Bitcoinference 2015 laatste weekend van mei

on .

volkspalies  
Eind deze maand, in het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 mei, vind de Bitcoinference 2015 plaats. Deze keer in samenwerking met Berlage Meet & Workspace, onderdeel van de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage. Twee dagen in het teken van de zakelijke en wetenschappelijke kanten van Bitcoin, cryptocurrencies & en afgeleiden hiervan. Early Bird Tickets zijn nog verkrijgbaar. Wanneer men met bitcoins betaald, krijgt men 25% korting. Studenten krijgen 50% korting, maar hebben geen toegang tot de dinners 's avonds. Meer over de toegangsprijzen hier.

Amsterdam heeft sinds de Gouden Eeuw een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de financiele wereld. Eerst met de ontwikkeling van de aandelenhandel, en in de jaren negentig nog met de eerste vorm van digitaal geld genaamd Digicash. Welke door David Chaum als Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)-spinoff op het Amsterdam Science Park werd begonnen. Bij Digicash werden de munten nog centraal uitgegeven, waardoor dit voor de overheid een makkelijke manier was om Digicash aan te pakken. Als antwoord daarop heeft Bitcoin dan ook een decentrale oplossing voor het uitgeven van munten. Bij Digicash hebben vele crypto-grootheden gewerkt, waaronder dus oprichter David Chaum en Nick Szabo, de geestelijk vader van slimme contracten. Helaas is Digicash niet meer.

Zie hier een overzicht van de sprekers van de eerste en de tweede uitvoering op het Amsterdam Science Park, de geboorteplaats van digtaal geld. En de derde uitvoering in de oude Amsterdamse aandelenbeurs. De beurs welke nazaat is van de oudere Amsterdamse beurs waar ooit de eerste aandelenhandel plaats vond.

Neem kontakt op voor meer informatie en sponsormogelijkheden.

Tags: amsterdam, bitcoinference, conferentie,

Add comment


Security code
Refresh