Bitcoin miljonairs en internationale acceptatie

on .

Bitcoin miljonairs en internationale acceptatie  

In 2009 investeerde de Noor Kristoffer Koch 150 Kronen ($26,60) in 5000 Bitcoins. Hij was bezig om een thesis te schrijven over encryptie en gedurende dat proces deed hij bij wijze van een praktische proef zijn onbewuste lucratieve aankoop. In de daaropvolgende vier jaar vergat hij deze aankoop verder. Toen er in de media steeds meer berichten verschenen over de opkomst van de digitale valuta werd hij toch nieuwsgierig of hij ze nog steeds in bezit had.Toen hij zijn digitale portemonnee opende, kwam hij er tot zijn stomme verbazing achter dat hij de eigenaar bleek te zijn van omgerekend ruim een miljoen dollar aan Bitcoin (bij de huidige prijs van $215,- per BTC). Koch mocht zich plotsklaps miljonair noemen en schafte alvast een appartement aan in één van de duurdere buitenwijken van de Noorse hoofdstad.

Groeiende erkenning en internationale acceptatie
Bitcoin krijgt afgelopen maanden steeds meer aandacht in de media, maar ook steeds vaker internationale acceptatie. Duitsland erkende in augustus jl. de digitale munt als “unit of account” - vooruitstrevend maar tevens slim want nu kan het land er ook belasting op heffen. Bitcoin is dus een valuta en privaat geld. Dat Bitcoin internationaal steeds vaker wordt geaccepteerd, blijkt ook uit het feit dat de Chinese zoekgigant Baidu inmiddels betalingen in BTC accepteert, net als Wordpress en The Pirate Bay overigens. Ook deze lijst begint steeds maar langer te worden.

Bitcoin; de normaalste zaak van de wereld
De boodschap van een tevreden gebruiker van bitcoin zegt op de Bitcoin Reddit: “Vraag iedere keer als je iets moet betalen, of ze Bitcoin accepteren. Vraag het alsof het de normaalste zaak van de wereld is”. Dat is natuurlijk een manier om ook in de fysieke wereld de bekendheid van een digitale munt aan te zwengelen echter zover is de maatschappij wellicht nog niet. Toch verwacht Jon Matonis, voorzitter van de Bitcoin Foundation, dat Bitcoin in de toekomst net zo makkelijk in gebruik wordt als Facebook en Skype. Tegen Emerce zegt hij: ‘Bitcoin is nog maar vijf jaar oud, er kan en moet nog veel verbeterd worden, maar er zijn allerlei mensen die aan gebruiksvriendelijke bitcoin applicaties werken’.

Bitcoin Mobiel
Het zal in de toekomst steeds makkelijker worden om Bitcoin te gebruiken. De Bitcoin app voor smartphones (Android & Apple) werkt zeer handig en er komen steeds meer startups bij die aan het gebruik van Bitcoin als transactiemiddel bijdragen. Je telefoon fungeert middels de Bitcoin app het ware als een tweede portemonnee. Zet niet al je BTC in je mobiele wallet, want als je je telefoon kwijtraakt, zijn de Bitcoin weg, gebruik het liever voor de kleinere bedragen. En niet vergeten aan de groenteboer te vragen om je appels voor een paar bitcoincenten te ruilen!

Gepost door Koen Dil | Biflatie.nl

 Comments   

# Guest 2013-11-09 22:44
Ik accepteer vanaf vandaag Bitcoins met mijn bedrijf.
Http://www.bandenbus.nl
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-11-09 15:33
Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat de koersstijging van de afgelopen tijd grotendeels speculatie is en niet gekoppeld is aan adoptie. hoewel ik wel zie dat meer winkels het gaan accepteren maar dat is tot nu toe nog een druppel op een gloeiende plaat

Verschil tussen bitcoin en bekende (staats)munteen heden is dat die met een druk op de knop bijgedrukt kunnen worden. Bij bitcoin kan dat niet.
Niemand heeft het laatste woord bij bitcoin dus ook niet 1 groep van mensen zou morgen kunnen besluiten dat we er plotseling 42 ipv 21 miljoen gaan maken. Het kan wel, als er consensus is.

Bitcoin is geen wondermiddel voor alle kwalen het zou wel een hoop goed kunnen doen en bestaan als alternatief naast het bestaande systeem. En ja ik denk dat de ontwerper van bitcoin heel goed heeft beseft dat hebzucht 1 van de beste motivators is en hij heeft dat dus ook prima verwerkt in de opzet van bitcoin.

Hoewel de mensen die er ooit mee begonnen zijn of er relatief vroeg bij waren echt niet hebben kunnen voorzien dat het zon vaart zou maken. Ik heb eerlijk gezegd er de eerste 2 jaar alleen maar geld aan uitgegeven zonder een zekerheid dat ik er ooit aan zou gaan verdienen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 20:34
Ik maak en verkoop LED spiegels via mijn webshop www.j-mirror.com, en op vandaag accepteer ik enkel betalingen in EUR via bankoverschrijv ingen (ideal) en PayPal. Maar gezien de adoptie van Bitcoin door enkele grote webspelers begin ik er ook serieus over na te denken misschien Bitcoins te accepteren als betaalmiddel... .
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-11-09 21:13
mocht je dat doen, stuur me dan even een mail op
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 14:17
Het is gewoon een valuta.Gaat binnen enkele jaren zelfs opnieuw verdwijnen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 11:10
aanvullend:

Het blijft, net als het huidige geldsysteem, gebaseerd op vertrouwen De aanwas van geld wordt bepaald door het simuleren van het delven van goud. Degene die het algoritme kent en controleert heeft daarmee de feitelijke macht, net als de centrale bankiers dat hebben in het huidige systeem. Door aan de knoppen van het algoritme te draaien kunnen de hoeveelheid bitcoins, die in omloop zijn, worden vergroot of verkleind. Het is en blijft digitaal geld, gebaseerd op vertrouwen en is daarmee, net als de dollar, de euro etc. onderhevig aan hebzucht en menselijk falen. Ik begin er niet aan.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 12:41
Precies mijn idee.
Ik koop liever goud en zilver waarvoor echt mensen hebben moeten werken om het te produceren. De arbeidstijd, machines, brandstof, kennis en risico's zitten allemaal verankerd in een ounce goud of zilver.
Dit is dus het echte geld.
En zeer geschikt als vermogensvormin g.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 17:20
uiteindelijk heb je zilver nodig om bitcoins te kunnen maken...mooie grondstofbelegging!


Dat er vele bedrijven voor te porren zijn snap ik wel als BTC niet door de fiscus belast kan worden...dus o.a. horeca zal wel degelijk geinteresseerd zijn.

Maar ook daar zal de fiscus uiteindelijk een app voor vinden....een soort digitaal/draadl oos fouilleren door de fiscus van ieders smartphone/computer.


Laten die BTCbedenkers nu ook niet doen of ze alle wijsheid in pacht hebben.

Nu reeds zie je steeds meer BTC adepten verschijnen/gel anceerd worden....en voor je het weet hebben we meer door computers geproduceerde digitale munten dan bestaande valuta's...en zijn we i.i.g. nog steeds niet van de koerswisselbord en af!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 13:21
dit is dus totale bs he... dat heeft er niks mee te maken
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-09 11:08
de driver achter de BTC is gewoon hebzucht en eigen belang...let wel, ik ben niet pro-fiscus of euro/dollar (stinkt allemaal), maar BTC is niet zo veilig als ze willen laten geloven; het is gewoon een eigentijdse moderne Ponzi-scheme!

Bedenk eens de verschuiving vd waarde t.o.v. de omzet: http://www.bitkoers.nl/nieuws/bitcoin-bereikt-recordhoogte/

per 5 minuten wordt soms al meer aan aandelen Kon.Olie Shell verhandeld zonder noemenswaardige waardeveranderi ng. Zijn sommigen bang voor hyperinflatie: een BTC zou hyperdeflatie kunnen ondergaan...als het spel plots ophoud, dan zijn de verliezen voor sommigen mega!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-08 14:50
Waarom is de koers hier zo hoog ten opzichte van btc-e gox etc?
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-11-08 13:20
haha mooi, des te meer plekken des te beter.
Als je nog een raamsticker wil, gewoon even een gil geven.

http://www.bitcoinspot.nl/accepteer-je-bitcoins-laat-het-zien-met-de-wij-accepteren-bitcoin-raamsticker.html
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-08 13:17
ik ben toevallig groenteboer en ik zit toevallig al na te denken om bitcoins te accepteren,
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh