Amsterdam Bitcoin City gaat voor de titel van "Bitcoin hoofdstad"

on .

Amsterdam Bitcoin City gaat voor de titel van "Bitcoin hoofdstad"  
De mannen van Bitstraat hebben een ambitieus plan opgevat. Samen met de Amerikaanse betalingsprovider Bitpay willen ze zo snel mogelijk 100 Bitcoin acceptanten gaan aansluiten in Amsterdam. De eerste 100 Bitstraat betaal-terminals worden gesponsord door Bitpay. Je maakt ook kans op een Bitcoin als je een nieuwe acceptant aanbrengt. Gaat Amsterdam Arnhem inhalen als de stad met hoogste dichtheid van Bitcoin acceptanten ter wereld?

Nederland is lekker bezig

We zijn in ons kleine landje goed op weg om niet alleen Arnhem maar het hele land een goede dichtheid te geven wat betreft Bitcoin-acceptatie. Amsterdam Bitcoin City is weer een mooi initiatief om Bitcoins aan de man en vrouw te brengen. Eerder dit jaar werd in Den Haag al het initiatief "Bitcoin Boulevard" opgezet, een voor die tijd schokkend aantal van 9 winkels in (bijna) 1 straat accepteerden Bitcoin. Bitcoin Boulevard haalde hiermee internationaal de (Bitcoin) voorpagina's en de opening was een geslaagd feestje. Hoewel revolutionair in zijn opzet lijkt het project sindsdien enigzins tot stilstand gekomen. Er komt sindsdien weinig nieuws van het bitcoin-boulevard team en een kleine blik op de site verteld dat het aantal acceptanten sindsdien gelijk is gebleven.

Misschien geinspireerd door hun voorganger startten Patrick Annet en Rogier Arnhem Bitcoinstad. De feestelijke opening van Arnhem Bitcoinstad vond plaats op 28 mei van dit jaar en sindsdien timmeren ze flink aan de weg. Ze zitten inmiddels aan bijna 40 deelnemers en ze bestaan ook nog bijna een half jaar. Insidebitcoins.com riep onlangs Arnhem uit tot de "most bitcoin friendly city of the world" en maakte de rekensom dat er maar liefst per elke 3.7 vierkante kilometer 1 bitcoin accepterende winkel te vinden is in die mooie stad aan de Rijn. Driedubbel reden voor een feestje dus en op 28 november zal er onder de titel "Arnhem Bitcoinmetropool" weer een evenement gehouden worden in Arnhem. 

Bitstraat

Bitstraat is nu dus de volgende die het stokje gaat overnemen en, als alles volgens plan verloopt, misschien zelfs wel ervoor gaat zorgen dat Amsterdam Arnhem voorbij gaat streven. Max Barendregt en Kasper Keunen, de oprichters van Bitstraat, kwamen in aanraking met Bitcoin toen ze voor hun studie medicijnen moesten kopen. Een gedeelte van die medicijnen kochten ze via, de inmiddels opgerolde, online marktplaats SilkRoad. Hierdoor maakten ze kennis met het fenomeen Bitcoin en ze raakten al snel overtuigd van het enorme potentieel. Hierna was het zoeken naar een manier om zelf betrokken te raken bij Bitcoin en ze zagen dat winkeliers wel bitcoins willen accepteren maar dat ze wel wat hulp konden gebruiken hierbij.

Het Bitstraat idee was dus geboren en Max en Kasper startten samen in april 2014 Bitstraat. Hun doel, zoals ze het zelf omschrijven, is om ondernemers zo gemakkelijk mogelijk bitcoins te laten accepteren in hun onderneming. Om dit mogelijk te maken leveren ze het complete betaalsysteem en zorgen ze ervoor dat de ondernemer zich niet bezig hoeft te houden met het eventueel omruilen van bitcoins naar Euro's. In hun eigen woorden hopen ze dat ze zo kunnen bijdragen aan de opbouw van een nieuwe Bitcoin economie.

In de praktijk

Het betaalsysteem van Bitstraat bestaat uit een Tablet gemonteerd op een draaibare voet. De ondernemer kan dus het bedrag invoeren en daarna omdraaien waarna de klant de QRcode kan scannen om te betalen. Ik heb er zelf laatst ook mee betaald bij het Hofje van Wijs. Het geheel oogt professioneel en werkt prettig, het was bijna even snel als pinnen.
Het betaalsysteem wordt gratis geinstalleerd, de bitcoins worden (desgewenst) direct in Euro's omgezet en de ondernemer krijgt 100% van de omzet. Dat klinkt als gratis en bijna te goed om waar te wezen maar ze zullen er waarschijnlijk goed over nagedacht hebben.

Maak kans op een Bitcoin

Het plan lijkt ambitieus maar waar ben je zonder ambities? Om de zoektocht naar nieuwe Bitcoin acceptanten nog wat meer kracht bij te zetten loven de mannen van Bitstraat een beloning uit. Want: draag je een ondernemer aan die Bitcoin gaat accepteren via Bitstraat dan maak je kans op een Bitcoin. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: de ondernemer moet gevestigd zijn in het centrum van Amsterdam en het moet gaan om een fysieke locatie. De winnaar wordt 15 januari bekend gemaakt.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-11-18 09:13
Coffeeshop feelsgood
Oudezijdsvoorburgwal 36
1012 gd
Amsterdam ( centrum)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh