Casascius komt met "100-Bitcoin" goudstaven

on .


Hadden we al fysieke bitcoin munten van onder andere casascius en coinedbits, nu komen de mannen (of vrouwen?) van casascius met iets nieuws: een 100 bitcoin gouden staaf. Nou het is niet alles goud wat er blinkt, het is eigenlijk een metalen staaf met een goudlaagje, maar goudstaaf klinkt uiteraard een stuk leuker. 

casascius_goldbar

Nu kan je je natuurlijk afvragen, hoe kan een "goud"-staaf nu 100 bitcoins waard zijn? Nou dat hebben ze op de volgende manier gedaan:  De staaf bevat een bitcoin-adres waarin de 100 bitcoins zijn opgeslagen. Dit adres is goed verpakt in de staaf onder een hologram. Als je bij het adres wilt komen zal je dus de staaf moeten openbreken en het hologram moeten beschadigen. Op die manier kan je dus altijd zien of iemand het adres al eens heeft bekeken. (hetzelfde truucje als bijvoorbeeld bij bitbills) Als je eenmaal het adres hebt kan je dat adres invoeren op bijvoorbeeld Mtgox.com of strongcoin.com en daarmee de bitcoins innen.


De staven zijn te bestellen via die goude oude bitcoin-enthousiastelingen van memory-dealers en uiteraard via hun eigen site.
Ik zou zeggen: als je er eentje besteld hebt, laat ons dan eens weten wat je ervan vindt!

 

webmaster@bitcoinspot.nlAdd comment


Security code
Refresh