Turkije aan de Bitcoin? Koerscrash Turkse Lira drijft bevolking naar alternatieven

on .

Turkije Bitcoin  
Gaat Turkije massaal aan de Bitcoin, nu de koers van de Turkse Lira in enkele dagen compleet is ingestort? De vlucht naar euro's en dollars is logisch, net als investeren in goud. Maar de vraag is of ook Bitcoin kan helpen bij behoud van economische waarde voor de Turken. Het handelsvolume in cryptocurrencies steeg er afgelopen dagen snel, maar de gevreesde grote bankrun blijft (voor nu) nog uit. Kunnen cryptocurrencies hoop bieden aan de Turkse bevolking als economische vluchthaven, net als in Venezuela?

Bitcoin dominantie terug boven 50% dankzij fikse altcoin marktcrash

on .

Bitcoin crash dont panic  
Geen paniek, dat moet waarschijnlijk het motto zijn van de achtergebleven cryptocurrency investeerders. En laten we hopen dat ze grotendeels in Bitcoin zitten met hun geld, omdat het met vrijwel alle altcoins erbarmelijk slecht gaat. Dankzij de fikse marktcrash van afgelopen week, is de Bitcoin dominantie weer terug boven de 50 procent uitgekomen. De dalende koerstrend werd ingezet door het wederom uitstellen van een Bitcoin ETF door de SEC, namelijk de VanEck & SolidX ETF. 

De Bitfi hardware wallet ligt nog steeds onder vuur: een update.

on .

Hoe veilig is de Bitfi hardware wallet?  
Ik schreef eerder over de 'niet-te-hacken' Bitfi hardware wallet en vond het wel de moeite waard om een kleine update te geven. Hoewel ik nog geen verhalen heb gehoord van mensen die daadwerkelijk gedupeerd zijn is het apparaat flink door de mangel gehaald en ook gehackt lijkt het. Zo speelt iemand Doom op de Bitfi en is er een filmpje van de bitfi waarop John Mcafee zegt dat het apparaat niet te hacken is. Ook zijn fondsen blijkbaar te stelen van het apparaat.

De NYSE wil cryptocurrency voor iedereen toegankelijk maken via het Bakkt platform

on .

NYSE bakkt platform  
ICE, de eigenaar van de New York Stock Exchange heeft een cryptocurrency platform aangekondigd waar grote namen zoals Starbucks en Microsoft aan meewerken. Het platform, Bakkt genaamd ('Backed') moet het voor consumenten, ondernemers en instituties mogelijk maken om eenvoudig cryptovaluta te verhandelen, opslaan en uit te geven. Ook komt Bakkt met zijn eigen 1-daags contract voor fysieke levering van Bitcoin. Het lijkt er dus op dat de klanten van Starbucks kunnen gaan betalen met Bitcoin.

Grootste Bitcoin futures contract ooit stelt OKEx voor dilemma

on .

Bitcoin Futures Contract Geliquideert OKEx  
Grote paniek! Morgen om exact 10:00 uur Nederlandse tijd moet cryptocurrency exchange OKEx de grootste Bitcoin futures liquidatie ooit vullen voor een geruïneerde investeerder. Het gaat om $460 miljoen USD, wat gelijk staat aan ~950 BTC. De roekeloze investeerder kan het bedrag niet ophoesten, waardoor OKEx verplicht is om het bedrag voor te schieten. Klein probleem: het opvangnet voor dit soort gevallen is slechts 10 BTC. Handelsplatform OKEx kan hierdoor zeer snel flink in de problemen komen.

Bitcoin mining gigant Bitmain boekt 1 miljard USD winst in Q1 2018

on .

Bitmain Bitcoin Mining  
Bitcoin mining gigant Bitmain heeft een flinke monsterwinst geboekt in het eerste kwartaal van 2018. Het Chinese bedrijf wist in de eerste drie maanden van dit jaar een winstmarge veilig te stellen van ruim $1,1 miljard Amerikaanse dollar. Bitmain wordt momenteel gewaardeerd op een duizelingwekkend bedrag van $14 miljard USD. Intussen is men er ook druk bezig met het opzetten van een Initial Public Offering (IPO), welke vroege investeerders de mogelijkheid moet geven hun winsten uit te cashen.

Winklevoss Bitcoin ETF afgewezen door SEC, maar wat nu?

on .

Winklevoss Bitcoin ETF afgewezen  
De Bitcoin ETF aangevraagd door de Winklevoss-tweeling is afgewezen door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Hoewel dit niet de eerste keer is, lijkt de cryptocurrency markt als geheel er toch redelijk sterk op te reageren. Is de afwijzing van de SEC slecht voor de toekomst van Bitcoin, of kunnen we er dingen van leren? En welke invloed kan deze beslissing hebben op de langverwachte Bitcoin ETF van de Chicago Board Options Exchange (CBOE)? We zochten het allemaal voor je uit.

Cadeaubon kopen met Bitcoin? Coinbase maakt het mogelijk in Nederland

on .

Bitcoin cadeaubon giftcard Nederland betrouwbaar  
Cryptocurrency gigant Coinbase maakt het mogelijk op betrouwbare wijze met Bitcoin een cadeaubon te schenken. De giftcard optie zal ook in Nederland per direct beschikbaar zijn. De digitale cadeaubonnen, uitgegeven door Coinbase-partner WeGift, geven consumenten de mogelijkheid om anderen een e-voucher naar keuze te schenken, gewoon met de cryptocurrencies in je wallet balans. Ben je dus nog op zoek naar een cadeau voor een aankomende verjaardag, dan is dit misschien een leuk idee!

Bitcoin schaalbaarheid problemen opgelost door Schnorr signatures?

on .

Schnorr Signatures Bitcoin  
Snorrig nieuws vandaag, want de Bitcoin schaalbaarheid problemen kunnen mogelijk worden opgelost met een nieuwe technologie genaamd Schnorr signatures. Schaalbaarheid is één van de grote uitdagingen waar elke cryptocurrency mee worstelt, en inmiddels worden er veelbelovende nieuwe oplossingen ontwikkeld. De crux van het probleem ligt niet bij het willen opschalen (iedereen wil immers dat Bitcoin groeit), maar met welke technologische oplossingen én met welke snelheid dit gebeurd.

G20 top Argentinië: "Monitor risico's Bitcoin en andere cryptocurrencies"

on .

G20 Bitcoin  
Deze maand wordt er op de G20 top in Argentinië uitgebreid gepraat door wereldleiders over de financiële impact van cryptocurrencies. Zoals bij elke G20-bijeenkomst, worden de geplande beleidsstukken vooraf vrijgegeven. De Financial Stability Board (FSB), coördinator van de internationale financiële regelgeving, stelde een 'zorgvuldig' framework op voor het monitoren van de risico's van cryptovaluta. Digitale valuta zouden geen bedreiging vormen voor financiële stabiliteit, maar wel "onveilig geld" zijn.

Gaat Wall Street cryptoplatform Bakkt gebruiken om bitcoins te 'maken'?

on .

Rehypothecation  
Beursgigant ICE gaat met een eigen cryptocurrency-platform, Bakkt, komen. Dit kan zorgen voor extra publiciteit, gebruiksgemak, vertrouwen en kan grote institutionele partijen aantrekken. Het is echter ook goed om de komst van het het platform kritisch te bekijken. Zo zou een platform als Bakkt wel eens een paard van Troje kunnen blijken, welke Wall Street de mogelijkheid geeft om Bitcoins te verkopen die eigenlijk niet bestaan. Hiermee komt de schaarste van maximaal 21 miljoen Bitcoin in het gedrang.

Marc van der Chijs blijft extreem positief over de toekomst van Bitcoin

on .

Vincent Everts interviewde recent Bitcoin-entrepeneur Marc van der Chijs. Marc is nog steeds extreem enthousiast over Bitcoin en denkt dat de prijs momenteel zwaar ondergewaardeerd is. Wat hem betreft is een prijs van 100.000 Euro per Bitcoin zeker niet ondenkbaar op de lange termijn. Kort, bondig maar informatief interview over de huidige staat van Bitcoin waarin meerdere onderwerpen de revue passeren.


Bitcoin Schnorr signatures in conflict met twee niet verlopen patenten?

on .

Schnorr signatures Bitcoin patent  
Enkele dagen geleden schreven we een uitgebreid artikel over de mogelijkheden van de zogenoemde Schnorr signatures. Dit nieuwe type transacties zou nieuwe deuren kunnen openen voor de schaalbaarheid van de Bitcoin blockchain. De kans bestaat echter dat de technologische doorbraak wordt gedwarsboomd door een tweetal patenten die nog niet verlopen zijn. Enkele specifieke applicaties van het Schnorr algoritme worden namelijk door patenthouders tegen gehouden. Kan Bitcoin straks rechtszaken verwachten?

Wat Tuur Demeester betreft zien we dit jaar geen nieuw hoogtepunt meer in de Bitcoin koers

on .

Bitcoin koers  
Terwijl de Bitcoin koers al een half jaar aan het dalen is denkt Tuur Demeester dat de bodem niet per se bereikt is. Hoewel zijn visie op de lange termijn positief blijft, waarschuwt hij voor korte termijn optimisme. In een recente blogpost gaat Tuur dieper in op de redenen voor de huidige stagnerende Bitcoin koers. Hij geeft wel aan dat het nog geen uitgemaakte zaak is en benoemt ook mogelijke redenen die een positief effect zouden kunnen hebben op de Bitcoin koers.


Is de Bitfi hardware wallet veilig?

on .

Hoe veilig is de Bitfi hardware wallet?  
25 juni kwam John Mcafee met het nieuws dat hij een hardware wallet heeft laten ontwikkelen: de Bitfi. Volgens Mcafee is deze revolutionair en niet te hacken. De hardware wallets gingen dan ook als warme broodjes en waren in 22 minuten uitverkocht. Recent is er echter aardig wat kritiek gekomen op de wallet. Zo is het veiligheidsmodel verre van perfect, is de gebruikte hardware hetzelfde als in goedkope android telefoons en reageert het team van Bitfi niet altijd erg inhoudelijk op kritiek.

Hoera! Cryptocurrency Ethereum is vandaag alweer 3 jaar oud geworden

on .

Ethereum cryptocurrency feest  
Van harte gefeliciteerd Ethereum! Vandaag is alweer jou derde verjaardag. Hoewel we bij Bitcoinspot ons normaal vooral focussen op de ontwikkelingen rondom Bitcoin, heeft ook de Ether-cryptocurrency al enkele jaren onze speciale aandacht. Het geesteskind van crypto-genie Vitalik Buterin is in deze korte uitgegroeid tot één van de meest succesvolle projecten in de wereld van de blockchain. Tijd voor een klein feestje om dit succes te vieren! Hierbij daarom een korte terugblik op het Ethereum project.

Onderzoek AFM: "Nederlanders investeren voorzichtig in cryptovaluta"

on .

Autoriteit Financiele Markten AFM Cryptocurrencies  
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onderzoek gedaan naar de beweegredenen en het investeergedrag van Nederlandse cryptocurrency bezitters. De bevindingen zijn eenduidig: de Nederlander is voorzichtig met zijn geld. De meeste mensen steken slechts een klein bedrag in Bitcoin en andere cryptovaluta. Ook met Initial Coin Offerings (ICO's) wordt beheerst omgesprongen: minder dan 10% van de ondervraagde crypto-bezitters heeft ooit geld gestoken in deze relatief risicovolle belegging.

Chinese crypto miljonairs kopen huizen met Bitcoin in het buitenland

on .

China bitcoin miljonairs  
Ondanks het Chinese cryptocurrency verbod wordt er massaal Bitcoin uitgegeven door crypto-miljonairs uit China. Ook Ethereum wordt soms gebruikt om in het buitenland grote aankopen te doen. Voor een Chinese Bitcoin miljonair is het heel gewoon om in de Verenigde Staten of Hong Kong vastgoed te kopen met BTC of ETH. Een prima alternatief voor bezitters van cryptocurrencies, aangezien het omzetten in Yuan (de reguliere 'fiat' valuta) praktisch onmogelijk is gemaakt door de nationale overheid.

Bitcoin hashrate groeit snel, ondanks langdurig dalende koersen

on .

Bitcoin Hashrate Groei  
Ondanks de deprimerende marktsituatie van de afgelopen maanden, was er één Bitcoin grafiek die dagelijks records wist te breken: de Bitcoin hashrate. De indrukwekkende groei in mining efficiëntie toont aan dat er altijd een rotsvast geloof heeft bestaan bij miners. Grote mining pools als die van Bitmain worden ook steeds vaker verdrongen door decentrale operaties, mede dankzij invoering van het Betterhash protocol. De Bitcoin hashrate groeide dit jaar met 155% in een periode van 53% prijsdaling.

Bitcoin ETF: Motor achter het nieuwe Bitcoin succes? (Vanaf Augustus)

on .

Bitcoin ETF  
De Chicago Board Options Exchange (CBOE) probeerde al vaker een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) te starten, maar nu lijkt een nieuwe aanvraag eindelijk kans van slagen te hebben. De Bitcoin ETF beleggingsfondsen kunnen vele miljarden de markt in doen stromen. Kleine voorwaarde: de Amerikaanse SEC moet eerst akkoord gaan met het plan. We zochten uit wat een Bitcoin ETF precies is, waarom het positief is voor de Bitcoin koers én we hebben een belangrijke datum voor je om in de agenda te zetten...