Bitcoin koers weer door de 400 grens, omdat China?

on .

Bitcoin koers weer door de 400 grens, omdat China?  
De Bitcoin koers blijft de afgelopen maanden gestaag stijgen met hier en daar wat flinke uitschieters. De huidge rally begon begin september rond de 200 euro met als uitschieter 429 euro gemiddeld op 4 november. Na deze uitschieter maakte de koers weer een flinke duikeling om daarna langzaam verder omhoog te kruipen. Gisteren werd de 400 euro grens weer even doorbroken en nu zitten we rond de 390 euro. De vraag (zoals altijd) blijft: wat gaat de koers doen en waarom stijgt deze?

De Bitcoin prijs voorstellen blijft koffiedik kijken hoewel ik moet toegeven dat ik denk dat de koers in 2016 best wel eens rare dingen kan gaan doen. Zie ook het artikel: Bitcoin koers passeert de 300 euro grens. Enkel speculatie? of is er meer aan de hand? Zoals gewoonlijk is er niet 1 reden die de koers omhoog og omlaag duwt maar het lijkt er weer eens op dat China een grote factor is. Zoekend naar info over de huidige rally kwam ik twee artikelen tegen die ik de moeite waard vond om te vermelden.

Beide artikelen leggen een duidelijke link naar China waar twee zaken aan de hand zijn. Ten eerste heeft de Chinese regering de Yuan in waarde verlaagd. Dit is uiteraard goed voor de export en om druk te zetten op andere landen maar slecht voor de gemiddelde chinese spaarder. Ten tweede proberen deze Chinezen dus hun centjes uit het land te krijgen en Bitcoin is 1 van de manieren waarop je dat kan doen. In het eerste artikel op zerohedge wordt daar uitgebreid op ingegaan.

Een tweede artikel op coindesk probeert ook iets meer het grotere geheel te bekijken en neemt ook andere factoren in ogenschouw zoals het nieuws over de vermeende satoshi nakamoto en de algehele positieve nieuwstrend over Bitcoin en Blockchain. Ook wordt er gepraat over de hoge transactievolumes en uiteraard ook over China.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: koers, china,

Add comment


Security code
Refresh