Wat is er aan de hand met Tether (USDT)?

on .

Wat is er aan de hand met Tether onder 1 dollar  
Waarom kost Tether (USDT) opeens veel minder dan 1 dollar? Wat is er aan de hand met de populaire stablecoin? Zijn jouw Tethers nog veilig, of kan je deze beter in Bitcoin of TrueUSD (als Tether alternatief) steken? Het zijn allemaal vragen die op dit moment spelen in de wereld van cryptocurrency beleggers. Laten we daarom eens kijken naar de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en evalueren wat de beste zet is voor de gemiddelde crypto investeerder, indien je momenteel je geld hebt zitten in USDT. 

SEC onderzoekt nog honderden ICO's (en intensiveert cryptocurrency onderzoek)

on .

SEC ICO onderzoek  
Honderden nieuwe cryptocurrency projecten worden "stiekem" volop onderzocht door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Het gaat om projecten die zich niet aan de regels hebben gehouden tijdens de lancering van hun Initial Coin Offering (ICO). Ondertussen zijn vele ontwikkelteams van altcoins bezig met verzamelen van bewijs: Hun crypto project mag niet als security worden gezien. Is dit een altcoin drama in de maak? Of zal het voor de meeste altcoins meevallen rondom dit SEC onderzoek?

De ICO komt naar bitcoin met sidechains.

on .

Komt de ICO naar bitcoin met sidechains?  
Een ICO (initital coin offering) is een manier om snel en ongereguleerd geld op te halen door de uitgifte van een token. Dit gebeurde tot nu toe grotendeels op Ethereum maar dat zou wel eens kunnen gaan veranderen. In de nabije toekomst kunnen ICO's via zogenaamde sidechains werken op bitcoin. De bedrijven Rootstock en Blockstream zijn hier al druk mee aan het experimenteren. Eind dit jaar zal de eerste ICO, de Temco token, gelanceerd worden op het bitcoin-netwerk.

Investeringen in blockchain startups zijn met 280% gestegen ten opzichte van 2017.

on .

Investeringen in blockchain startups zijn met 280% gestegen ten opzichte van 2017.  
De Bitcoin koers, en daarmee de gehele cryptocurrency markt, zit al maanden in een dip. Toch hebben de zogenoemde 'venture capital' investeerders blijkbaar vertrouwen in de toekomst want er is dit jaar al bijna 4 miljard dollar aan investeringen opgehaald door cryptocurrency startups. Dat is dus bijna vier keer zoveel als over heel 2017. Geld ophalen via een ICO is dit jaar echter flink afgenomen. Het begint langzaam door te dringen dat de meeste ICO's gebakken lucht waren.

Wat zijn stablecoins?

on .

Wat zijn stablecoins?  
Een stablecoin is een cryptocurrency waarbij een vaste prijs, in bijvoorbeeld euro of dollar, gegarandeerd wordt. Bij 'normale' cryptocurrencies wordt de prijs bepaald door de open markt. Het idee achter een stablecoin is dat het de stabiliteit biedt van een "fiat" valuta, zoals bijvoorbeeld de euro, en tegelijkertijd de censuurbestendige eigenschappen bezit van een cryptocurrency. Deze eigenschappen maken een stablecoin aantrekkelijk om mee te betalen en om waarde mee op te slaan. Een bekend voorbeeld van een stablecoin is de Tether.

Hernieuwbare energie kan Bitcoin mining 'achilleshiel' oplossen

on .

Hernieuwbare energie bitcoin mining  
Het is één van de grote kritiekpunten van Bitcoin-criticasten: Het mining proces zou té veel energie kosten en hiermee onnodig het milieu belasten. Deze achilleshiel kan mogelijk worden opgelost door het inzetten van hernieuwbare energie voor grote BTC mining operaties, middels bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie en windkracht. Eerder al rapporteerden we bij Bitcoinspot over de energieverspilling die gepaard gaat met Bitcoin mining. Maar zou het ook praktisch haalbaar zijn om Bitcoin volledig te vergroenen?

Kritieke Bitcoin bug was zó ernstig, dat ontwikkelaars het geheim hielden

on .

Bitcoin bug  
Soms zijn er dagen dat we met onze neus op de feiten worden gedrukt: De ontwikkeling van Bitcoin staat nog in de kinderschoenen. De recent opgeloste Bitcoin bug was zó serieus, dat er door ontwikkelaars niet in volledige details over gesproken mocht worden. Het was een stuk ernstiger dan men het eerder deze week nog deed lijken. Een kwetsbaarheid in de code kon in potentie een flink deel van het Bitcoin netwerk plat leggen. Gelukkig is dit voorkomen, maar iedereen met nodes moet deze wel direct updaten!

Bitcoin Cash geplaagd door interne conflicten: Bitcoin fork in het kwadraat?

on .

Bitcoin Cash Drama  
De laatste weken hebben de bekende gezichten van de Bitcoin Cash (BCH) community op publieke platformen flink met modder naar elkaar gegooid. Het lijkt haast wel Big Brother: Bitcoin fork editie, zoveel haatberichten en beledigingen worden er over en weer gestuurd. De 'usual suspects' Roger Ver (initiatiefnemer van BCH), Craig Wright ("fake Satoshi Nakamoto") en Jihan Wu (mede-oprichter van Bitcoin mining-gigant Bitmain) spelen de hoofdrol in het interne conflict. Popcorn alvast klaargezet? Daar gaan we.

Is Bitcoin dood? Ruim 100.000 Nederlanders stappen uit cryptocurrencies

on .

Cryptomunten Nederlanders minder  
Uit onderzoek van Kantar TNS (voorheen bekend als TNS NIPO) blijkt dat men in Nederland massaal uit Bitcoin en andere cryptocurrencies stapt. Is Bitcoin dood? Dat is de vraag die wij ons stellen met deze massale uitloop van crypto-investeerders. Het afgelopen half jaar hebben ruim 100.000 Nederlanders hun geld weggehaald bij de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Monero's van deze wereld. Is de bear market de genadeklap geweest voor de Nederlandse Bitcoin investeerder of is er nog hoop voor de toekomst?

Bitcoin lobbygroep opgericht in Amerika: De Blockchain Association

on .

Bitcoin lobbygroep blockchain association  
De belangen van Bitcoin en andere cryptocurrencies worden nu ook in Amerika verdedigd door een lobbygroep: de Blockchain Association. De grootste crypto-bedrijven in het land bundelen hun krachten in de groep, zodat ze de politiek in Washington DC kunnen beïnvloeden. Onder meer Coinbase, Circle (welke recent crypto-exchange Poloniex heeft overgenomen), Digital Currency Group en Polychain Capital zullen zich verenigen in de belangenorganisatie. Duidelijk is dat investeerders nog veel vetrouwen in Bitcoin hebben.

Is een langdurig stabiele Bitcoin prijs een bullish of bearish teken?

on .

langdurig stabiel bitcoin prijs bullish bearish  
Wie heeft een stablecoin als Tether nodig, als je Bitcoin hebt? De prijs van BTC is de afgelopen maanden amper veranderd, en dat doet vele beleggers in cryptocurrencies enigszins zorgen baren. Zo stapten dit jaar al 100.000 Nederlanders uit hun crypto beleggingen, sinds de grote crash van begin dit jaar. Toch is er nog hoop voor Bitcoin, aangezien er genoeg redenen zijn voor optimisme in de nabije toekomst. Maar is een langdurig stabiele Bitcoin prijs nu eigenlijk een bullish of bearish teken?

Binance verwijdert cryptocurrencies Bytecoin, Iconomi van exchange

on .

Binance delist bytecoin iconomi  
Een opvallende zet van het populaire cryptocurrency handelsplatform Binance: Het zal vier cryptocurrencies van zijn platform gaan verwijderen. Het gaat hierbij onder meer om de populaire altcoins Bytecoin (BCN) en Iconomi (ICN). Ook de wat minder bekende projecten Triggers (TRIG) en ChatCoin (CHAT) hebben inmiddels een delisting gekregen. Binance hoopt hiermee legitimiteit van projecten op het platform te vergroten en gebruikers te beschermen, oftewel: Dit waren mogelijk gewoon regelrechte 'crypto scams'.

Amerikaanse SEC doet nieuwe review voor 9 afgewezen Bitcoin ETFs

on .

Bitcoin ETFs SEC Review  
Het wachten op de verschillende Bitcoin ETFs die door de Amerikaanse SEC worden beoordeeld, zal nog wel even voortduren. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, aangezien de SEC heeft aangekondigd mogelijk terug te komen op de beoordeling van een 9-tal eerder afgewezen Bitcoin ETFs. Met het wijzigen van verschillende regels binnen het voorgestelde ETF-systeem zou er nu wellicht wel een kans kunnen zijn dat een ETF snel kan worden aangenomen. Althans, dat is de theorie. Nu de praktijk nog.

11 Redenen waarom de Bitcoin prijs omhoog kan gaan komende maanden

on .

Gaat Bitcoin Omhoog Redenen  
De cryptocurrency markt ligt volledig op zijn gat, maar bij bitcoinspot.nl zijn we positiever dan ooit over de toekomst van Bitcoin (BTC). We hebben een lijst met fundamentele redenen opgesteld waarom de Bitcoin prijs de komende maanden vrijwel zeker moét gaan stijgen. Het is absoluut niet onmogelijk dat we de komende maanden wilde koers schommelingen gaan zien voor Bitcoin, juist omdát de wisselkoers zo saai was afgelopen maanden. Let op: Dit betreft een persoonlijke mening en géén financieel advies.

Google crypto advertentie ban grotendeels opgeheven (vanaf oktober)

on .

Google Cryptocurrency ad ban  
Cryptocurrency advertenties zijn vanaf oktober 2018 weer toegestaan bij Google's advertentieplatform AdWords, althans voor de belangrijkste advertentie-regio's. Dat positieve nieuws werd deze week bekend gemaakt door de Amerikaanse zoekgigant in een blog bericht. Er zal echter wel sprake van een zekere mate van selectie zijn: Projecten die duidelijk scams of misleidend zijn zullen niet door het nieuwe beleid van Google worden geaccepteerd. Hiermee wordt een nieuwe fase ingeluid van een eerder totaalverbod.

De misvatting van de private blockchain

on .

De misvatting van de private blockchain  
Naast een publieke blockchain, zoals die van Bitcoin, wordt ons vaak verteld dat er zoiets is als een 'private blockchain'. Als je echter verder gaat kijken kom je erachter dat het hele idee van een private blockchain ten eerste niet aan de definities van een blockchain voldoet en ten tweede vrij zinloos is. Een blockchain is namelijk alleen nuttig als meerdere partijen, die elkaar niet (willen) vertrouwen, data met elkaar willen delen op een permanente en te controleren manier. Laten we eens verder kijken.

Interpol: Bitcoin niet gebruikt bij financiering terroristische aanslagen.

on .

Volgens Interpol wordt Bitcoin niet gebruikt bij terroristische aanslagen maar regulering gaat toch komen.  
Volgens een recent rapport van Europol zijn Bitcoin, en andere cryptocurrencies, niet gebruikt bij recente terreuraanslagen in Europa. Het meerendeel van de terroristische fondsenwerving wordt volgens Europol nog steeds uitgevoerd via het traditionele bankensysteem en remittance-diensten. Cryptovalutas blijven wel populair bij cyber-criminelen hoewel Bitcoin steeds minder gebruikt lijkt te worden. Nieuwe regels om witwassen via crypto moeilijker te maken zitten er aan te komen.

Drie tips voor het investeren in een dalende cryptocurrency markt

on .

Drie tips voor het investeren in een dalende cryptocurrency markt.  
De prijzen van Bitcoin, en bijna alle andere cryptocurrency’s, zijn de afgelopen weken weer flink gedaald. Voor sommigen is dit een aanleiding om zich voorlopig niet in deze markt te begeven. Voor anderen echter bieden de dalende koersen juist uitstekende koopmogelijkheden. In die tweede groep bevinden zich meestal beleggers die meer risico aandurven. Wil je toch willen instappen dan geven we je hieronder drie tips voor het investeren in een zogenaamde ‘bear market’.

Bitcoin toevoegen aan je investerings-portfolio: beter vroeg dan laat.

on .

Bitcoin toevoegen aan je investerings-portfolio: beter vroeg dan laat.  
Jonathan Cheesman schreef recent een artikel waarin hij de redenen uiteenzet om te investeren in Bitcoin. Het artikel is gericht op investeerders en laat zien waarom niet-censureerbaar, onafhankelijk, digitaal geld (welke ook een of 'store of value' kan zijn) waarde heeft. De behoefte aan deze vorm van geld wordt steeds groter in een tijdperk waar centrale banken de controle over het financiële stelsel lijken te verliezen. Wat hem betreft zouden alle investeerders Bitcoin moeten opnemen in hun portfolio.

Europese Unie stemt morgen over de toekomst van ons internet. Kom in actie!

on .

Save The Internet Europese Unie Memes  
We onderbreken onze reguliere Bitcoin-berichtgeving voor iets belangrijks. Ons internet is namelijk in gevaar. Op 12 september 2018 (morgen) stemt het Europese parlement over een cruciale upload-wet (ook bekend als de wet die internet memes zou verbannen), welke ons internet voorgoed kan veranderen. Dit heeft invloed op ons allemaal. Kom daarom in direct actie, bel of mail vandaag nog de Nederlandse vertegenwoordigers in het EU-parlement! Wees wel snel: de publieke stemronde is morgen al.