Betalings-gigant NCR gaat bitcoin betalingen integreren

on .

Betalings-gigant NCR gaat bitcoin betalingen integreren  
Betalingsprovider NCR heeft aangekondigd dat het binnenkort mogelijk zal zijn om bitcoin betalingen te doen via hun NCR-Silver Point-of-sale systeem. De integratie van Bitcoin door NCR zal waarschijnlijk ergens rond het eind van 2014 plaats gaan vinden. NCR is een van de grootste betalings providers ter wereld welke hard en software oplossingen aanbiedt. Het bedrijf had in 2013 een omzet van 6 Miljard en 28000 werknemers. NCR integreerde eerder dit jaar ook Paypal betalingen in NCR-Silver.

Het NCR-Silver POS systeem is specifiek gericht op kleine winkels, en mobiele gelegenheden. De Bitcoin-optie is gratis en kan simpel geactiveerd worden in het back-office systeem van NCR-Silver. De klant op zijn beurt kan dan weer betalen met de mobiele Bitcoin wallets die je kan vinden in de app- of play-store.

De stap naar Paypal en Bitcoin is volgens NCR onderdeel van de strategie om meer flexibiliteit aan te beiden aan ondernemers en klanten. "de dagen dat je alleen maar met cash & Creditcards kon betalen zijn voorbij" zo zegt Reggie Kimble, directeur van Small business development bij NCR. "Het aanbieden van Bitcoin als betalingsoptie geeft ondernemers de mogelijkheid om de klanten die de voorkeur geven aan digitale betalingen beter te bedienen", aldus Kimble.

Systemen zoals het NCR Silver POS systeem zie je de laatste tijd steeds vaker in winkels en maakt deel uit van de eerder genoemde trend wat betreft digitaal betalen. Deze systemen zijn uitermate geschikt voor het integreren van alternatieve betalingsmethodes. De ouderwetse kassa's zullen op termijn waarschijnlijk helemaal vervangen worden door deze multifunctionele betaalcomputers welke eenvoudig gebruikt kunnen worden om een QRcode mee te tonen. Ik ben benieuwd of andere betalingsproviders het voorbeeld gaan volgen van NCR. Zou dit betekenen dat de, nog in de kinderschoenen staande, bitcoin payment provider industrie overbodig wordt? We houden het voor je in de gaten.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-11-11 22:38
zou dit nou voor een koersstijging kunnen zorgen?
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2014-11-12 00:03
Tja, dit zorgt aan de ene kant voor meer aandacht voor bitcoin dus dat kan ervoor zorgen dat meer mensen bitcoins gaan kopen en dat drijft de prijs omhoog.

Aan de andere kant kan dit ook zorgen voor meer plekken waar je bitcoin uit kan geven en de acceptanten zetten die bitcoins waarschijnlijk om in fiat geld dus dat drijft de prijs waarschijnlijk weer omlaag.

Blijft koffiedik kijken. Maar laten we niet teveel kijken naar de koers en gewoon richten op acceptatie :)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh