Bitcoin mining in 2017: Wat zijn de mogelijkheden?

on .

Bitcoin mining in 2017: Wat zijn de mogelijkheden?  
Het is een veel besproken onderwerp binnen de Bitcoin community: Mining. De meest gehoorde opmerking is dat het minen van bitcoins te omslachtig is en dat het te duur is geworden. De benodigde computerkracht (difficulty) gaat razendsnel omhoog en veel mensen vragen zich af of het nog wel verstandig is om bitcoins te minen. Daarom gaan we vandaag in op de verschillende manieren waarop je bitcoins kan maken, minen dus. Mocht je nog niet weten wat mining is lees dan eerst ons artikel "Waar komen Bitcoins vandaan"

Omdat ik zelf meer wilde weten over Bitcoin mining heb ik me de afgelopen 3 maanden bezig gehouden met bitcoin mining. Ik heb verschillende mogelijkheden bekeken om bitcoins te vergaren en zal de verschillende opties hieronder stuk voor stuk bespreken. Mijn voorlopige conclusie is dat cloudmining de meest eenvoudige en laagdrempelige manier is voor een particulier om bitcoins te minen.

Bitcoin mining met je eigen computer

In 2017 is het helaas niet zo makkelijk meer om bitcoins te minen met je eigen computer (meestal “software mining” genoemd) De moeilijkheid (difficulty) om bitcoins te minen is zo hoog geworden dat het bijna niets meer oplevert en misschien uiteindelijk wel geld kost door de verbruikte elektriciteit. Sommige computergebruikers hebben wel een grafische kaart in hun computer zitten die goed kan worden gebruikt voor het minen van bitcoins. Vaak wordt software mining nog gebruikt om het even uit te proberen en te zien hoe het werkt.

De difficulty (benodigde mining rekenkracht) is de afgelopen jaren explosief gestegen.
De "difficulty" is de afgelopen jaren explosief gestegen.

Hardware mining

Aangezien software mining niets meer oplevert in 2017 zijn veel gebruikers overgestapt naar hardware mining. Bij hardware mining gebruik je grafische kaarten of speciaal ontworpen hardware die heel efficiënt bitcoins kunnen minen. Aangezien de prijs van Bitcoin de laatste jaren flink aan het stijgen is zien grote partijen ook een markt ontstaan waar veel geld in te verdienen is. Steeds meer hoor je dat ondernemers een zogenaamde Bitcoin-farm beginnen. Hierbij zijn grote fabrieken ontstaan met het continue laten draaien van de beste mining hardware die er is. Vaak zijn deze fabrieken gekoppeld aan een "pool" en op die manier halen sommige bedrijven miljoenen euro’s per maand binnen door enkel het minen van bitcoins.

Een Bitcoin mining farm
Een Bitcoin "Mining-farm"

Pool mining

Zoals hier onder te zien is zijn er een behoorlijk aantal pools. Een mining pool is een groep van mensen die samen aan mining doen. Door te gaan minen in een pool vergroot je de kans dat jij als groep een Bitcoin vindt en hierdoor beloont wordt met 12.5 Bitcoin. Deze 12.5 Bitcoin wordt dan op zijn beurt weer verdeeld onder de leden van de mining pool. De mining pools zijn de grootste mining partijen die nu op de markt zijn en dit aantal wisselt nog regelmatig. Alle grote bedrijven hebben een eigen pool of zijn aangesloten bij een pool.

Overzicht van Bitcoin mining pools.
Overzicht van Bitcoin mining pools

Cloudmining

De nieuwste manier om te minen is cloudmining. De basis van cloudmining is dat er een bedrijf is die zijn computerkracht verkoopt en de bitcoin mining voor jou doet. Dit is extreem winstgevend geworden aangezien bedrijven op een makkelijke manier de beste apparatuur kunnen betalen door de computerkracht daarvan te verkopen aan gebruikers. De  meningen over cloudmining zijn echter verdeeld. Zo zijn er die zeggen dat cloudmining oplichterij is en de ander gelooft heilig in het concept. Mijn eigen ervaringen tot nu toe zijn goed en het rendement ook. In mijn volgende artikel zal ik uitgebreid schrijven over cloudmining en mijn ervaringen delen.

Ik ben benieuwd naar jullie mening

- Wat vinden jullie van bitcoin mining?
- Is het te duur geworden?
- Is het te omslachtig?

Ik hoor het graag van je in de comments.

Tim.

Comments   

# Guest 2018-01-14 14:55
Hoi mensen,

Allereerst wil ik zeggen dat het artikel wat je geschreven hebt duidelijk is en goed onderbouwd.

Bijna alle pool mining en cloudmining bedrijven maken gebruik van de antminer S9, maar omdat hun duizenden apparaten tot beschikking hebben kunnen ze de difficulty verslaan.

Begin 2017 ben ik tot de conclusie gekomen dat individueel minen niet meer rendabel is en ben ik op zoek gegaan naar cloud mining en pool mining. Na veel research op forums en internet heb ik toch voor de pool mining gekozen omdat deze het meeste oplevert, alleen het grootste probleem is dat hoe meer members een bepaalde pool mining bedrijf heeft, hoe lager de sharing is. Mijn keus ging naar Bitclub omdat de minder members heeft t.o.v. andere pool minings.
Via deze site heb ik me aangemeld: http://bitclubnetworking.com/

Ik heb mijn investering met de huidige koers in ongeveer 120 dagen terug verdient.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-08-23 00:11
Hey Iedereen

ik ben nieuw in het minen ... kan iem. mij opweg helpen voor het eventuele cloudminen of Hashnet zoals ik hier kan lezen...

greetz
Glenn
0473583522
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2018-04-19 18:10
He Glenn,

Via Google Chrome kun je een cloudmine toevoegen en zelf direct aan de slag gaan. Dat is ook een Pool idee. Om een zo groot mogelijk netwerk te creëren. Hier een link. ps. werkt alleen via chrome.

https:getcryptotab.com/674179

Greetz Daan
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-08-15 09:46
Dat klopt, Hashnest is een onderdeel van bitmain.

Ik ben ook zeker benieuwd welke andere cloudmining services jij hebt getest. Mijn ervaring met hashnest is top maar het kan nooit kwaad om je kansen/risico te spreiden.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-08-14 15:39
Ook mijn ervaring met cloudmining is prima. Ik gebruik hiervoor Hashnest (gooi deze post maar weg als ik dit niet mag noemen) en dat werkt prima. Zo goed als elke dag genoeg profit om mijn hoeveelheid GHS rustig te laten groeien en af en toe een klein beetje bitcoin apart te zetten om ook langzaam aan mijn wallet te vullen.
Reply | Reply with quote | Quote
# timstekelenburg 2017-08-14 19:22
Bedankt voor je reactie.

Klopt het dat Hashnest door bitmain wordt bestuurt?

Binnenkort komt een artikel over mijn ervaringen met twee cloudmining websites, ben benieuwd wat je daarvan vindt.

Tim
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-08-18 12:47
Hoi Tim,
zou je in je artikel ook aandacht kunnen besteden aan het belastingdeel van het mining. Hoe correct om te gaan met de uitbetaling van de winst, wat het gevolg is als je niet uitbetaald maar terug investeert etc.

ik heb deze vraag ook onder oud artikel over btc en belasting (http://www.bitcoinspot.nl/belasting-betalen-over-je-bitcoins.html) geplaatst maar denk dat dat artikel zo oud is dat niemand die vraag meer ziet. haha.

Gr. Hennie
Reply | Reply with quote | Quote
# timstekelenburg 2017-08-18 13:43
Bedankt Hennie voor je reactie. Ik zal belasting meenemen in het cloud mine artikel.

Met vriendelijke groet,
Tim
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-08-18 14:03
Thanks Tim.
Ik ben benieuwd.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh