Malware ontdekt die het gemunt heeft op bitcoins

on .

Malware programmeurs zijn er snel bij, Symantec heeft een malware gevonden die het gemunt heeft op bitcoins. De trojan heet Infostealer.coinbit en deze is gemaakt voor 1 doel: het vinden van je wallet.dat (het bestand waar je bitcoins in opgeslagen worden) en deze dan doorsturen via email naar de slechterikken.


Het was uiteraard te verwachten dat met de recente populariteit van bitcoin er programmatuur als deze zou verschijnen. Er is ook al broncode ontdekt op forums welke de wallet.dat opzoekt en upload naar een ftp-server.wallet.dat_stealer_source

Symantec verwacht dat de technieken gebruikt door beide bovengenoemde malware's terecht gaan komen in andere malware zeker gezien de aandacht die deze malware de laatste tijd krijgt en de stijgende polulariteit van bitcoin.

De wallet.dat is in dit geval de zwakke schakel wat betreft het opslaan van je bitcoins. Er zit in de huidige bitcoin-programmatuur helaas nog geen optie om je wallet.dat te coderen met een wachtwoord maar gezien deze malware zal dat waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. Als je toch je bitcoins wil beschermen tegen diefstal kan je kiezen voor het online opslaan van je bitcoins of het bestand gecodeerd wegzetten als je het niet gebruikt.

Bron: http://www.symantec.com/connect/blogs/all-your-bitcoins-are-ours

Add comment


Security code
Refresh