Bitbills: Bitcoins die je vast kan houden

on .


Ondanks het feit dat bitcoins populairder worden, vinden veel mensen het idee van digitaal geld nog steeds erg ongrijpbaar. Immers: het is toch fijn om je geld vast te kunnen houden, of in ieder geval de mogelijkheid te hebben om je geld om te zetten in fysieke vorm als je dat zou willen.


Die behoefte wordt nu vervuld in de vorm van bitbills, Bitbills zijn bitcoins die je vast kan houden.
bitbills


Als er op je computer bitcoins opgeslagen worden, dan wordt dat gedaan in stukjes gecodeerde data, private keys genaamd. Een bitbill is een plastic kaartje met daarin de private key die het juiste aantal bitcoins bevat. De kaart kan wanneer je wilt geconverteerd worden naar bitcoins maar daarmee zal de kaart ook waardeloos worden, de bitcoins kunnen dus maar 1 keer uitgegeven worden.

De private key, zit verpakt tussen twee hologrammen. Het is niet mogelijk om bij de code te komen zonder de hologrammen zichtbaar te beschadigen, je kan dus altijd zien of iemand de private key al heeft gelezen. Op het moment dat je de bitcoins dus wil uitgeven kan je de kaart openbreken om toegang te krijgen tot de private key die dan uit te lezen is via een QR code of gewoon te lezen aangezien hij ook uitgeschreven staat in de kaart.

Binnenkort zullen de heren van bitbill ook nog een nieuw product op de markt gaan brengen, de bitcoin bank-card. Met een bank-card zal het draagbaar maken van je bitcoins nog een stapje verder gaan. Een bank-card is een kaart waar je geld op gestort kan storten en ook weer opgenomen. Je fysieke bitcoin portemonnee dus. Als er meer nieuws is over de bank-card of bitbills, lees je het hier!

Voor meer info: https://bitbills.com

Add comment


Security code
Refresh