Bitcoin voor een eerlijke wereldhandel

on .

Bitcoin voor een eerlijke wereldhandel
De Bitcoin is momenteel in opkomst, meer westerse landen houden de het en grote bedrijven als Ebay geven aan Bitcoin ‘in de gaten te houden’. In Nederland is al onder andere Thuisbezorgd.nl begonnen met het accepteren van Bitcoin en ook komt de digitale valuta nagenoeg dagelijks in het nieuws. Bitcoin krijgt steeds meer aanzien in de economie van westerse landen, de Bitcoin kan voor niet-westerse landen echter van veel groter belang zijn. Argentijnse boeren kunnen hier dienen hier als voorbeeld.

In Argentinië zijn sommige partijen in de agrarische sector al begonnen met het gebruik van Bitcoin om rechtstreeks met eindgebruikers zaken te doen. De handel verloopt op deze manier zonder tussenkomst van tussenhandelaren, wat zorgt voor eerlijkere prijzen. De reden dat Argentijnse boeren beginnen Bitcoin als betaalmiddel te accepteren is de hoge inflatie in het land, deze inflatie is meer dan 10%. Deze ‘noodzakelijke’ overstap van geld naar Bitcoin kan een voorbeeld zijn voor alle boeren/ambachten in de wereld om de invloed van tussenhandelaren te beperken tot het minimum.

Hoe kan Bitcoin er nou voor zorgen dat de invloed van tussenhandelaren wordt beperkt? Dit zit hem in de beperkte mogelijkheden van boeren om bijvoorbeeld een bankrekening te openen. Het openen van een bankrekening kost erg veel moeite voor een boer of bijvoorbeeld een beeldjeshouwer. Het creëren van een Bitcoinadres is eenvoudiger, er is geen documentatie nodig om een Bitcoinadres te openen. Het ontvangen van Bitcoin kan rechtstreeks op dit adres en de producten kunnen zelf worden verstuurd naar de eindgebruiker.

Dit is een hele andere situatie dan dat er een handelaar langs dorpen komt om voor een zo laag mogelijke prijs de producten van de boer tegen contant geld te krijgen. Bitcoin creëert de mogelijkheid om rechtstreeks van de eindgebruiker te ontvangen, een principe dat de fairtrade op deze wereld een enorme bijdrage levert. Veel Argentijnse boeren hebben door de inflatie al afstand genomen van de tussenhandelaren en zijn een voorbeeld voor iedere andere boer. Bitcoin is dus niet alleen belangrijk voor de westerse economie, het kan minstens net zo belangrijk worden voor de niet-westerse economie.

Gepost door Leon Horenberg | BTCNext.nl
 

Comments   

# Guest 2013-11-14 23:19
Als "jan modaal" modaal zijnde vind ik de bitcoin de manier om mijn centjes veilig te hebben. Voel mij al te lang bestoolen en bedrogen door de bank. ik gebruik de bitcoin nu als spaarpot, eindelijk eens een beetje interresante "rente" en het belangrijkste dat niemand het mij kan afpakken.
Zelf denk ik dat "ze" wel gaan proberen de bitcoin aantepakken, maar dat het een soort internet "oorlog" gaat worden.
Als je alleen al kijkt hoe veel moeite "ze" moeten doen tegen het downloaden peer to peer, kan dit voor de bitcoin alleen maar moeilijker worden voor "ze" ,alleen al omdat er voor de gebruikers nu "echt" geld achter zit en niet een filmpje of muziek.
Het is altijd nog zo geweest dat als je aan iemand's geld komt, dan heb je ruzie.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-14 09:48
Helaas proberen "ze" van alle kanten roet in het eten te gooien: er is een initiatief bezig om een soort "bitcoin address whitelist" te maken, en het zal niet lang duren voordat bedrijven en exchanges verplicht worden hieraan mee te doen.

http://bitcoinism.blogspot.nl/2013/11/is-it-time-to-boycott-all-us-bitcoin.html

Michiel
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-11-13 23:23
wat een geweldig verhaal. zouden andere site's (met bronvermelding uiteraard) dit over mogen nemen?
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2013-11-13 23:24
tja als je de auteur maar vermeld he.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh