Bitcoin regulering in New York komt eraan met de Bitlicense

on .

Vorig jaar rond deze tijd schreven we er al over dat de Bitlicense eraan ging komen en nu is de finale versie van de Bitlicense uitgebracht.  
Vorig jaar rond deze tijd schreven we er al over dat de Bitlicense eraan ging komen en nu is de finale versie van de Bitlicense uitgebracht. De Bitlicense, in het kort: regulering voor Bitcoin gerelateerde bedrijven in New York, gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat 1: Elk Bitcoin bedrijf dat in New York zaken wil doen een licentie of vergunning nodig heeft 2: Nieuwe bedrijven en producten eerst goedgekeurd moeten worden. Kortom: de uiterst efficientie (ahem) heren van de staat gaan voor ons waken en bepalen wat wel of niet op de markt kan.

Ik zal nu niet uitgebreid ingaan op de bitlicense, hiervoor kan je het stuk "De bitcoin-regulering komt eraan, maar wie zit erop te wachten?" lezen van vorig jaar juli. Zaken zoals de bitlicense zaten er uiteraard aan te komen maar blijven altijd weer even schrikken. Het originele voorstel was al een draak van een document en het uiteindelijke document was, als we de experts mogen geloven, al niet veel beter. Onder de Bitlicense zullen bedrijven aan bijna onmogelijke voorwaarden moeten voldoen welke zelfs niet aan bestaande financiele instituties worden opgelegd.

Kortom: Deze reguleringen zijn waarschijnlijk niets anders dan een poging om Bitcoin en cryptocurrencies het leven zuur of onmogelijk te maken. Alles onder het mom "Wij van de staat zijn hier om u te beschermen". Aan de andere kant van Amerika echter heeft de staat van Californie ook regelgeving in de koker die gelukkig een stuk beter is.

Laten we maar hopen dat de ontwikkelingen op cryptocurency gebied zo hard gaan dat het een inhaalslag wordt voor de reguleerders en burocraten zoals in feite bij het internet is gebeurd. Het zou toch doodzonde wezen als een revolutionaire ontwikkeling als Bitcoin opgeofferd wordt om de huidige financiele instituties te beschermen tegen de concurrentie.

Gepost door: Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh