34 dollar.

Nu zal je misschien denken: leuk die dollars maar hoe zit het met de eurokoers? Nou die lijkt ook niet te stoppen de laatste tijd en staat nu alweer op 26 euro. In juni 2011 werden er nog geen bitcoins in euro's verhandeld en de laatste grote prijsstijging uit september 2011 (toen we tegen de koers van 10 euro aanzaten) werd begin januari alweer ingehaald en sindsdien is er niet teruggekeken.De doorbraak van de 31 dollar grens is zeker een mijlpaal in de geschiedenis van bitcoin te noemen, toen de koers in de zomer van 2011 onderuit ging werd dit door velen aangehaald als het einde van Bitcoin. Media en journalisten struikelden over elkaar om als eerste de dood van bitcoin aan te kondigen en ook op de forums waren er ernstige twijfels over de toekomst. Echter na de bodem bereikt te hebben in november 2011 leek alle rust weer te zijn weergekeerd en begon de koers weer langzaam te stijgen. In 2012 wisselde het goede en het slechte nieuws elkaar een beetje af maar de trend leek toch langzaam gezet te worden naar een meer positief beeld van bitcoins. in het einde van 2012 was er weer slecht nieuws met het einde van de bitcoins savings and trust en het sluiten van de GLBSE maar toch konden die berichten de koers maar tijdelijk tegenhouden. Aan het einde van 2012 volgden enkele positieve berichten elkaar op, in november gaf wordpress aan voortaan bitcoins te accepteren en daarna kwam het nieuws dat bitcoin central gedeelteltelijk als bank zou gaan opereren . Deze berichten brachten een storm van positieve aandacht teweeg voor bitcoin, alleen al op deze site was dat goed te merken aan de bezoekersaantallen. Daarna lijkt de aandacht voor bitcoin alleen maar te zijn toegenomen, dit jaar alleen al kwam het nieuws dat MEGA en Reddit bitcoins accepteren en de Asic revolutie deed (en doet) ook nog steeds een hoop stof opwaaien.

zoals eerder al aangegeven in het artikel waarom stijgt de bitcoin koers zijn er waarschijnlijk een hoop factoren aan te wijzen voor deze sterke toename, maar waar het gaat eindigen blijft de vraag. De aandacht voor bitcoin stijgt in ieder geval nog steeds, zoals je bijvoorbeeld goed kan zien aan hoe vaak er gezocht wordt naar het woord bitcoin op google. Ikzelf doe liever niet aan speculaties wat betreft koersstijgingen maar als je bedenkt hoeveel mensen er op het internet actief zijn en hoe weinig mensen er nog maar gehoord hebben van bitcoin, denk ik eerlijk gezegd dat we pas aan het begin staan.

Add comment


Security code
Refresh