Bitcoin wednesday Amsterdam #16: Sweet sixteen

on .

Bitcoin Wednesday Amsterdam #16: Sweet Sixteen  
Woensdag 1 oktober zal in Amsterdam voor de zestiende keer de maandelijke Bitcoin Wednesday worden georganiseerd. Deze editie zal vooral in het teken staan van het "bitcoin is geld" initiatief. Bitonic, Stichting Bitcoin Nederland en advocatenbureau Solv zijn van plan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Overijssel dat bitcoin geen geld is. Maar is dit wel iets waar we als Bitcoin-gemeenschap naar moeten streven?..

Gedurende het eerste deel van de avond zullen verschillende sprekers het podium betreden, terwijl het tweede deel van de bijeenkomst in het teken zal staan van debat en een stemming over de taak van de Stichting Bitcoin Nederland.

Als eerste spreker van de avond zal Sebastian Lobato aan de hand van zijn website bitcoinforbeginners.com helder uitleggen wat Bitcoin precies is. Schroom dus vooral niet om nieuwkomers mee te nemen, of om te komen als je zelf een nieuwkomer bent! Daarna zal Bitonic in samenwerking met advocatenbureau Solv een toelichting geven over het bitcoin is geld-initiatief. Hier zal ook ruimte zijn voor vragen.

Vervolgens: hoe kun je op een semi-anoniem netwerk zoals het internet toch mensen en ondernemingen vertrouwen zonder toezicht vanuit een centrale autoriteit? Tim Pastoor zal zijn concept voor een digitaal reputatiesysteem uit te doeken doen.

En als laatste spreker van de avond zal de oprichter van Bits of Freedom en huidig Digital Defence adcocaat Ot van Daalen spreken over compliance: hoe kunnen Bitcoin-ondernemingen de privacy van hun klanten het best beschermen?

Het tweede deel van de avond zal bestaan uit een debat over het bitcoin is geld-initiatief. De deelnemers aan dit debat zijn Pieterjan Goppel van Bitonic, Carl Kuntze van Stichting Bitcoin Nederland, Robbie Hontelé van de Piratenpartij (en Coinye) en Free Software activist Arjen Kamphuis.

Na afloop is er zoals altijd ruimte om onder het genot van een drankje na te praten en netwerken met Nederlandse bitcoiners.

Locatie: Pakhuis de Zwijger
Adres: Piet Heinkade 179
Datum: woensdag 1 oktober
Tijd: 19.00

 

Add comment


Security code
Refresh