Bitcoin bulletin week 51: startups en hashrates

on .

bitcoinbulletin
Terug van heel even weggeweest, het Bitcoin bulletin. We zijn al bijna weer aan het einde van een van de meest spannende Bitcoin jaren tot nu toe en ook in week 51 gebeurde er weer van alles. Deze week kijken we naar de grootste startups van 2013, oplopende hashrates en worden de Bitcoins goed uitgegeven. Je moest ook goed opletten waar je je private key laat zien en werd er een goed verhaal geschreven over de waarde van het Bitcoin protocol. 


De top 5 grootste Bitcoin startups van 2013

2013 mag gerust het jaar van Bitcoin worden genoemd. Het was namelijk dit jaar dat Bitcoin bekendheid kreeg onder het grotere publiek. Er zijn tevens talloze nieuwe startups bijgekomen in 2013. Coindesk maakte een top 5 van de grootste nieuwe Bitcoin startups:

5. itBit
ItBit is een trading platform voor, zoals ze het zelf zeggen: ‘de serieuze investeerder’ ItBit heeft een waardering van $3.25 miljoen.
4. BTC China
Inmiddels de grootste Bitcoin exchange ter wereld. Momenteel zo’n $5 miljoen waard.
3. 21E6
Een vrij onbekende naam nog en een beetje een geheime startup. Vernoemd naar de limiet van 21 miljoen BTC. Mining hardware bedrijf, nu goed voor $5,05 miljoen.
2. Circle Internet Financial
Opgezet door Jeremy Allaire en heeft een investering van $9 miljoen meegekregen hiervoor. Het bedrijf richt zich op de verdere adoptie van digitale valuta en het opzetten van payment processors voor bedrijven en consumenten.
1 Coinbase
Coinbase heeft voor $31,7 miljoen aan venture capital kunnen binnenharken. Ze hebben inmiddels 650.000 gebruikers die hun wallet gebruiken. De groei zit er dus aardig in, zo blijkt ook uit onderstaande grafiek, via Coinbase Blog.
Coinbase Crosses 650,000 Users

Thuisbezorgd.nl ontvangt paar honderd Bitcoin betalingen per dag
Begin november liet Thuisbezorgd.nl weten dat het Bitcoin zou gaan accepteren. Bijna twee maanden later blijkt dat er weldegelijk mensen zijn die voor BTC wat eten laten thuisbezorgen. Quote ging in gesprek met Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl. Hij laat weten dat Thuisbezorgd niet wordt geraakt door de fluctuatie van de Bitcoinkoers en dat ze per dag honderden betalingen in Bitcoin binnenkrijgen. ‘Wij ontvangen in heel Europa een paar honderd Bitcoin betalingen per dag. Van gemiddeld 20 euro, maar die krijgen we via Bitpay keurig in euro´s uitbetaald. Het stelt allemaal niet zo heel veel voor,’ licht hij toe. Maar het is wel leuk voor de marketing van de self made ondememer. Aan het wisselkoersrisico wordt thuisbezorgd.nl dus nimmer blootgesteld.’

Hashsnelheid Bitcoin stijgt tot boven de 10 miljoen GH/s
Ondanks dat de prijs van Bitcoin sinds begin december wat is teruggevallen, blijft de hashsnelheid van Bitcoin maar stijgen. Recent is de snelheid zelfs tot boven de 10 miljoen GH/s gestegen, zie hier de grafiek. Het aantal miners blijft ook maar stijgen. Een interessant artikel hieromtrent is: A Trip Through The Bitcoin Mines

Bitcoin van Bloomberg presentator gestolen
Matt Miller, was recentelijk te gast bij Bloomberg tijdens de ’12 days of Bitcoin’ special. Hij gaf de presentatoren als kerscadeau een BTC tegoedbon. De ontvangers van de tegoedbon hebben meteen geleerd dat ze voorzichtig met de QR code van Bitcoin om moeten gaan. Een kijker was zo snugger om de QR te scannen via de TV en op deze manier de Bitcoin op te strijken. Ene ‘milkywaymasta’ claimt de Bitcoin nu in bezit te hebben. Bekijk hier de uitzending: 

Bitcoin is een waardevol protocol
Aaron van Wirdum schrijft op Computerworld een aardig stuk over het feit dat Bitcoin helemaal niet uit waardeloze enen en nullen bestaat, maar juist een waardevol protocol is. Veel mensen vergeten volgens van Wirdum dat Bitcoin een communicatie-protocol is net zoals e-mail (SMTP) en internet (HTTP) communicatie-protocollen zijn. ‘Natuurlijk bestaan de bitcoins zelf uit waardeloze eenen en nullen, maar dat is niet belangrijk. Vergelijk het met een festivalmuntje van Lowlands. Zo'n muntje is gemaakt van een stukje plastic, en is op zichzelf volstrekt waardeloos. Toch hechten mensen waarde aan deze muntjes. Dit heeft alles te maken met het festival om de muntjes heen (de “infrastructuur”), waar alleen met deze muntjes kan worden betaald.’

Gepost door Koen Dil | Biflatie.nl

Add comment


Security code
Refresh