Amerikaanse Rode Kruis en Save The Children USA accepteren Bitcoin

on .

Amerikaanse Rode Kruis en Save The Children USA accepteren Bitcoin  
Het Amerikaanse Rode kruis heeft aangegeven dat het donaties in Bitcoin zal accepteren. Het Amerikaanse rode kruis is een humanitaire organisatie welke gericht is op het geven van noodhulp en voorlichting in Amerika. Voor het accepteren van de Bitcoins wordt gebruik gemaakt van de betalingsprovider Bitpay welke geen transactiekosten hanteert voor goede doelen. Voor het doneren aan het rode kruis heeft Bitpay ook een speciale pagina in het leven geroepen.

Naast het rode kruis heeft Bitpay ook Save the Children aangesloten als nieuwe Bitcoin acceptant, ook zij hebben bij bitpay hun eigen donatie pagina gekregen. Save the children is een international non-gouvermentele organisatie (NGO) welke gericht is op het promoten van de rechten van het kind, geven van noodhulp en verlenen van ondersteuning op allerlei vlakken.

Ik vermoed dat de stap van het Rode Kruis en Save the children niet zozeer een ideologische dan wel een praktische stap is. Het rode kruis gaf in een verklaring zelf al aan "dat ze hiermee een hele nieuwe groep aan potentiele donoren aan kan spreken." Voor zover we hebben kunnen zien kan je nog niet op de sites van de organisaties zelf doneren in Bitcoin, enkel via de eerder genoemde donatie-pagina's van bitpay.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh