Bitcoin-exchange ANX introduceert bitcoin credit card

on .

Bitcoin-exchange ANX introduceert bitcoin credit card  
De in Hong Kong gebaseerde bitcoin-exchange ANX gaat een Bitcoin Debit-card op de markt brengen, een credit card dus die je kan opwaarderen met bitcoins. De reclameslogan zegt trots "Laat bitcoins alles doen wat je met een creditcard kan". Nou is dat typisch een slogan waardoor ik de kaart niet zou gebruiken, maar dat terzijde. De kaart maakt het dus mogelijk om je bitcoins om te zetten naar een creditcard waar je dan weer (bijna) overal ter wereld mee kan betalen en pinnen.


De kaart werkt met de Dollar als muneenheid en er wordt een tarief van 2,5% gerekend voor het omzetten van de dollars naar bitcoin. De kaarten zijn alleen beschikbaar voor ANX klanten waarvan de identiteit geverifieerd is. Als de kaart is afgeleverd dan wordt deze automatisch gekoppeld aan de bitcoin-wallet van de desbetreffende klant en deze kan dan opgewaardeerd worden via de ANX website.
Bitcoin wallet provider Xapo kwam recent ook al met nieuws dat het zijn eigen creditcard uit zou brengen.

Een kaart als deze heeft dus zijn voordelen en nadelen, het voordeel van het wereldwijd pinnen en betalen is overduidelijk, de nadelen echter mag je ook wel bij stilstaan. Als een product wat de transitie naar bitcoins mogelijk maakt is dit een interessant project. Via de kaart kan je bitcoins (bijna) overal uitgeven en zelfs bij elke reguliere pinautomaat omzetten naar cash. Laten we echter niet vergeten dat bitcoins, onder andere, een reactie zijn op de creditcard maatschappijen die hoge tarieven rekenen voor hun diensten en ook op de creditcards zelf waarmee extreem veel gefraudeerd wordt.

Veel ondernemers echter zijn zich nog niet bewust van de mogelijke voordelen van bitcoins en voor het eenmaal zover is dat meer winkels bitcoin accepteren dan creditcards zijn we dus nog wel even verder. In de tussentijd is dit dus een mooi alternatief voor de mensen met te veel bitcoins en te weinig geduld om eerst de bitcoins te verkopen voor een tarief minder dan 2,5%

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-07-16 10:23
Het lijkt mij wel nuttig voor als je op reis gaat: je kunt altijd voor onverwachte kosten komen te staan, en dan is het wel handig als je die kunt betalen, zelfs tegen 2.5%. De combinatie met Bitcoin is dan handig omdat een Bitcoin wallet een stuk veiliger is dan een debit card, en de debit card vooralsnog een stuk breder wordt geaccepteerd. Je kunt dan, ter voorkoming van diefstal, het grootste deel van de tijd je debit card leeg laten staan, en alleen vlak voor een betaling de kaart opwaarderen met Bitcoin.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh