Bitcoin bulletin week 2: Aanhakers en afvallers

on .

bitcoinbulletin  
Met enige vertraging de bitcoin-bulletin van week 2.
Dit in verband met het feit dat we nog steeds druk bezig zijn met het verhuizen van bitcoinspot.nl naar een nieuw cms. De afgelopen anderhalve week ging de koers weer omhoog, de hashrate van ghash.io weer omlaag en het aantal wallets van blockchain.info juist weer omhoog! En zo stopte Alibaba met het accepteren van Bitcoin en was Overstock.com juist weer blij verrast. En meer, veel meer...

Je Bitcoin verzekeren in een kluis

Bij Elliptic, een nieuwe Bitcoin startup uit het Verenigd Koninkrijk, kan je je Bitcoin nu veilig en verzekerd opslaan in een kluis. Omdat er nog altijd Bitcoin verloren gaan en gestolen worden, heeft Elliptic zich geheel gericht op het beschermen en het verzekeren van Bitcoin. Hiervoor maken ze gebruik van het zogenaamde ‘Deep cold storage’ systeem. Dit houdt in dat de encryptiesleutel op een aparte beveiligde offline server staat. Meer informatie over Elliptic Vault is hier te vinden.

Bitcoins verdienen?

De meeste Bitcoin faucets zijn zo langzamerhand allemaal opgedroogd en dat is op zich natuurlijk niet zo gek. Ook met solo mining valt vrijwel niet meer te verdienen, want er komt steeds geavanceerdere mingin hardware op de markt. Er zijn gelukkig nog andere manieren om wat Bitcoin of andere crypto currency bij elkaar te scharrelen. Zo kan je bijvoorbeeld bij EarnCrypto.com op verschillende manieren cryptopoint verdienen, door taken te volbrengen of video’s te kijken. Als je genoeg cryptopunten bij elkaar hebt gespaard, kan je die daarna omzetten in Bitcoin (of Litecoin, Peercoin, Namecoin & Dogecoin).

1 miljoen blockchain wallets

Blockchain.info passeerde vorige week de grens van 1 miljoen wallets. Zie hieronder het item op bloomberg.com.
 

Ghash.io krimpt drastisch na vrees voor 51%

Het was een theoretische vraag tot nu toe: wat gaat er gebeuren als een mining-pool meer dan 50% van de rekencapaciteit van het Bitcoin netwerk in handen heeft? Afgelopen week werdt het bijna praktijk met De mining pool Ghash.io die toch wel erg groot begon te worden. Ghash.io gaf zelf aan dat we rustig konden gaan slapen en dat ze maatregelen zouden nemen maar de meeste miners hadden ondertussen al gestemd met hun voeten. Ghash.io is ondertussen gekrompen naar 31%, meer lezen over het ghash.io verhaal kan je doen op coindesk.com.

Ook New York heeft nu een Bitcoin ATM

Josh Harvey, mede-oprichter van Lamassu, liet afgelopen week een Bitcoin ATM zien tijdens de ‘Consumer Electronics Show’ in New York. De BItcoin pinautomaat kost $5000,-, echter koop je er meer dan 10, dan kosten ze $4.000,- per machine. Het bedrijf heeft al meerdere aanvragen binnengekregen. Lamassu wil echter nog even wachten op de Amerikaanse toezichthouders die later deze maand een hoorzitting hebben over hoe bitcoin nu precies zal worden gereguleerd. Het principe van de kleine ATM werkt het vrij eenvoudig: Je scant je Bitcoin QR, je stopt geld in de machine en het Bitcoin tegoed wordt aan de wallet toegevoegd. 

 

Overstock pakt $130.000 extra omzet door implementatie Bitcoin

Overstock.com, één van de grotere online retailers in de Verenigde Staten, heeft de knoop doorgehakt en is begonnen met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. De keuze was slim, want door Bitcoin te accepteren, sprak de webshop opeens een hele nieuwe doelgroep aan, die op de eerste dag meteen gingen shoppen. Wellicht dat andere partijen snel volgen na het succes van Overstock.com. Lees ook: Why more businesses may adopt bitcoin Hieronder de tweet van een tevreden CEO:


Alibaba stopt met Bitcoin

Ondanks dat Overstock nu net is begonnen met Bitcoin, stopt een andere grote partij alweer met de digitale munt. Het gaat om de grootste consumer-to-consumer online shopping platform in China, genaamd Taobao (onderdeel van Alibaba). Nadat de People’s Bank of China het voor lokale banken had verboden om nog Bitcoin te gebruiken viel niet alleen de grootste Chinese bitcoin exchange BTC China volledig stil, ook andere partijen zagen dat het gebruik van bitcoin terugliep. Wat ook met de beslissing te maken heeft, is de IPO die er zit aan te komen voor het bedrijf Alibaba. ‘The central bank clearly has required third-party payment services to close bitcoin... trading channels,” Taobao said in its statement, without disclosing any details on bitcoin sales through its platform up to now. Backed by neither a government nor a bank, bitcoin has attracted currency speculators in recent months.’, zo staat te lezen op VOAnews.

Gepost door Koen Dil | Biflatie.nl

Comments   

# Guest 2014-01-17 21:21
Wilt maar niet lukken met die bitcoin èh!!!

Begrijp nog steeds niet hoe slimme, gezonde mensen nog in dit soort onzichtbare onzin kunnen geloven.

China weg, bitcoin uit, blijf ik zeggen
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-17 17:30
Er is veel te doen om Bitcoin, het is meer dan slechts een hype.

Ik wil graag inhaken op je stuk over Bitcoins verdienen. Dit kan op gemakkelijkere manieren dan het uitvoeren van taken of eindeloos bezoeken van Faucets.

Neem de wat minder bekende coins die (wanneer je je een beetje inleest ) veel potentie hebben. Meng je in de discussies over deze coins en begin er één te minen die je aanspreekt.

Mijn persoonlijke favoriet is NETcoin.. Ik ben hier ingerold door het informatieve forum van de community op: http://forum.netcoinfoundation.org/.

Kom ook eens kijken en laat je verrassen door een goed alternatief op Bitcoin.
Reply | Reply with quote | Quote
# B.T. 2014-01-16 11:44
Quote:
Het was een theoretische vraag tot nu toe: wat gaat er gebeuren als een mining-pool meer dan 50% van de rekencapaciteit van het Bitcoin netwerk in handen heeft?
Een theoretische vraag was dit niet meer, want het is al gebeurt bij feathercoin. Hier het artikel [1] en hier een studie dat er naar gehouden is hoe de aanval werkte [2]. Altcoins zijn mooie testcoins voor Bitcoin. Dit werd ook op reddit gezegd [3]. Alleen jammer dat de aanvallers er mee weg waren gekomen. Het is goed dat mensen alarm hebben geslagen dat de pool te groot werd. Anders had bitcoin een flinke klap gehad.

[1] http://www.coindesk.com/feathercoin-hit-by-massive-attack/
[2] http://maxminer.files.wordpress.com/2013/06/ftc_51attack.pdf
[3] http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1g0yvf/feathercoin_going_through_a_real_51_attack_people/
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh