Bitcoin ETF afgewezen 'omdat het niet in traditionele plaatje past', aldus Abra CEO

on .

Abra CEO Bitcoin ETF  
De cryptocurrency industrie past niet in het archetypische plaatje van de financiële wereld. Dat is volgens Abra CEO Bill Barhydt de hoofdreden voor het afwijzen van de Bitcoin ETF's van afgelopen weken. Wel gelooft hij er sterk in dat er komend jaar overtuigend toestemming wordt gegeven voor een Bitcoin ETF, simpelweg omdat de vraag naar een dergelijk product té groot is. De Securities & Exchange Commission (SEC) moet zich dan wel comfortabel voelen met het kaliber aan kandidaten dat een ETF-aanvraag doet.

Bitcoin ETF aanvragen in korte broek

In een interview met Amerikaanse nieuwszender CNBC is de CEO van Bitcoin-betaalservice Abra alledaags gekleed. Het is iets wat er bij de SEC niet in komt, zo stelt hij: ETF aanvragen worden normaal gedaan door gesjeesde duur-uitziende mannen in driedelig pak. De wereld van cryptocurrencies doorbreekt duidelijk een trend. De SEC moet hieraan wennen en is niet comfortabel binnen deze nieuwe bedrijfscultuur.

Het is slechts een illustratief voorbeeld voor een dieper liggend probleem rondom de afwijzing van recente Bitcoin ETF-aanvragen. Volgens CEO Barhydt is het voor de crypto-wereld lastig om in het financiële archetype van een ETF-fonds te passen. Het is een andere wereld, en Bitcoin is duidelijk niet de ideale schoonzoon waar de SEC-bonzen op hadden gehoopt. En dat heeft tijd nodig.

 

Cryptocurrency past niet in het wereldje

Volgens Barhydt liggen de huidige afwijzingen (zoals die van de Winklevoss tweeling) vooral aan het feit dat cryptocurrency-platformen nieuw en onbekend terrein zijn voor een stroperig overheidsinstituut als de SEC. Mensen die de aanvragen doen passen niet in het keurslijf van een traditionele ETF-aanvraag. Financiële bonzen zien er anders uit, opereren anders, en hebben een andere filosofie. Als voormalig Goldman Sachs werknemer kan Bill Barhydt dat als geen ander weten.

Abra CEO Bill Barhydt

- Bill Barhydt, CEO van Bitcoin-betalingsapp startup Abra.

En Barhydt heeft hier natuurlijk wel een punt: het is vooral heel erg aftasten voor een organisatie als de SEC. Want waarom zou je zo iets nieuws als Bitcoin zomaar toegang geven tot de financiële wereld? Daar moet eerst diepgaand onderzoek naar worden gedaan. De SEC kan het zich immers niet veroorloven 'per ongeluk' een financiële revolutie te ontketenen.

Ze zijn bij de SEC immers ook niet gek, iedereen weet dat het accepteren van een ETF-aanvraag de Bitcoin koersen razendsnel naar nieuwe hoogten zou stuwen. De CEO van startup Abra is echter positief dat het binnen enkele maanden dan toch echt zal gebeuren.

 

"Bitcoin ETF komt waarschijnlijk volgend jaar"

De toekomst voor de Bitcoin ETF is rooskleurig, en sneller dan mensen zouden denken wordt het geaccepteerd. De Abra CEO zou zijn voorspelling baseren op de enorme vraag naar het product. Het zou een kandidaat moeten vergen die "eruit ziet, ruikt, en voelt als de ideale schoonzoon van de SEC". Het moet dus zeker in de hoek van de traditionele financiële wereld gezocht worden.

Barhydt is bereid er zelfs geld op in te zetten dat volgend jaar een acceptatie komt voor de eerste cryptocurrency-gerelateerde ETF. Hoewel hij het niet met woorden zegt, is de kans groot dat hij doelt op de CBOE-aanvraag, welke een financiële partij is die bekend is bij de SEC en al vele jaren meedraait in het 'old boys netwerk' van de Amerikaanse financiële wereld. We gaan het zien in februari 2019, wat de ultieme deadline is voor een SEC-beslissing rondom de CBOE-aanvraag.

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: regulering, Bitcoin ETF

Add comment


Security code
Refresh