De misvatting van de private blockchain

on .

De misvatting van de private blockchain  
Naast een publieke blockchain, zoals die van Bitcoin, wordt ons vaak verteld dat er zoiets is als een 'private blockchain'. Als je echter verder gaat kijken kom je erachter dat het hele idee van een private blockchain ten eerste niet aan de definities van een blockchain voldoet en ten tweede vrij zinloos is. Een blockchain is namelijk alleen nuttig als meerdere partijen, die elkaar niet (willen) vertrouwen, data met elkaar willen delen op een permanente en te controleren manier. Laten we eens verder kijken.

Kritieke Bitcoin bug was zó ernstig, dat ontwikkelaars het geheim hielden

on .

Bitcoin bug  
Soms zijn er dagen dat we met onze neus op de feiten worden gedrukt: De ontwikkeling van Bitcoin staat nog in de kinderschoenen. De recent opgeloste Bitcoin bug was zó serieus, dat er door ontwikkelaars niet in volledige details over gesproken mocht worden. Het was een stuk ernstiger dan men het eerder deze week nog deed lijken. Een kwetsbaarheid in de code kon in potentie een flink deel van het Bitcoin netwerk plat leggen. Gelukkig is dit voorkomen, maar iedereen met nodes moet deze wel direct updaten!

Interpol: Bitcoin niet gebruikt bij financiering terroristische aanslagen.

on .

Volgens Interpol wordt Bitcoin niet gebruikt bij terroristische aanslagen maar regulering gaat toch komen.  
Volgens een recent rapport van Europol zijn Bitcoin, en andere cryptocurrencies, niet gebruikt bij recente terreuraanslagen in Europa. Het meerendeel van de terroristische fondsenwerving wordt volgens Europol nog steeds uitgevoerd via het traditionele bankensysteem en remittance-diensten. Cryptovalutas blijven wel populair bij cyber-criminelen hoewel Bitcoin steeds minder gebruikt lijkt te worden. Nieuwe regels om witwassen via crypto moeilijker te maken zitten er aan te komen.

Bitcoin Cash geplaagd door interne conflicten: Bitcoin fork in het kwadraat?

on .

Bitcoin Cash Drama  
De laatste weken hebben de bekende gezichten van de Bitcoin Cash (BCH) community op publieke platformen flink met modder naar elkaar gegooid. Het lijkt haast wel Big Brother: Bitcoin fork editie, zoveel haatberichten en beledigingen worden er over en weer gestuurd. De 'usual suspects' Roger Ver (initiatiefnemer van BCH), Craig Wright ("fake Satoshi Nakamoto") en Jihan Wu (mede-oprichter van Bitcoin mining-gigant Bitmain) spelen de hoofdrol in het interne conflict. Popcorn alvast klaargezet? Daar gaan we.

Drie tips voor het investeren in een dalende cryptocurrency markt

on .

Drie tips voor het investeren in een dalende cryptocurrency markt.  
De prijzen van Bitcoin, en bijna alle andere cryptocurrency’s, zijn de afgelopen weken weer flink gedaald. Voor sommigen is dit een aanleiding om zich voorlopig niet in deze markt te begeven. Voor anderen echter bieden de dalende koersen juist uitstekende koopmogelijkheden. In die tweede groep bevinden zich meestal beleggers die meer risico aandurven. Wil je toch willen instappen dan geven we je hieronder drie tips voor het investeren in een zogenaamde ‘bear market’.

Is Bitcoin dood? Ruim 100.000 Nederlanders stappen uit cryptocurrencies

on .

Cryptomunten Nederlanders minder  
Uit onderzoek van Kantar TNS (voorheen bekend als TNS NIPO) blijkt dat men in Nederland massaal uit Bitcoin en andere cryptocurrencies stapt. Is Bitcoin dood? Dat is de vraag die wij ons stellen met deze massale uitloop van crypto-investeerders. Het afgelopen half jaar hebben ruim 100.000 Nederlanders hun geld weggehaald bij de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Monero's van deze wereld. Is de bear market de genadeklap geweest voor de Nederlandse Bitcoin investeerder of is er nog hoop voor de toekomst?

Bitcoin toevoegen aan je investerings-portfolio: beter vroeg dan laat.

on .

Bitcoin toevoegen aan je investerings-portfolio: beter vroeg dan laat.  
Jonathan Cheesman schreef recent een artikel waarin hij de redenen uiteenzet om te investeren in Bitcoin. Het artikel is gericht op investeerders en laat zien waarom niet-censureerbaar, onafhankelijk, digitaal geld (welke ook een of 'store of value' kan zijn) waarde heeft. De behoefte aan deze vorm van geld wordt steeds groter in een tijdperk waar centrale banken de controle over het financiële stelsel lijken te verliezen. Wat hem betreft zouden alle investeerders Bitcoin moeten opnemen in hun portfolio.