Analistenbureau: Omzet crypto-exchanges kan ruim verdubbelen in 2018

on .

Exchange omzet groei  
Volgens een recent onderzoek van analistenbureau Sanford C. Bernstein & Co kan de omzet die gedraaid wordt door cryptocurrency exchanges meer dan verdubbelen in het jaar 2018. De handelsplatformen zijn immers gebaat bij mensen die cryptocurrencies kopen of verkopen: dat is exact wat de (behoorlijk volatiele) markt ze dit jaar heeft gegeven. De gezamelijke exchange-omzet zou dit jaar sterk kunnen groeien tot ruim $4 miljard USD, maar dat is slechts een voorzichtige projectie.

Handelsvolume sterk gegroeid

In het rapport, getiteld "Crypto Trading - The Next Big Thing Is Here?" wordt snel duidelijk dat de toekomst er rooskleurig uit ziet voor platformen met handel in cryptocurrencies.

De kans is klein dat een bear market, de neerwaardse spiraal waar we ons de afgelopen maanden in vinden, zeer waarschijnlijk niet veel zullen doen voor de winst van exchanges.

Transactiekosten blijken goudmijn

Opvallend in het onderzoek is ook het feit dat transactiekosten een flinke duit geld in het laatje brengen. In 2017 alleen al was deze inkomstenbron goed voor zo'n $1,8 miljard Amerikaanse dollar.

Al met al brengen deze transactie fees zo'n 8 procent van alle winst van crypto-exchanges in het laatje. Maar het onderzoek laat ook zien dat er nog flink wat ruimte voor groei is.

Ruimte voor omzetgroei

Zo zou de cryptocurrencty-wereld nog maar een fractie zijn van de omzet van vergelijkbare financiële markten. Als we bijvoobeeld kijken naar equities en treasuries, dan zijn deze asset-klassen een flink stuk verder ontwikkeld.

De onderzoekers gaven dit grafisch erg goed weer, door de verschillende markten uiteen te zetten qua grootte. Zie hiervoor ook de grafiek hieronder:

Cryptocurrencies versus equities treasuries

- Omzetvolume crypto vs. 'gewone assets'. Duidelijk nog ruimte voor groei.

De komende jaren voorzien de onderzoekers dat de groei verder zal doorzetten. Vergelijkingen die getrokken worden met andere markten laten in ieder geval zien dat er nog zeker wat ruimte voor verdere groei is.

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: exchange cryptocurrency handelen,

Add comment


Security code
Refresh