Bitcoin Bulletin: Kort nieuws over Bitcoin

on .

shopify
Zelfs als fervent Bitcoin-watcher zijn er wel eens zaken die aan je aandacht ontsnappen maar Gastblogger Koen Dil is gelukkig zo vrij geweest om een kort Bitcoin Bulletin voor ons samen te stellen. Daarin passeren onder andere de Robocoin pinautomaat en de CEO van Ebay de revue. Zien we hoe Bitcoin wordt gebruikt in de Argentijnse landbouw en leren we over Bitcoin booswichten en de grootste nachtmerrie van bankiers.


Bitcoin automaat is een groot succes

In de zeven dagen sinds de eerste bitcoin automaat geplaatst werd in Vancouver, Canada, werden er voor 100.000 Canadese dollars aan transacties mee uitgevoerd. De machine kostte de eigenaar van de shop wel 20.000 dollar, maar zijn vooruitstrevendheid en investering mag wel worden toegejuicht. De verdeling van die transacties was overigens al volgend: 80 % van de mensen wilden bitcoin kopen en 20 % wilden hun Bitcoin inwisselen voor Canadese dollars.
(Via Libertyblitzkrieg.com)

CEO Ebay: ‘We houden Bitcoin in de gaten’
Ebay CEO John Donahoe heeft het volgende verklaart : “Digitale valuta zal een krachtig instrument worden in de toekomst”. Gevraagd of hij al plannen heeft om de bitcoin in zijn bedrijf te introduceren antwoordt hij : “We houden Bitcoin in de gaten”. De internetsite eBay is één van de grootste veilingsites op het internet voor het aanbieden van nieuwe of tweedehands spullen en opereert tevens internationaal. (Zerohedge.com)

Ook in Bitcoinland zijn boeven
De Australische Bitcoinwebsite Trade Fortress werd afgelopen week gehackt. Gevolg: er werd voor meer dan een miljoen dollar aan Bitcoin gestolen. Trade Fortress beheert zogenaamde virtuele portefeuilles voor klanten. De jongen erachter is amper 18 jaar en moest dus duidelijk nog aan de beveiliging werken. Het is onwaarschijnlijk dat de eigenaars hun Bitcoin ooit nog terug zullen zien. Het is de jammerlijke vaststelling en het is een waarschuwing aan alle gebruikers om goed uit te kijken waar en bij wie je je Bitcoin onderbrengt. Is het wel zo verstandig om je Bitcoin op het internet bij een externe partij onder te brengen? Je laat je “echte” portefeuille ook niet zomaar bij de eerste en de beste rondslingeren. (Meer over de hack op www.abc.net.au)

Bitcoin in de Argentijnse landbouw
In Argentinië is nog altijd een valutacrisis aan de gang. Sommige kleine organische boeren in Argentinië zijn begonnen met het gebruik van Bitcoin om hun klanten direct te bereiken, zonder tussenpersonen en zonder kosten – Bitcoin in het ecosysteem dus! Tevens beschermt Bitcoin hun vermogen tegen inflatie. De inflatie in Argentinië is momenteel is volgens de officiële cijfers van de overheid inmiddels meer dan 10%, maar de voelbare inflatie ligt nog hoger. Zie deze korte documentaire van bitcoinfilm.org over de boeren in Argentinië .

Wordt Bitcoin de grootste nachtmerrie van bankiers?
Waar het dollar-gebaseerde monetaire systeem veel nadelen en misbruiken kent – denk maar aan alle cadeaus die bankiers ontvingen en nog ontvangen, inflatie en dus verlies aan koopkracht – werkt Bitcoin anders en eigenlijk onvergelijkbaar anders. Waar de dollar stelselmatig aan waarde inboet (zie hier de ontwikkeling van de afgelopen 100 jaar) gaat het met de snel groeiende nieuwkomer Bitcoin juist de andere kant op: toename van koopkracht in plaats van verlies. Zie de video: Bitcoin: Bankers' Worst Fear 

Comments   

# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-11-12 22:30
Voor zover ik weet heb je nu 2 soorten automaten, je hebt de robocoin das een pinautomaat waar je kan kopen en verkopen. en je hebt de lamassu daar kan je alleen bitcoins mee kopen. De robocoin is een nogal groot apparaat voor iets van 15000 dollar oid, de lamassu is een desktop modelletje en kost een stuk minder. Volgens mij worden de robocoin automaten nu eerst in Canada uitgerold. Zou wel leuk zijn als we ook hier in nederland een pinautomaat zouden neerzetten.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-12 09:47
Leuk deze update! Interessante video's... De integratie van bitcoin in het systeem is pas net begonnen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-12 02:15
in groningen kun je pinnen voor bitcoin , en de zelfde machine kan ook worden geconfigureerd voor euros heb ik begrepepen,,,
kosten van zon ding is wel 15.000 dollar :)
Reply | Reply with quote | Quote
# Arne 2013-11-12 17:03
Interessant ik wist niet dat er de automaten al op andere plaatsten ook stonden of gaat het om een andere?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-12 00:32
Bestaat er ook al een bitcoinautomaat voor euro's?Waar is deze evt. te koop?En hoe werkt dat??
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh