Bitcoin portemonnee Easbit komt met vernieuwde website en instructievideo's

on .

Nederlandse ontwikkelaar Easbit lanceert "Granny-proof" Bitcoin portemonnee voor Android-smartphones  
Op bitcoinspot.nl besteden we graag aandacht aan Nederlandse bitcoin-startups en bedrijven. Zo heeft het Nederlandse Easbit niet stil gezeten sinds we hen de de laatste keer hebben besproken op bitcoinspot.nl.
Easbit heeft een Granny-proof Bitcoin portemonnee exclusief voor Android smartphones ontwikkeld. We geven Easbit zelf even het woord het woord om ons bij te praten wat betreft de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

Hier een korte update van Junanto van der Veen van het team van Easbit. We hebben zeker niet stil gezeten wanneer het om de ontwikkelingen bij Easbit gaat. Vanaf dag één willen we zo toegankelijk mogelijk zijn voor iedereen. Vandaar dat we "granny-proof" zijn. Dit is natuurlijk een proces en die lijn zijn we nu verder aan het trekken.

Om dit te bereiken is het essentieel dat je de mensen aanspreekt in hun eigen taal. Daarom zijn we begonnen de Easbit website aan te bieden in de talen: Spaans, Engels, Hindi en Chinees. Grofweg 30% van de wereldbevolking spreekt een van deze talen. Een goed begin dus.

Daarnaast hebben we in het Engels en Spaans een uitgebreide stap-voor-stap uitleg video samengesteld. In deze video worden alle stappen uitgelegd om volledig uit de voeten te kunnen met de Easbit-app.

Engelse versie:

Spaanse versie:

Uiteraard nodigen we alle lezers van Bitcoinspot uit om onze app gratis te downloaden en uit te proberen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.
Je kan de app downloaden in de google play store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easbit

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2015-07-23 10:58
Sorry hoor maar de orginele app is makkelijker
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-07-23 11:40
Voor alle duidelijkheid: er is geen "originele" app, er zijn gewoon verschillende stand-alone developers die hun eigen Bitcoin wallet app hebben uitgebracht, op verschillende platforms. En die lopen uiteen qua kwaliteit en gebruikersgemak . Maar er is niet een specifieke originele of officiële mobiele app (op desktopgebied wel: Bitcoin Core, of vroeger Qt, op Windows/Mac/Lin ux, dat was de eerste desktop client, maar daar zijn nu ook meerdere alternatieven).
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-07-27 02:59
Ik denk dat je wel weet welke mobiele app ik bedoel
Die met het zelfde logo al bitcoin qt desktop
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-07-23 10:53
5 Wanneer je met je vinger langer dan een seconde op bitcoinrekening gaat staan dan kun je het adres kopieren.

6 Het klopt we hebben nog geen shareknop hebben, maar dit komt zeker in de volgende versie.

7 De backup procedures zijn door verschillende externe partijen gestest en het voldoet aan alle kwaliteitseisen .


Wij als Easbit Team staan natuurlijk altijd open voor reactie en wij werken dagelijks aan nieuwe ontwikkelingen
om onze app te laten werken zoals het hoort te werken.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-07-23 10:52
Goedendag,

Allereerst bedankt voor de reactie. Graag reageren we als Easbit even op je reactie.

We gaan hieronder even in per punt op je reactie:

1 We zijn op dit moment alleen beschikbaar voor Android. We zijn uiteraard bezig met een iOS versie alleen deze is
op dit moment nog in ontwikkeling. We hebben daarom gekozen om met een Android versie te komen. Omdat dit het meest gebruikt
OS is.

2 Dat kan aan heel veel dingen liggen. Maar onze ervaring is dat het allemaal naar behoren werkt.

3 De app geeft je wel degelijk de mogelijkheid om je eigenrekening nr te zien in de vorm van een QR-code.

4 De app scant sowieso geen ip. De valuta is aan te passen in "settings" naar euro's.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-07-22 12:03
Ik juich ieder initiatief toe dat Bitcoin toegankelijker maakt voor de grote massa, maar mijn vorige ervaring met Easbit was eerlijk gezegd behoorlijk teleurstellend.

1. geen iOS versie (laat staan windows phone), alleen android

2. "inloggen" (what?) duurt maar liefst 10-15 sec

3. om je eigen QR te zien (toch een vrij basale, belangrijke feature voor een mobiele wallet lijkt me) moet je de laatste optie kiezen uit een zeer onduidelijk menu van 10+ items (default zie je je adres + balance, en geen QR, en kunt er ook niet op klikken)

4. hij gaat de eerste keer mijn IP scannen o.i.d. (ik dacht om country te bepalen, waarbij ik me al afvraag waarom dat langer dan een seconde moet duren) en vervolgens krijg ik als Nederlander mijn balance in USD te zien

5. geen knop om je eigen adres te copy-pasten (via dat QR scherm kun je de text in die interface wel selecten, handmatig gepruts dat tot fouten leidt)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-07-22 12:04
(voortzetting van bovenstaande reactie omdat het te lang was voor 1 bericht)

6. geen Share knop om je adres te exporteren (wat sowieso beter is dan copy-paste, zie o.a. https://plus.google.com/101256420499771441772/posts/dRAPrwhgLgF )

7. de backup procedure was een compleet drama (onduidelijk, zeker niet granny proof, en echt extréém traag, kijk bijvoorbeeld naar Mycelium hoe het *wel* moet)

Overigens is Easbit niet de enige die steken laat vallen, de vanwege naamsbekendheid zo populaire blockchain.info wallet app is mijns inziens ook een draak van een programma.

Ik zal de nieuwe versie eens proberen en kijken of bovenstaande punten inmiddels verbeterd zijn. En zo ja dan zal ik daar ook beslist positievere feedback over plaatsen.

Maar vooralsnog kan ik iedereen van harte Mycelium (android), breadwallet (iOS) en Copay wallet (windows phone) aanraden, die apps werken echt uitstekend én zeer gebruikersvrien delijk.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh