Bitcoin exchange Mt.Gox stopt alle bitcoin opnames

on .

Bitcoin exchange Mt.gox stopt alle bitcoin opnames  
De in Japan gevestigde bitcoin exchange Mt.Gox, heeft aangekondigd dat bitcoin opnames tijdelijk "gepauzeerd" zullen worden. Mt.Gox is de op twee na grootste exchange voor de handel tussen de US dollar en bitcoin en deze kwestie lijkt een grote impact te hebben op de bitcoin koers welke de afgelopen dagen flink gedaald is. Wat er nu precies aan de hand is blijft onduidelijk en de berichtgeving van Mt.Gox zelf in deze kwestie laat ook te wensen over.

Verklaring van Mt.Gox?

Het bedrijf heeft een verklaring op haar website vrijgegeven waarin ze het volgende zeggen:
"Geachte Mt.Gox Klanten, Tijdens onze inspanningen om een probleem dat wordt ondervonden bij een aantal bitcoin opnames op te lossen werd vastgesteld dat de recente toename van opname verkeer onze inspanningen op technisch niveau belemmert. Om een ​​betere blik op het proces van het systeem te krijgen zal het systeem in een statische toestand worden gebracht. Om deze problemen op te lossen is het voor ons team noodzakelijk om al het opname verkeer tijdelijk te pauzeren zodat we een duidelijk technisch beeld van de huidige processen kunnen verkrijgen.

Onze excuses voor dit bericht op extreem korte termijn, maar vanaf nu zullen alle bitcoin opnames worden gepauzeerd en opnames die in de wachtrij staan zullen worden teruggestort op uw MtGox portemonnee waarna u opnieuw een uitbetaling verzoek kunt indienen zodra het probleem opgelost is. Klanten kunnen nog steeds gebruik maken van de exchange zoals ze gewend zijn.

Ons team zal dit weekend hard aan het werk gaan en we zullen op maandag 10 februari, 2014. een update geven. Nogmaals, onze excuses voor het ongemak. Wij vragen u om uw geduld en steun terwijl wij hard werken om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Met vriendelijke groet,
Het Mt.Gox Team"

Al vaker problemen

Mt. Gox heeft al langere tijd last van langdurige vertragingen bij het omwisselen van bitcoin naar Dollars en bij de overdrachten van Dollars naar Amerikaanse bankrekeningen maar de laatste tijd begonnen deze problemen zich ook voor te doen bij het overmaken van Euro's en Yen naar Europese en Japanse bankrekeningen.

Moeilijkheden bij opnemen van bitcoins

Sindskort kampte Mt gox dus niet alleen met problemen bij het overmaken van geld maar begonnen deze problemen zich ook steeds meer voor te doen bij het overmaken van bitcoins zelf. Gebruikers van de bitcointalk forums klagen al dagen over problemen bij het versturen van bitcoins vanaf Mt. Gox naar hun eigen wallets. Verslagen van sporadische problemen bij het terugtrekken van bitcoins van Mt. Gox begonnen eind december al een beetje te druppelen maar stegen in de 72 uur voorafgaand aan dit bericht behoorlijk. In eerste instantie kregen gebruikers de melding “Ongeldig Bitcoin Adres” te zien tijdens het overmaken en later werden transacties alsnog als succesvol aangegeven door Mtgox maar kwamen de bitcoins nooit aan op het opgegeven bitcoin adres en waren deze transacties ook niet terug te vinden in de openbare block chain. Het lijkt erop dat de wisseldienst zeker nog enkele dagen stilligt.

Je gaat je, na alle problemen met Mt.Gox van de afgelopen tijd, wel afvragen waarom mensen toch nog steeds gebruik blijven maken van een exchange als Mt.Gox. Misschien is dit wel het begin van het einde voor de exchange. Bitcoin-site Coindesk heeft zelfs een complete sectie gewijd aan Mt.Gox, daar kan je al het recente Mt.Gox nieuws nog eens nalezen.

Gepost door Marco Wetering

Tags: mtgox,

Comments   

# Guest 2014-02-10 12:28
Wat ik me al een tijdje afvraag is waarom er op bitcoinspot nog steeds grafieken worden gemaakt op basis van de mtgox koers. Die is al maanden niet meer realistisch vanwege de withdrawal problemen. Waarom gebruiken jullie niet de koers van andere exchange, bijv. bitstamp?
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-02-10 16:04
ga ik morgen aanpassen, nieuwe charts liggen al op de plank, maar iets met tijdsgebrek,
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-11 23:39
Ik zie het, geweldig! Daar hebben we wat aan, bedankt!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-10 19:11
Coindesk heeft ook Mt.Gox uit hun Bitcoin Price Index gegooid, omdat het niet voldoet aan de criteria dat transacties binnen 7 werkdagen voltooit moeten zijn.
www.coindesk.com/coindesk-removes-mt-gox-bitcoin-price-index-2/
Ook natuurlijk door de leugen die ze vandaag de wereld in hebben gegooid en de koersen flink lieten zakken.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-09 21:01
Lach me helemaal kapot. De bitcoin is al niks waard maar erom heen is het een zooitje van eerste orde. Geweldig!

Suc6 mensen met deze fantastische rommel, nog ff en kunnen jullie hem met z'n allen begraven :-*
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-02-10 21:31
een kapotte klok staat ook 2x per dag gelijk he :)
Reply | Reply with quote | Quote
# B.T. 2014-02-10 00:57
Al stort bitcoin in, dan gaat iedereen verder op altcoins. Dit is eigenlijk onontkoombaar omdat er al betere altcoins dan bitcoin bestaan. En anders gaat het protocol verder als gedecentralisee rde dropbox, goedkope handelsmethode voor aandelen, derivaten, enz. en/of als transparant stemsysteem om verkiezingen goedkoper, laagdrempeliger en minder fraudegevoelig te maken.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-09 22:22
Zelfs al klapt biotcoin helemaal. Heb er een mooi bedrag aan verdient. ( en dat hebben veel mensen) Dus lach jij maar lekker door!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-10 12:51
En tja veel mensen hebben er geld aan verloren. Maar als je van gokken houd gewoon aan mee doen ;)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-10 19:36
En je kan ook altcoins kopen en met winst verkopen, ben en blijf tenslotte een Nederlander die handel in het bloed heeft zitten!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-10 19:32
Om geld met bitcoins te verdienen hoef je geen bitcoins te kopen. Mine altcoins en verkoop ze voor bitcoin. Dat is dus ook echt geen gokken!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-09 15:01
Alles wat niet zuiver is zal verdwijnen in deze komende tijd.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-02-09 12:56
Waarom hoor je bijna je niks in het nieuws over BTC China die weer deposits in de lokale valuta accepteert en zelf een bonus programma heeft opgezet om de liquiditeit in de bitcoin markt te vergroten?? http://www.web2asia.com/2014/02/03/daily-digital-pulse-of-china-wechat-banking-bitcoin/ Dit goede nieuws zou toch een enorme boost aan de bitcoin koers moeten geven?? Als Bitcoin dan ook nog ff geïntegreerd wordt met de populaire WeChat app dan is het helemaal feest en schiet die koers omhoog :lol: ! Ik zou nog maar wat extra coins kopen en alvast op www.wechat-download.com kijken voordat die app ook uit de appstore wordt geweigerd :D
Reply | Reply with quote | Quote
# B.T. 2014-02-09 13:30
Omdat BTC-China wel de laatste is die je serieus moet nemen..
http://theblogchain.com/2014/01/30/btcchina-sudden-action-is-a-result-of-bots/
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh