Google onderzoekt mogelijkheden Bitcoin

on .

Google onderzoekt mogelijkheden Bitcoin  
De Bitcoin zou wel eens geïntegreerd kunnen worden in de diensten van Google. In een onderzoek vraagt Google via Reddit naar de wensen en behoeften van gebruikers en hoe Google de Bitcoinmogelijkheden zou moeten toepassen in hun dienstverlening. Amerikaan Jarar Malik, marketeer en Bitcoingebruiker, heeft dit bekend gemaakt naar aanleiding van zijn onderzoek naar de Bitcoinmogelijkheden bij techbedrijven.


Dit onderzoek heeft Malik uitgevoerd door mailings te versturen naar de ceo’s van prominente techbedrijven. Google-topman Gundotra gaf te kennen dat zijn bedrijf momenteel aan het onderzoeken is of zij Bitcoin kunnen integreren in nieuwe of bestaande/verbeterde betaaldiensten. Malik heeft deze e-mailgesprekken op Reddit geplaatst en werd vervolgens benaderd door de baas van Google Wallet, Ariel Bardin. Barlin heeft Reddit-leden gevraagd naar hun wensen betreft de invoer van Bitcoin in de dienstverlening van Bitcoin.

Google kan de virtuele munt implementeren door middels de Google Wallet ook Bitcointransacties te laten uitvoeren. Daarnaast kan Google Bitcoin als betaalmiddel accepteren voor haar diensten.

Dat internetgigant Google in onderzoek is om Bitcoin in hun dienstverlening te implementeren zegt veel over de kracht van de munt. Bitcoin heeft vertrouwen nodig, dit vertrouwen wordt vaak gekweekt doordat grote bedrijven Bitcoin gaan accepteren of implementeren. Het aantal webwinkels dat Bitcoin accepteert groeit ook. Webwinkel Overstock weet er na een omzet van $130.000 dollar binnen de eerste dag dat het Bitcoin accepteert, alles van.

Gepost door Leon Horenberg | BTCNext

Add comment


Security code
Refresh