versie 0.4 bitcoin client beschikbaar!

on .


Per heden is de versie 0.4 van de officiele bitcoin-client te downloaden en daarmee is de langverwachte wallet-encryptie eindelijk een feit! Op deze manier is de wallet (de digitale portemonnee met de bitcoins erin) beschermd tegen het onbevoegd uitgeven van de bitcoins. Er is nu een optie beschikbaar om een wachtwoord in te stellen, wat gevraagd zal worden elke keer als er bitcoins uitgegeven gaan worden.


bitcoin_client_0.4

De wallet file kan uiteraard nog steeds gestolen worden, maar aangezien je nu dus een wachtwoord moet invoeren voordat de bitcoins uitgegevens kunnen worden, hebben kwaadwillenden niks meer aan je wallet file. De term wallet-encryptie is wel een beetje misleidend omdat de wallet zelf niet ge-encrypt is, mochten kwaadwillenden je wallet in bezig krijgen dan kunnen ze nog steeds in de wallet kijken en je adressen en transacties zien. Hetgeen ge-encrypt is, zijn dus enkel de sleutels de nodig zijn om de bitcoins te versturen.

 

Maak, voordat je de nieuwe client installeert, eerst een backup van je wallet zodat je (mocht de installatie niet goed gaan) nog terug kan vallen op je backup. zie de officiele aankondiging voor meer info hierover. Zorg ervoor dat je het wachtwoord goed noteert, want de encryptie kan niet ongedaan gemaakt worden. Wachtwoord vergeten = bitcoins foetsie.


De client is nog steeds in beta maar dit is weer een goede stap voorwaarts in de ontwikkeling van de client.
In deze versie van de client zijn ook een aantal bug-fixes en prestatie verbeteringen verwerkt, zie de officiele aankondiging voor de complete beschrijving.

Downloads:
- Windows Client
- Linux Client
- Mac Client
 

Links:
Thread op het bitcoin-forum: https://bitcointalk.org/index.php?topic=45410.0
Officiele aankondiging op sourceforge: http://sourceforge.net/mailarchive/message.php?msg_id=28132490

download-pagina op sourceforge: http://sourceforge.net/projects/bitcoin/files/Bitcoin/bitcoin-0.4.0/

 

Add comment


Security code
Refresh