Bitcoin browser integratie!

on .


En weer neemt de bitcoin-technologie een stapje voorwaarts. Er was al vaker om gevraagd maar de heren van multibit hebben er nu voor gezorgd: bitcoin-browser-integratie.
En wat houdt dat precies in? nou dat houdt in dat je in 2 klikjes bitcoins kan versturen door te klikken op een bitcoin-adres in je browser!
Multibit is momenteel, voor zover ik weet, de enige client die dit ondersteunt maar de ontwikkelaar heeft aangegeven dat hij contact gaat opnemen met de ontwikkelaars van de andere clients om dit overal ingevoerd te krijgen.
Als je multibit met de

Hoe activeer je de browser integratie?:
Om de integratie te activeren moet je de multibit-snaphot installeren (download hier). of nog even wachten op multibit 0.3

Eenmaal op de snapshot download pagina aangekomen, kies dan de "multibit-0.3.0-SNAPSHOT-(jouw besturingssysteem)"en installeer deze.

Eenmaal geinstalleerd heb je de mogelijkheid om op een link te klikken en daarmee bitcoins te doneren, zoals bijvoorbeeld de afbeelding hierboven waarmee je 0,1 bitcoin doneert aan bitcoinspot.nl :)

 

Hoe maak je zelf een bitcoin donatie link?
Het principe is eenvoudig. het enige wat je hoeft te doen is het aanmaken van een hyperlink waarin je de volgende gegevens zet:
bitcoin:(bitcoin-adres)?amount=(hoeveelheid bitcoins)&label=(omschrijving).

In de praktijk zou het er dan als volgt uit kunnen zien:
bitcoin:1DLTsm8tMvVAjLhZAqG7NaHLZBt8CaL1JX?amount=0.5&label=Donatie%20bitcoinspot.nl


Nu maar wachten totdat alle andere clients hetzelfde principe gaan gebruiken, het maken van micro-payments is hiermee in ieder geval een stuk makkelijker geworden!

Add comment


Security code
Refresh