Encryptie-bug ontdekt in bitcoin client 0.4

on .


Werd in september op deze site nog vol blijdschap aangekondigd dat je bitcoins voortaan beveiligd zijn met een wachtwoord, blijkt het nu dat er een ernstige bug zit in de bitcoin-client versie 0.4. Op de forums kwam een van de leden met de melding dat hij het vermoeden had dat er een probleem was met de encryptie van de wallet.dat en dit werd al snel bevestigd door de hoofd-ontwikkelaar gavin andriessen.

Simpel uitgelegd blijkt het probleem te zijn dat bitcoins die al aanwezig waren in je wallet voor de upgrade naar versie 0.4 van de client niet versleuteld zijn. Alleen bitcoins die verstuurd zijn naar je wallet na de upgrade zijn wel versleuteld. Slechterikken kunnen dus helaas nog steeds in je wallet zoeken naar niet versleutelde private-keys die bij je bitcoins horen en ze stelen.

Zoals Gavin zelf vermeld is hij druk bezig met de fix voor de versie 0.4 client en de release van de versie 0.5 client die er aan zat te komen is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

In de tussentijd zou je het probleem zelf kunnen oplossen door:

stap 1. Al je bitcoins te versturen naar een online wallet, of een andere bitcoin client op je computer (bijvoorbeeld multibit)
stap 2. De bitcoin-client 0.4 te de-installeren (en zorgen dat je wallet.dat ook verwijderd is)

stap 3. Bitcoin-client weer installeren en bitcoins weer terugsturen vanuit de online wallet of multibit.

Maar eerlijk gezegd is het denk ik het handigst om te wachten op de fix, als deze beschikbaar is hoor je het hier!

Klik op de buttons om ons te volgen op Follow bitcoinspot on Twitter en/of  zodat je op de hoogte blijft van het laatste bitcoin nieuws!

 

webmaster@bitcoinspot.nl

Add comment


Security code
Refresh