Bitcoin koers

Op deze pagina kunt u de live Bitcoin koers zien, uitgedrukt in Dollar. De prijs wordt elke 5 minuten automatisch ververst. De prijs van één Bitcoin is de afgelopen jaren explosief gestegen maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De volatiliteit maakt Bitcoin tot een zeer risicovolle, maar mogelijk ook zeer interessante belegging. Wij raden u aan om eerst het het artikel "Wat is Bitcoin" goed door te nemen voordat u besluit om bitcoins te kopen.

Bitcoin kopen
Klik hier om snel en veilig met iDEAL bitcoins te kopen via onze partner Bitonic. Zij hebben sinds 2012 al meer dan 350.000 bitcoins verkocht. U hoeft geen documenten op te sturen en de bitcoins worden vrijwel direct na de betaling automatisch overgemaakt. Let op: De prijs die u betaalt zal iets hoger liggen dan bovenstaande koers, zie ook: hoe wordt de bitcoin koers berekend?. Lees meer over het kopen en verkopen van Bitcoin in ons artikel: "Hoe kan je bitcoin kopen en verkopen?".

Bitcoin verkopen
Klik hier om uw bitcoins om te wisselen voor Euro's via onze partner Bitonic. Zij zullen u een marktconforme waarde betalen voor uw bitcoins en de Euro's storten op uw bankrekening. Let op: De prijs die u krijgt zal iets lager liggen dan bovenstaande koers, zie ook: hoe wordt de bitcoin koers berekend?. Lees meer over het kopen en verkopen van Bitcoin in ons artikel: "Hoe kan je bitcoin kopen en verkopen?".

Wat is Bitcoin?
Bitcoin is de eerste zogenaamde 'cryptocurrency' in de geschiedenis van de mensheid. Het is een decentrale digitale munteenheid waarvan de koers fluctureert op de open markt. Je kan Bitcoin uitgeven om goederen en diensten mee te kopen, ze zelf ontvangen, ermee handelen en nog veel meer. Bitcoin werkt op het internet zonder een centrale bank, instantie of regelgever. Het Bitcoin betalingsnetwerk regelt zelf automatisch de uitgifte van nieuwe bitcoins, controleert transacties en zorgt dat er niet valsgespeeld kan worden. Betalingen gaan van persoon naar persoon en zijn niet terug te draaien. Iedereen kan meedoen aan het Bitcoin netwerk, er zijn geen voorwaarden of verplichtingen. Voor meer informatie kan je verder lezen in: "Wat is Bitcoin"

Hoe wordt de bitcoin koers berekend?

Bitcoins worden op vele verschillende plaatsen verkocht en verhandeld. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse wisselkantoren en Exchanges en elk heeft zijn eigen in en verkoopprijs. Er is dus niet één officiele Bitcoin prijs welke vastgesteld wordt door een centrale instantie. De koers die wij hanteren wordt verkregen door het gemiddelde te nemen van alle grote exchanges en wisselkantoren.
Meer lezen over hoe de prijs van onze partner Bitonic opgebouwd is, kunt u hier doen.

Vragen of opmerkingen?
Heb je verder nog vragen of opmerkingen, of wil je gewoon wat kwijt over de Bitcoin koers? Laat het weten via de comments hieronder en dan reageren we snel op je vragen. Kijk anders op onze contactpagina voor alle overige contact-mogelijkheden.

Gepost door Roland - Disclaimer.


Add comment


Security code
Refresh