Bitcoins for christmas!

on .


Wat krijgen we dit jaar van de kerstman? Bitcoins!. ja u hoort het echt goed de kerstman gaat dit jaar met bitcoins strooien, helaas niet zijn eigen bitcoins maar hij strooit ze wel voor u als u dat wilt. Want dit jaar hebben we de site: bitcoinsforchristmas.com.

 

bfcm

Wat knappe koppen uit de bitcoin-wereld zijn namelijk bij elkaar gekomen en hebben eens hard zitten denken over hoe ze bitcoins kunnen promoten en welk jaargetijde is daar nou meer geschikt voor dan de kerst? Het idee van bitcoinsforchristmas was geboren. De site maakt het mogelijk om iemand via de mail bitcoins te sturen met de kerst. Zoals al gezegd moet je helaas wel je eigen bitcoins gebruiken om op te sturen, maarja ook bij de kerstman groeien de bitcoins niet op zijn rug.

(speciaal voor de mensen die geen bitcoins hebben om te versturen: Als je een mail stuurt naar webmaster@bitcoinspot.nl met als onderwerp "bitcoins for christmas" en daarin een email-adres en persoonlijk-berichtje zullen we ervoor zorgen dat op 24 december 0.01 bitcoins verstuurd worden naar de ontvanger)

Dan kan je natuurlijk denken: "Dan kan ik ze net zo goed zelf sturen", ja dat klopt, maar deze site heeft er een mooi jasje omheen gegoten en zorgt ervoor dat de door jou gestuurde bitcoins netjes via een mailtje aankomen bij de ontvanger. De ontvanger kan dan naar bitcoinsforchristmas gaan om de bitcoins te claimen.
Mocht de ontvanger niet op de bitcoins zitten te wachten, geen probleem, dan stuurt hij de mail gewoon weer terug naar de afzender zodat deze ze weer zelf kan claimen. Mochten de bitcoins helemaal niet geclamid worden dan zullen deze uiteindelijk aan een goed doel geschonken worden.

In de praktijk werkt het allemaal erg simpel:
- Je gaat naar de site en vult het email adres van jezelf in en van de ontvanger en geeft de datum op wanneer de bitcoins verstuurd moeten worden.
- Je krijgt dan een bitcoin-adres waar je de bitcoins op kan storten die verstuurd zullen gaan worden, het minimum is 0.01 bitcoin.

- Als de door jou gestuurde bitcoins aangekomen zijn bij bitcoinsforchristmas.com, komt er een melding dat ze klaar staan om opgehaald te worden door de ontvanger.

- De ontvanger krijgt nu een mailtje dat er bitcoins op hem/haar staan te wachten.
- Als de bitcoins geclaimd zijn krijgt de verzender een berichtje.

- Mochten de bitcoins niet geclaimd worden, ik had het al verteld, een goed doel is er dan erg blij mee.

Al met al een leuk idee deze site dat moet ik eerlijk toegeven en zeker goed om het gebruik van bitcoins breder bekend te maken onder het grote publiek. Als ik de FAQ van de site mag geloven gebeurt er normaal ongeveer het volgende als je mensen verteld over bitcoins:
1. Ze denken dat je gek bent
2. Je maakt degene waarmee je praat stevig in de war
3. De politie wordt gebeld
4. babies beginnen spontaan te huilen
5. Ze installeren de bitcoin-client en beginnen bitcoins te kopen (en dan wordt je wakker uit je droom)

Ikzelf heb het nooit zo extreem meegemaakt gelukkig maar het komt wel in de buurt. Ik heb dus al wat bitcoins klaar gezet op de site welke rond de kerst verstuurd zullen worden naar mijn geliefden. Nu verstuur ik uiteraard niet zoveel dat ze uitgebreid kerst-inkopen kunnen gaan doen, maar het hele idee van de site is uiteraard ten eerste om discussie op gang te brengen en kennis te verspreiden over het bitcoin fenomeen.

Maar mocht je bitcoins willen uitgeven dan ben je op de site ook aan het goede adres want op de site kan je ook een aantal links vinden naar plaatsen om je gekregen bitcoins uit te geven, want daar draait het tenslotte allemaal om. Bitcoins zijn bedoeld om uitgegeven te worden en in tegenstelling tot de meeste sites die beweren dat je er alleen porno en drugs mee kan kopen kan je nu al ontelbaar veel verschillende producten aanschaffen en laten opsturen.

En als je echt in de kerstsfeer bent haal je je bitcoins niet op, want zoals al gezegd, dan gaan ze naar een goed doel. Iedereen wint dus. Ik heb nou al zin in de kerst.

Add comment


Security code
Refresh