Bitcoin Bulletin week 47: Bitcoin gaat de ruimte in!

on .

bitcoinbulletin
Bitcoin gaat naar de maan, of beter gezegd in ieder geval richting de maan want een paar honderd bitcoin kunnen je sinds deze week buiten de dampkring brengen. Tevens wederom veel nieuwe Nederlandse acceptaties van Bitcoins en ook een opvallende in het Buitenland: De universiteit van Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, accepteert het collegegeld nu ook in Bitcoin. Verder meer over de assasination markt en is Bitcoin een hype volgens de telegraaf lezers?

Bitcoin gaat outer space
Virgin Galactic van de Britse miljardair-zakenman Richard Branson dat in de toekomst ruimtereizen gaat verzorgen, heeft laten weten BTC als betaalmiddel te aanvaarden. Hij zegt: ‘Virgin Galactic is een bedrijf die naar de toekomst kijkt, net als Bitcoin”. Om 10 minuten gewichtloos in de ruimte door te brengen moet je €250.000 dollar betalen oftewel ongeveer 320 BTC op moment van schrijven. Brandson liet weten dat een stewardes uit Hawaii de eerste klant is die inderdaad in BTC heeft afgerekend.

Verband tussen oprichters Bitcoin en Silk Road?
Verse van de pers: Uit een bericht van de The New York Times blijkt dat de oprichter Silk Road grote hoeveelheden bitcoin heeft gekregen van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze oprichter van Bitcoin. Dit gegeven wordt beweerd door de Israëlische computerwetenschappers Dorit Ron en Adi Shamir van het Weizmann Instituut der Wetenschappen. U kunt er hier meer over lezen: Study Suggests Link Between Dread Pirate Roberts and Satoshi Nakamoto

Bitcoin in een Infographic
Visualcapitalist.com heeft een zeer uigebreide infographic gemaakt over Bitcoin: alles over BTC kort en krachtig samengevat. "Het heet The Encryption Standard: how the largest digital currency is ushering in a new monetary era." Wat hier in ieder geval uit blijkt is dat de Bitcoin markt inmiddels flink is geëxplodeerd. U vindt de hele Infographic hier.

Een luguber Bitcoin initiatief
Na (wijlen) Silk Road en Silk Road 2.0 waar je diverse geneesmiddelen maar vooral drugs online kunt kopen met BTC, gaat Assassination Market nog een stap verder: er wordt een prijs gezet op het hoofd van een verschillende internationale figuur en de huurmoordenaar krijgt indien hij of zij de taak uitvoert, de prijs in BTC. Het lijkt wel een hoax maar de site bestaat wel degelijk. De website is een online marktplaats waar mensen bitcoins kunnen inzetten om bijvoorbeeld een politicus te laten vermoorden. Op de dodenlijst van de website, die nu zo’n vier maanden oud is, staan onder andere NSA-president Keith Alexander, president Barack Obama en Fed-voorzitter Ben Bernanke. Die laatste is met een bounty van 124 BTC tot nu toe het meest gewilde doelwit.

Volgens Telegraaf-lezers is Bitcoin een hype
Volgens de overgrote meerderheid van de lezers/bezoekers van De Financiële Telegraaf is Bitcoin een hype: slechts 18 % van de deelnemers aan de peiling denkt dat Bitcoin blijvend succes zal blijken en vooral het feit dat de munt niet door een overheid gecreëerd wordt spreekt hen aan. Hype of niet, de totale marktkapitalisatie van Bitcoin is inmiddels naar de 10 miljard gestegen.

Gepost door Koen Dil | Biflatie.nl

Comments   

# Guest 2013-11-26 16:33
Zonder lugubere initiatieven was internet ook nooit zo groot geworden, lekker laten gaan. Hoe meer en vaker de btc in het nieuws komt, hoe beter.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-26 09:30
thnx. leuk om te lezen. Al moeten voor het duurzaam succes van Bitcoin de lugubere initiatieven wel aangepakt worden.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-25 20:46
Nice 8)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh