Bitcoin-special op CNN in Morgan Spurlock's: Inside man

on .

Bitcoin-special op CNN in Morgan Spurlock's: Inside man  
Bitcoin kreeg de afgelopen week flink wat airtime op de zogenaamde Mainstream media. CNN zond namelijk een drie kwartier durende special uit over Bitcoin. U zult misschien denken, Bitcoin op CNN? dat is dus hoofdzakelijk waarschuwen voor drugs en terrorisme, maar verbazend genoeg niets van dit alles. Morgan Spurlock, onder andere bekend van zijn documentaire "Supersize me", wijdde namelijk een aflevering van zijn programma "Inside man" geheel aan Bitcoin.

In de bewuste aflevering probeert Morgan een week geheel te overleveren op Bitcoin wat hem tijdens de documentaire verbazend gemakkelijk af gaat. Hij koopt onder andere bitcoins op een Satoshi square, gaat langs een Bitcoin mining operation en koopt zijn eten plus vliegticket met Bitcoin. Het geheel wordt afgewisseld met informatieve animaties. En ook al is dhr Spurlock tijdens het programma bijna kinderlijk enthousast over Bitcoin, toch worden er wel wat moeilijke noten gekraakt. Zo wordt er aandacht besteed aan Silkroad, de MTgox crash en laten ze een bitcoin-kritieke Senator het woord voeren. Maar ook de senator in kwestie geeft toe "Bitcoin is not going away".

Al met al een fijne docu die je meerdere kanten van het Bitcoin verhaal laat zien met als uitsmijter de bijna onvermijdelijke Andreas M Antonopoulos. Deze drukt ons nog even met de neus op de feiten: "This is the third wave of the internet, This is going to be pretty big". En ook Morgan sluit de aflevering af met de woorden: "Even if the Bitcoin currency bubble bursts, the technology could go down in history as the most important invention of this century". helemaal mee eens Morgan.


Gepost door Roland de Goeij

Tags: amerika,

Add comment


Security code
Refresh