Bitcoin bulletin week 1: We zijn gewaarschuwd!

on .

bitcoinbulletin
De afgelopen tijd volgen de waarschuwingen van centrale banken zich wereldwijd in rap tempo op. Stuk voor stuk komen er uit verschillende landen statements en/of waarschuwingen over de risico’s van Bitcoin. De digitale valuta is volgens veel monetaire beleidsmakers volatiel en gevaarlijk. De meeste centrale banken laten weten dat de Bitcoin niet gereguleerd zal worden en niet als valuta geaccepteerd wordt.


Hieronder een opsomming van diverse centrale-bank gerelateerde nieuwsitems
Indian central bank warns on Bitcoins
Statistics Chief at China’s Central Bank Bearish on Bitcoin
French central bank warns over bitcoin risks
Malaysian Central Bank Statement Bitcoin
Lebanon’s Central Bank Issues Bitcoin Warning
Central Banks in New Zealand and Australia Issue Bitcoin Warning
China central bank warns banks against use of bitcoin
European Banking Watchdog Warns on Bitcoin

Prijs van Bitcoin in 2013 met 5628% gestegen
Als je op 1 januari 2013 één Bitcoin zou hebben gekocht, dan zou de waarde van die ene Bitcoin in 12 maanden tijd met ruim 5600% gestegen zijn. Op 1 januari van 2013 bedroeg de waarde van 1 BTC zo’n $14, terwijl de prijs tijdens de jaarwisseling rond de $800 lag.

Je kan nu vastgoed in New York kopen met Bitcoin
Bond New York, een vastgoedmakelaar in Manhattan, accepteert nu Bitcoin als betaling voor een huis of appartement. Volgens eigen zeggen is het de eerste vastgoedmakelaar die transacties in Bitcoin accepteert. Volgens Noah Freedman, mede-oprichter van Bond New York is het hun taak om transacties in het vastgoed makkelijk te maken voor klanten. Bitcoin is volgens de makelaar een goed mechanisme om grote transacties te faciliteren.

Hoogleraar schiet uit de bocht over Bitcoin
Sylvester Eijffinger is een hoogleraar “financiële economie” en schreef recentelijk artikelen over Bitcoin in de Metro, de grootste gratis krant van Nederland. Van iemand van zijn positie mag je verwachten dat hij zorgvuldig te werk gaat als hij een nieuw verschijnsel als Bitcoin beoordeelt. Er zijn echter nogal wat zaken die niet helemaal goed worden uitgelegd door Eiffinger. Daarom schreef Henk van Tijen een respons op het stuk.

kanye west krijgt zijn eigen altcoin
De bekende rapper Kayne West wordt digitaal geeerd met zijn eigen digitale munt, Coinye, genaamd. Vanaf 11 januari gaat de site open http://www.coinyewest.com maar het is nog niet duidelijk wat de rapper er zelf van vindt. Zo lijkt de site enigszins de virtuele munt Bitcoin en zijn look-a-likes op de hak te nemen met een referentie aan een artikel uit de New York Times waarin bitcoin recentelijk 'evil' genoemd werd. In de specificaties op de site staat dan ook een mime van 666, de munt zou een 'sign of the beast' betekenen.

NRC.NL gaat Bitcoins accepteren.
Tussen neus en lippen door werdt vermeld op nrc.nl dat ze (binnenkort?) Bitcoins gaan accepteren voor de verkoop van losse artikelen.

Gaat Netflix Bitcoins accepteren?
Bitcoin believer Max Keiser meldt op zijn twitter account dat netflix in de loop van dit jaar Bitcoins gaat accepteren. Volgens hem hoorde hij dit van dezelfde bron die hem eerder in 2013 had ingefluisterd dat Zynga met Bitcoins aan de slag zou gaan. Nu voorspelt beste Max zoveel dat je de draad wel eens kwijtraakt maar desalniettemin een positieve ontwikkeling. Mocht het waar wezen uiteraard.

Gepost door Koen Dil | Biflatie.nl

Comments   

# Guest 2014-01-08 02:26
heeft MP3 de zegen van de platen maatschapijen gehad?
Nee , ze hebben alles gedaan het te onderukken , toch zit het in alle muziek spelers!
Het zelfde zal voor bitcoin gaan gelden , daarom maak ik me ook geen zorgen , bitcoin heeft geen toesteming nodig van banken , het is een niet te manipuleren ruimiddel dat met 1 klik naar een ieder met internet kan worden gestuurd. er zijn veel oudere mensen die simpel weg de cognitive vermogens missen om het te zien maar ook dat is van alle tijden , het romijnse rijk is gevalen na dat mensen door kregen dat de riders geen GODEN waren!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-08 08:59
Mooi gezegd, BItcoin kan zo veel goeds doen. Ik denk ook dat het gaat doorslaan. Een wereld currency , dat is wat we nu op het moment hard nodig hebben in de maatschappij Dit word revolutie. Het is gewoon reuze handig en kan direct gestort worden zonder dagen te wachten. Bedrijven kunnen hier veel geld mee besparen zodat we allemaal een beetje meer loon krijgen. In een paar jaar kan de armoede voor grotendeels voorbij zijn
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-08 22:12
Geen armoede meer in een paar jaar, dankzij de bitcoin. Uit welke planeet kom je? LOL

:lol:

Zou zeggen: neem er nog een...
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-09 06:46
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1qelpr/bitcoin_could_cause_a_redistribution_of_wealth_in/
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-09 06:18
IK adviseer je om deze uitleg te kijken .Volgens Stefan Molyneux gaat iedereen een beetje rijker worden in ee paar jaar . Bitcoin is veel meer dan een coin . Check out THe true Valeu of Bitcoin http://www.youtube.com/watch?v=Cs6F91dFYCs
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-07 20:51
Wie is hier nou het volk?! Wij toch zeker? "Regulering" door bank en overheid is praktisch hetzelfde als bewaakt parkeren in Italie en daarvoor geld geven aan de maffia. Als het volk bepaald een goed deel te gaan betalen in BTC, dan doen we dat gewoon en is er niets aan het handje.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-07 20:38
Zonder draagvlak wereldwijd, zonder China, straks zonder de VS (als Snowden stukken laat zien dat het eigenlijk door NSA is bedacht, wordt echt lachen) blijft de bitcoin 1 grote luchtballon, 1x prikken is ie lek...

Jullie kunnen lang en breed erover debatteren, er verandert niks aan deze grap met de naam BTC
Reply | Reply with quote | Quote
# bbffzz 2014-01-07 19:18
Heeft Bitcoin regulatie van centrale banken en financieele authoriteiten nodig om te groeien? Ik kan mij voorstellen dat winkeliers niet zo happig zijn op een betaalmiddel dat niet gereguleerd is. Het mooiste zou natuurlijk zijn als Bitcoin groeit ZONDER regulatie, dat zou dan een vette afgang zijn voor DE AUTHORITEITEN. Winkeliers moeten gewoon wat meer lef hebben.
Reply | Reply with quote | Quote
# Marco 2014-01-07 15:10
Bang makerij !!! Hoe wel ze zelf bang zijn om de markt te moeten gaan delen !
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh