Arnhem Bitcoinstad bereikt een mijlpaal met de 50e bitcoin acceptant

on .

Apeldoornseweg 59 Sriram2  
Met de aansluiting van Tandarts C.A. Sriram heeft Arnhem Bitcoinstad een nieuwe mijlpaal bereikt. Arnhem bitcoinstad kent nu 50 bitcoin acceptanten in fysieke winkels in Arnhem. Tandarts C.A. Sriram is een van de vier tandartsen en een mondhygiëniste die werken in Tandartsenpraktijk die is gevestigd in 'Villa Andria' aan de Apeldoornseweg 59 in Arnhem.

Het idee om bitcoins te gaan accepteren is ontstaan doordat haar partner ook  bitcoins heeft

en het concept van een alternatief betaalmiddel spreekt mij zeer aan laat Mevrouw Sriram weten. Op dit moment worden de tandartsrekeningen steeds vaker met de PIN afgerekend. Sinds gisteren  is daar het systeem van Bitkassa bij gekomen waardoor de klanten nu kunnen kiezen tussen afrekenen in Euro of bitcoin. Zelf ontvangt Mevrouw Sriram gewoon euro's op haar bankrekening.

Een van de organisatoren van Arnhem Bitcoinstad heeft al aangegeven binnenkort een controleafspraak te gaan maken. Maar ook andere fanatieke bitcoingebruikers hebben al te kennen gegeven overstap naar Sriram te overwegen.

Met de deelname van Tandarts C.A. Sriram is het aantal deelnemers van Arnhem Bitcoinstad gegroeid naar 50. Op 28 mei 2014 is Arnhem Bitcoinstad begonnen met vijftien horecagelegenheden. Sindsdien hebben nog 35 ondernemers zich aangesloten waaronder veel winkeleigenaren, maar ook eigenaren van bijvoorbeeld een kapperszaak, postkantoor en een supermarkt. Net als alle andere fysieke winkels in Nederland en België, is ook Tandarts C.A. Sriram opgenomen in de bitcoinmap van bitcoinspot.nl.

Dat de inspanningen van de mensen achter Arnhem Bitcoinstad niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt wel uit onderstaande artikelen van enkele buitenlandse journalisten en/of toeristen die wilden ervaren of het mogelijk was om enkele dagen te kunnen doorbrengen in Arnhem met alleen maar bitcoins.

Enkele verslagen van buitenlandse journalisten die Arnhem bezochten:
Cointelegraph: My experience in Arnhem Bitcoincity
MIT technology review: A weekend in Bitcoin City Arnhem, The Netherlands
BitPost: CycleNation in the Netherlands: Exclusive Bikes for Bitcoin

Gepost door: Hans van Wessel

 

Tags: Bitkassa, Bitcoioinstad, Arnhem, acceptatie, Tandarts C.A. Sriram

Add comment


Security code
Refresh