Bitcoin Bulletin week 46: Bitcoin stijgt boven de $500

on .

bitcoinbulletin
We beginnen het Bitcoin Bulletin deze week met een record: een nieuwe Bitcoin mijlpaal is bereikt. De prijs van Bitcoin is voor het eerst in de geschiedenis boven de $500 gestegen. Verder is er nieuws over de eerste Bitcoin automaat in Europa, een reis rond de wereld door uitsluitend gebruik te maken van Bitcoins en de Bitcoin-community heeft geld ingezameld voor de slachtoffers van de ramp in de Filippijnen.


Bitcoin voor het eerst boven de $500

Er is op zondag 17 november op MtGox voor het eerst meer dan $500,- betaald voor 1 Bitcoin. De prijs van Bitcoin is in de afgelopen 12 maanden nu 50 keer meer waard geworden. Of de enorme stijging van afgelopen tijd stand gaat houden is de vraag, maar het feit dat er nog steeds zoveel vraag naar Bitcoin blijft, tegen deze huidige prijzen, zegt wel iets.

Bitcoin pinnen in Zweden
De Zweedse hoofdstad Stockholm komt waarschijnlijk met Europese primeur: de eerste automaat in Europa waar Bitcoins gekocht kunnen worden. De initiatiefnemer is de 19-jarige ondernemer Louis Oberg die het apparaat in Noord-Amerika kocht om het naar Zweden heeft gestuurd. Ondertussen staan er in andere werelddelen reeds enkele Bitcoin ATM's, namelijk in Vancouver Canada en San Diego Verenigde Staten. Met cash kan je Bitcoin laten storten op de wallet van je mobiele telefoon of computer. (Bron : Express.be)

Op reis met Bitcoin!
Een Amerikaans echtpaar heeft 101 dagen door 3 continenten gereisd. De zelfopgelegde opdracht was: uitsluitend Bitcoin gebruiken tijdens de tocht. Van huur en eten tot benzine en reisbenodigdheden – het was uitdagend maar de missie is geslaagd! “It's been consistantly inconvenient and occasionally frustrating, but never impossible” zo luidt hun conclusie. (Bron: Ibtimes.co.uk)

Coinbase uit de App Store geschrapt
Apple heeft Coinbase, een Bitcoin-wallet, uit zijn App Store gehaald. Een precieze verklaring wordt niet gegeven maar het is waarschijnlijk omwille van Amerikaanse belasting-technische redenen. In de Play Store van Google is de Coinbase nog wel te downloaden. Bijna 400.000 mensen hebben een Bitcoin wallet bij Coinbase geopend. (Bron : Techcrunch)

FiatLeak: Realtime Bitcoin map
Een nieuwe site genaamd FiatLeak.com traceert met data van de drie grote Bitcoin platformen (Mt.Gox, Bitstamp en BTC China) in welke landen er Bitcoins worden gekocht. Het groene cijfer is de hoeveelheid Bitcoin die verhandeld wordt. Het geeft een goed geografisch overzicht. Een aanrader om eens naar te kijken.

Wonen met Bitcoin
De eerste huiseigenaar heeft zich gemeld die zijn huur wel in Bitcoin zou willen ontvangen. In NY, Verenigde Staten en in Shanghai, kan je met Bitcoin nu zelfs vastgoed kopen! Het is ook net geld hé, die Bitcoin. Wil je Chinees vastgoed kopen, let dan wel: de wisselkoers is ‘fixed’ en gesteld op 1 BTC = 1,000 Chinese Yuan. Dit wordt waarschijnlijk gedaan om zich enigszins in te dekken op een significante koerswijziging. (Bron : Libertyblitzkrieg.com)

Bitcoin voor het goede doel
De Bitcoin community laat haar hart spreken voor de mensen die getroffen werden door de natuurramp op de Filipijnen. Er is inmiddels 13,25 Bitcoin opgehaald via Coinkit voor de slachtoffers van de ramp. De Bitcoin donaties worden geschonken aan het Rode Kruis in Canada. Lees hier meer over het initiatief.

Gepost door Koen Dil | biflatie.nl.

Comments   

# Guest 2013-11-22 11:51
Leuk de fiatleak site! Maar waarom zie ik geen BTC's naar India gaan??
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-24 08:48
Misschien zitten de early adopters in India en verkopen zij bitcoins in plaats van aan te kopen? Geldstroom van dollars, euroos gaat dan naar India...
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-11-23 16:36
goeie vraag :)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-18 22:57
:roll:
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-18 18:54
500 wat? Dollar? Oud nieuws (!) :lol:
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-18 10:45
500 ? noch ff en we zitten op 600, jammer dat ik dit 6 maanden terug niet wist, heb nog nooit zoo'n leuke spaarpot gehad.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh