Bitcoin miljonair besluit 5057 Bitcoins weg te geven

on .

Bitcoin miljonair besluit 5057 BTC weg te geven  
Een anonieme bitcoin miljonair heeft aangekondigd 5057 BTC weg te geven aan geregistreerde goede doelen wereldwijd. Dit was ten tijden van aankondiging ongeveer 86 miljoen dollar! De weldoener heeft hiervoor The Pineapple Fund opgericht. Hij (of zij!) geeft aan meer geld te hebben dan ooit uit te kunnen uitgeven. Daarom geeft hij de meerderheid van zijn bezit weg. De voorwaarde is dat je een geregistreerde non-profit organisatie bent. Individuen komen in principe niet in aanmerking.

Een aanvraag is te doen via een simpel formulier waarbij je onder andere moet aangeven hoeveel geld je wilt ontvangen en waarvoor je het zou gebruiken. The Pineapple Fund zal indien gewenst ook helpen met het hoe-en-wat van het accepteren van Bitcoin en het eventueel converteren naar de lokale valuta.

Het is niet bekend wie er achter deze actie zit. Mr. Pineapple is niet geïnteresseerd in publiciteit en zegt daarnaast dat hij zich meer en meer ongemakkelijk voelt met het bezitten van zo’n grote hoeveelheid rijkdom, om redenen van veiligheid.

Inmiddels is al zo’n 5 miljoen dollar toegezegd en uitgekeerd. Links naar de desbetreffende transacties worden op de website gepubliceerd. Zie bijvoorbeeld hier de donatie van 65.2 BTC aan The Water Project.

Heb jij vrienden of bekenden die voor een goed doel werken? Breng ze op de hoogte van deze unieke mogelijkheid! Wellicht krijgen ze binnenkort een mooi kerstcadeau… Mocht je hulp willen bij het doen van de aanvraag, bijvoorbeeld in verband met de Engelse taal, stuur dan een mail aan rob@bitcoinspot.nl.

Gepost door Rob - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh