Nieuwe online wallet: Strongcoin

on .


Er is sindskort weer een nieuwe wallet service bijgekomen, strongcoin is de naam. Nu zijn er uiteraard al een groot aantal bitcoin wallet sites, maar volgens de heren van strongcoin hebben zij een aantal unieke opties die hun wallet site (volgens hen) veiliger maken dan de anderen.

strongcoin

Extra encryptie
Zoals jullie misschien wel weten heeft elk bitcoin-adres een public en private key en strongcoin encrypt deze keys in je browser zodat ze nooit unencryptyed over het internet verzonden worden. (volgens hen zijn ze de enige site die dat nu doen) Dat versturen van niet encrypted sleutels lijkt me eigenlijk niet zo'n groot probleem aangezien ook deze site benaderd wordt via https en het internet-verkeer van en naar de site dus uberhaupt al versleuteld wordt, maar toch: beter twee keer versleutelen dan 1 keer.

Importeren en exporteren
Van private keys Op het gebied van de private keys hebben de heren nog meer konijnen uit de hoed getrokken, je kan bijvoorbeeld je keys exporteren naar papier zodat je een fysieke backup hebt, mocht de server om de een of andere reden offline gaan. Ook heb je de mogelijkheid om keys te importeren in het Mini-private-key format om zo bijvoorbeeld private keys te importeren die op een bitcoin-card of munt staan (zoals bijvoorbeeld de casascius coin).

Het hele gebeuren met offline keys genereren en weer importeren is een punt wat wel wat extra aandacht verdient, ik zal hier binnenkort eens op terug komen.

Add comment


Security code
Refresh