Paypal zet weer stap richting Bitcoin acceptatie

on .

Paypal zet weer stap richting Bitcoin acceptatie  
Paypal heeft aangekondigd, via hun dienst Paypal payments hub, samen te gaan werken met de drie grootste grootste betalingsproviders: Bitpay Coinbase en GoCoin. Bitcoin wordt (nog?) niet direct geintegreerd in de Paypal diensten zelf maar winkeliers kunnen als het goed is binnenkort bitcoins gaan accepteren via de payments hub. Voorlopig zal de optie alleen in Noord Amerika beschikbaar komen, wanneer Europa aan de beurt komt is nog onbekend.

De Paypal payments hub (waarvan de website vreemd genoeg onbereikbaar is) is hiermee het tweede dochterbedrijf van Paypal die overgaat tot het integreren van Bitcoin. Braintree kondigde eerder deze maand al aan Bitcoin te gaan integreren als betalingsmiddel. Scott Ellison, senior director corporate strategy van Paypal, geeft aan dat ze gericht zijn op het bieden van zoveel mogelijk flexibiliteit en keuzevrijheid en dat ze daarom ervoor hebben gekozen om zich ook op Bitcoin te gaan richten.

De Paypal payments hub is een dienst oorspronkelijk ontwikkeld door Zong, welke in 2011 voor 240 miljoen gekocht werd door Paypal's moederbedrijf Ebay. De dienst wordt momenteel grotendeels gebruikt door digitale aanbieders zoals spelletjesmakers Blizzard en Zonga. De payments hub maakt het mogelijk om bijna elke denkbare betalingsmethode te integreren, zoals Bitcoin, Credit cards, SMS betalingen en ook Paypal. De Payments Hub is dus een dienst die helemaal los staat van Paypal zelf.

De keuze om Bitcoin te integreren in de payments hub in plaats van Paypal zelf kan dus tweeledig zijn. Ten eerste is het waarschijnlijk eenvoudiger om Bitcoin toe te voegen aan de payments hub in plaats van het hele Paypal systeem aan te moeten passen. Ten tweede is dit een goede manier om stapje voor stapje Bitcoin betalingen uit te proberen bij een dochteronderneming, misschien met de toekomstige gedachte om het ooit in Paypal zelf te gaan integreren?

Voor zover ik weet betekent dit niet dat bedrijven, die aangesloten zijn bij de payments hub, nu allemaal automatisch bitcoins kunnen accepteren. De bedrijven zullen zelf waarschijnlijk nog eerst een account aan moeten maken bij 1 van de betalingsproviders en met die gegevens de bitcoin betalingen activeren in de payments hub.

De koers maakte gisteravond, na dit nieuws, meteen een sprongetje om daarna weer wat te dalen. Het nieuws werd bijna overal gebracht als "Paypal accepteert Bitcoin" en na wat beter lezen was het misschien toch iets minder spannend dan gedacht. Maar toch weer een goede stap verder in de mainstream acceptatie van Bitcoin. Zoals de directeur van braintree eerder deze maand al zei: "dit is de eerste stap in het accepteren van Bitcoin door Paypal" Mocht dat eenmaal gebeuren dan kan je dus zo goed als overal op het internet betalen met Bitcoins, een mooi vooruitzicht.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh