Er staat nu een Bitcoin pinautomaat op Schiphol, we spraken met de initiatiefnemer.

on .

Er staat nu een Bitcoin pinautomaat op Schiphol, we spraken met de initiatiefnemer.  
Sinds vandaag hebben internationale reizigers op Schiphol een alternatief voor het wisselkantoor. Ze kunnen nu namelijk hun Euro's ook omwisselen voor Bitcoin of Ethereum bij een Bitcoin pinautomaat. Deze is te vinden in aankomsthal 2 waar hij jaarlijks door miljoenen mensen gezien zal worden. De luchthaven heeft hiermee een primeur voor Europa. Volgens directeur Herman Vissia van Byecoin ging het plaatsen van de automaat niet over één nacht ijs. We spraken hem vandaag.

Bitcoin mining verbruikt minder energie dan gedacht

on .

Bitcoin mining verbruikt minder energie dan gedacht  
Afgelopen april verscheen er een rapport waarin stond dat Bitcoin bijna evenveel energie zou verbruiken als Ierland en eind 2018 misschien even veel als Zwitserland. In een nieuw rapport komt men echter tot de conclusie dat de impact van mining wel eens tot 50% lager zou kunnen zijn. Dit zou dan onder andere komen doordat in het eerste rapport geen rekening gehouden werd met de toegenomen efficiency van miners en het feit dat steeds meer gebruik gemaakt wordt van duurzame stroom uit waterkracht.

Week #23 in cryptocurrency: Securities, Blockchain-tests, nieuwe ASICs en meer.

on .

Week #23 in cryptocurrency: Securities, Blockchain-tests, nieuwe ASICs en meer.  
De Bitcoin koers bleef de afgelopen week redelijk stabiel om daarna afgelopen weekend meer dan 10 procent in te leveren. De NOS wijdt de koersval aan de hack bij coinrail hoewel zulke gebeurtenissen tegenwoordig weinig effect meer lijken te hebben op de koers. Het koers-sentiment blijft voornamelijk negatief en de aankondiging van eind mei, dat de Amerikaanse autoriteiten onderzoek doen naar prijsmanipulatie in de cryptocurrency markten, werkt misschien ook nog mee. Er is over week 23 echter uiteraard meer te melden dan de prijs alleen.

We hebben weer 13 nieuwe winkels toegevoegd waar je met Bitcoin kan betalen

on .

En weer 18 bedrijven erbij die bitcoins accepteren  
We hebben de afgelopen weken weer nieuwe aanmeldingen gehad van winkels waar je kan betalen met Bitcoin. Accepteer je ook bitcoins? dan kan je zelf jouw winkel of webshop toevoegen aan de lijst. Zou u graag bitcoins willen accepteren maar wilt u eerst wat meer weten? lees dan onze uitleg over hoe je bitcoins kan accepteren in je winkel of webshop. Zijn er nog vragen neem dan gerust contact met ons op. En heb je trouwens al een gratis 'wij accepteren bitcoin' sticker aangevraagd?

Staatssecretaris Snel: belastingregels voor cryptovaluta kunnen gaan veranderen

on .

Bitcoin miners en handelaren hoeven voorlopig niet bang te zijn voor de belastingdienst  
Volgens Staatssecretaris Snel van Financiën zal minen en handelen in cryptovaluta waarschijnlijk 'niet gezien worden als bron van inkomen'. Dat betekent dus box 3 en goed nieuws voor Bitcoin miners en handelaren die daarmee stukken minder belasting betalen. Echter zijn er volgens een woordvoerder wel gevallen bekend waar crypto-inkomsten toch onder box 1 vielen. Bij de belastingtelefoon weten ze vervolgens niet beter dat alle crypto-inkomsten onder box 3 vallen. Laten we eens kijken wat er aan de hand is.

Crypto-revue week #21 - Pizza dag, Bitcoin vs swift, en prijsmanipulatie

on .

Crypto-revue week #21 - Pizza dag, Bitcoin vs swift, en prijsmanipulatie  
Er is de afgelopen week weer een hoop gebeurd in crypto-land en zelfs als je er fulltime mee bezig bent is het lastig om alles bij te houden. Daarom zullen we voortaan elke maandag een korte terugblik doen op de afgelopen week zodat je zeker kan zijn dat je weer helemaal op de hoogte bent.We hebben het vandaag over pizza's, swift, de Marshall islands, prijsmanipulatie, hacks, Arnhem bitcoinstad, BTC-direct, segwit en een ontvoering. Niks missen? volg Bitcoinspot dan op Twitter  en Facebook.

Handelsplatform BTC Direct gaat zijn werknemers gedeeltelijk in Bitcoin uitbetalen.

on .

Handelsplatform BTC Direct gaat zijn werknemers gedeeltelijk in Bitcoin uitbetalen.  
Alle medewerkers van het Nederlandse handelsplatform BTC Direct krijgen voortaan een gedeelte van zijn/haar loon uitbetaald in Bitcoin. De medewerkers konden hier zelf voor kiezen en vonden het allemaal een goed idee. Ze krijgen bedragen in Bitcoin uitgekeerd ter waarde van 20 tot 500 euro per maand. Ze hebben hiermee een primeur in Nederland. Leuk detail: In Nederland moet je minimaal je werknemer het minimumloon betalen in Euro's, alles daar boven mag in Bitcoin uitgekeerd worden.

Het kamerdebat over cryptovaluta laat zien dat de politiek Bitcoin niet begrijpt

on .

Het kamerdebat over cryptovaluta toont aan dat de politiek Bitcoin niet begrijpt  
De kamer debatteerde op 16 mei 2018 over cryptovaluta zoals Bitcoin. De aanvrager van het debat, Dhr Paternotte, en de minister van Financien erkenden beide dat Cryptocurrency en Blockchain een aanjager kunnen zijn voor innovatie en dat we deze niet in de kiem moeten smoren. Ze pleitten echter allebei voor een nieuwe Bitcoin en laten daarmee zien dat ze niet snappen waar het bij Bitcoin om draait: Financiele soevereiniteit. We hebben het debat voor je op youtube gezet en soundcloud.

Huawei gaat standaard een Bitcoin wallet beschikbaar stellen op alle toestellen

on .

Huawei gaat standaard een Bitcoin wallet beschikbaar stellen op alle toestellen  
Huawei, de op 2 na grootste telefoonfabrikant van de wereld, gaat standaard de BTC.com wallet app aanbieden. De app, welke toegang geeft tot een Bitcoin en Bitcoin Cash wallet, is voortaan te vinden in de appgallery.
De BTC.com wallet, zal te vinden zijn alle nieuwe Huawei apparaten en zal ook uitgerold worden naar alle oude Huawei modellen. Waarom precies gekozen is voor de BTC.com wallet is iets waar we wel nieuwsgierig naar zijn, wordt vervolgd.

Facebook gaat onderzoeken of ze blockchain kunnen gebruiken.

on .

Facebook gaat onderzoeken of ze blockchain kunnen gebruiken.  
Facebook heeft aangekondigd dat ze zelf een Blockchain divisie gaan opzetten. Enkele jaren geleden was dit gigantisch nieuws geweest nu business-as-usual lijkt het. Wat Facebook met blockchain gaat doen dat weten ze echter nog niet. De aankondiging lijkt wat dat betreft goed bij de algehele blockchain trend te passen. Het zou goed kunnen dat ze er na een paar miljoen dollar achter komen dat ze geen blockchain nodig hebben maar dat distributed ledger technology erg interessant is. Wordt vervolgd.

Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb gehacked voor 30 miljoen dollar

on .

Koreaanse Cryptocurrency exchange Bithumb mogelijk gehacked voor 30 miljoen dollar  
Op het twitter account van Bithumb was vandaag te lezen dat er voor 30 miljoen aan cryptocurrency gestolen zou zijn. Vreemd genoeg is de tweet in kwestie ondertussen weer verwijderd. Op de website van Bithumb wordt wel melding gemaakt van de hack. Waarschijnlijk is er tijdens aangekondigd onderhoud iets fout gegaan of heeft een aanvaller zijn kans schoon gezien. Opmerkelijk is wel dat begin juni bekend werd dat Bithumb nog 29 miljoen dollar aan achterstallige belasting moest betalen.

Het Betterhash protocol: een grote stap voorwaarts voor mining decentralisatie.

on .

Het Betterhash protocol: een grote stap voorwaarts voor mining decentralisatie.  
Bitcoin core developer Matt Corallo heeft een protocol ontwikkeld om miners, die lid zijn van een mining pool, meer controle te geven. Het protocol, Betterhash genaamd, maakt het mogelijk dat miners in een pool zelf bepalen welke transacties in een block komen. De pool zal daarna de opbrengsten verdelen onder alle deelnemers. Dit is een enorme sprong voorwaarts wat betreft decentralisatie. Met Betterhash zouden alle miners wereldwijd zelfs in één pool kunnen werken zonder problemen op te leveren.

Het blockchain onderzoek van DNB was gedoemd om te mislukken.

on .

Het blockchain onderzoek van DNB was gedoemd om te mislukken.  
De Nederlandsche Bank heeft onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van blockchain voor de financiële markten. Ze komen tot de conclusie dat blockchain nu niet genoeg efficiëntie en capaciteit kan bieden. Wel zou blockchain het betalingsverkeer weerbaarder kunnen maken tegen aanvallen. Beste DNB: Blockchain is niet geschikt is om het huidige financiele systeem goedkoper of efficiënter te maken. Blockchain is juist ontstaan als een antwoord op de tekortkomingen van het bestaande financiële systeem.

Week #22 in cryptocurrency: Verslavingszorg, belastingregels, regelgeving en het IMF.

on .

Week #22 in cryptocurrency: Crypto-verslavingszorg, belastingregels, regelgeving en het IMF.  
Na de flinke daling van de afgelopen maand met 20% steeg de Bitcoin koers afgelopen week weer licht met iets meer dan 5%. Naast de koers gebeurde er uiteraard nog veel meer.
Zo kan je nu worden behandeld als je verslaafd bent aan het handelen in cryptocurrency en meldde het CPB dat strengere regelgeving voor cryptocurrency nog niet nodig is. Verder riep het IMF op tot verbeteren van fiat munteenheden, gaan belastingregels voor crypto-miners en handelaren misschien veranderen en meer.

Centraal Planbureau: strengere regelgeving cryptovaluta nog niet nodig.

on .

Centraal Planbureau: strengere regelgeving cryptovaluta nog niet nodig.  
Het centraal planburo heeft in de 'Risicorapportage financiele markten' uitgebreid aandacht besteed aan cryptovaluta zoals Bitcoin. Wat het CPB betreft vormen cryptovaluta momenteel geen bedreiging voor de financiële stabiliteit in Nederland maar ze zien wel risico's. Ze constateren ook dat de meeste mensen momenteel hun bitcoins vasthouden en niet uitgeven. Meest interessante conclusie uit het rapport vind ik dat er volgens het CPB geen strengere regelgeving nodig is voor cryptovaluta.

Zondag 27 Mei: Arnhem Bitcoinstad 4 jaar

on .

Zondag 27 Mei: Arnhem Bitcoinstad 4 jaar  
Het is alweer vier jaar geleden dat in Arnhem werd gestart met Arnhem Bitcoinstad. De afgelopen jaren is er een hoop gedaan en een hoop bereikt. Zo zijn er nu 115 Bitcoin accepterende winkels in Arnhem, waarschijnlijk de hoogste dichtheid in 1 stad van Bitcoin acceptanten wereldwijd. Om dit te vieren is iedereen aankomende zondag 27 mei vanaf 14:00 welkom in cafe stout te Arnhem. Je drankjes en hapjes kan je daar uiteraard gewoon met Bitcoin afrekenen. Zie de meetup pagina voor meer info.

Geef Bitcoinspot.nl feedback en maak kans op een hardware wallet.

on .

Geef Bitcoinspot.nl feedback en maak kans op een hardware wallet.  
We zijn bij bitcoinspot.nl alweer bijna 7 jaar bezig om je op de hoogte te houden over Bitcoin. Momenteel zijn we ook druk bezig om de site meer up to date te brengen qua inhoud en uitstraling. In het kader daarvan zouden we graag feedback krijgen van onze bezoekers. Dus: wat is er goed, wat kan er beter, welke opties missen we of zijn juist overbodig. Om het voor beide partijen wat leuker te maken hebben we een aantal opendime hardware wallets die we kunnen weggeven aan de respondenten.

Beursgigant Nasdaq komt volgende maand met een eigen cryptocurrency Exchange: DX

on .

Beursgigant NASDAQ komt volgende maand met een eigen cryptocurrency Exchange: DX  
Ook de Nasdaq gaat mee doen aan de cryptocurrency revolutie met zijn eigen exchange, DX genaamd. De beurs van Nasdaq zal geen transactiekosten rekenen maar kost ongeveer 10 euro per maand. Ze hebben een hoop mee: ze zijn een vertrouwde naam, de beurs is gereguleerd en maakt gebruik van bewezen technologie. Waarschijnlijk zullen in het begin alleen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, and Litecoin verhandeld worden. Amerikanen mogen trouwens voorlopig nog geen gebruik maken van DX.

Bitcoin is dan misschien geen betaalmiddel maar je kan er prima mee betalen.

on .

Terwijl men vindt dat Bitcoin geen betaalmiddel is blijf ik er toch mee betalen.  
Ik raakte vandaag weer eens verzeild in de: 'is Bitcoin een betaalmiddel discussie'. De argumenten zijn bekend: Bitcoin is te volatiel en niet algemeen geaccepteerd. Diskwalificeren die eigenschappen Bitcoin als betaalmiddel? zeker niet. Mijn discussiepartner was echter niet te overtuigen, ook al liet ik zien dat Bitcoin in de praktijk dagelijks wereldwijd 24x7 gebruikt wordt als betaalmiddel. Maar hij heeft gelijk. Bitcoin voldoet niet aan de bestaande definities. Het is iets compleet nieuws en dat is even wennen.

Bijna de helft van cryptocurrency investeringen wordt gedaan in Bitcoin

on .

Bijna de helft van cryptocurrency investeringen wordt gedaan in Bitcoin  
Bitcoin is nog steeds de meest populaire cryptomunt om in te investeren, van alle crypto-investeringen zit 43% in Bitcoin. Ethereum, Ripple en Litecoin zijn na Bitcoin de meest populaire munten. De bekendheid van Bitcoin is ook hoog, maar liefst 95% van de Nederlanders is er bekend mee. De gemiddelde Bitcoiner is een hoog opgeleide man van 18 tot 34 jaar. Al dit en meer is te lezen in de cryptovaluta monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.364 Nederlanders.