Bitcoin 2013 - The Future Of Payments

on .

Bitcoin conferentie 2013
Afgelopen donderdag ging in San Jose Californie de bitcoin confentie 2013 van start. De conferentie met als ondertitel "The Future Of Payments wordt gehouden in San Jose californie en duurt nog tot zondagavond. De conferentie, georganiseerd door de bitcoin foundation richt zich vooral op de pragmatische kant van Bitcoin en is onderverdeeld in 4 onderwerpen. Bitcoin technologie, Bitcoin mining, ondernemen met Bitcoins en reguleringsvraagstukken.

Deze bitcoin conferentie is de derde alweer en het is de grootste tot nu toe qua opzet en bezoekersaantallen. Er is een groot aantal sprekers zoals bijvoorbeeld de winklevoss tweeling, die de keynote speech voor hun rekening namen. Deze, naar eigen zeggen, uitvinders van Facebook brachten laatst naar buiten dat ze 1% van alle Bitcoins in hun bezit hebben. Naast deze heren zijn er een grote hoeveelheid interessante sprekers zoals bijvoorbeeld de onvermijdelijke "head scientist" Gavin Andresen en de voorzitter van de Bitcoin Foundation Peter Vessenes. 

Bestonden de vorige conferenties voornamelijk uit lezingen met hier en daar een paar geimproviseerde stands van fabrikanten, deze conferentie lijkt het allemaal een stuk professioneler aangepakt te zijn. Op de plattegrond kan je 32 verschillende stands vinden van een heel scala aan (Bitcoin gerelateerde) bedrijven. Zo zagen we bijvoorbeeld al een foto van de stand van Bitsafe van Butterfly labs. Bitsafe is een hardware wallet om je Bitcoins in te bewaren die gebruikt kan worden in combinatie met de armory software en de mywallet online wallet dienst. laten we hopen dat er nog meer nieuwtjes en nieuwe producten naar buiten komen.

Was de vorige conferentie naast Bitcoin grotendeels gericht op activisme en hacking, deze conferentie richt zich meer op Bitcoin zelf en de pragmatische kant ervan. Dus wat kan Bitcoin voor ons betekenen en welke problemen kunnen ermee opgelost worden. Later dit jaar zal er in Wenen de unSYSTEM conferentie plaatsvinden welke naast de praktische Bitcoin zaken ook meer nadruk zal leggen op activisme en idealisme. Laten we niet vergeten dat een groot deel van de Bitcoin aanhangers van het eerste uur zich laat vinden in de anarchistische en Libertaire hoek.

De conferentie in San Jose is het eerste grote wapenfeit van de nog jonge Bitcoin foundation en voor veel mensen misschien wel de eerste kennismaking met Bitcoins. Goed in dit geval is dat deze eerste kennismaking er meteen eentje is die tot in de puntjes verzorgd is en een professionele uitstraling heeft. Naast de lezingen is er ook nog een hackathon, kunnen ze met zijn allen naar startrek en zal er waarschijnlijk een hoop ge-netwerkt en geborreld worden. Voor de thuisblijvers is het wachten op de video's van de lezingen. Als het goed is moeten deze allemaal online komen na de conferentie. Als ze online komen dan zullen we dat hier vermelden.

Zie ook:
Conferentie schema
Conferentie plattegrond

Add comment


Security code
Refresh