Bitcoins in Argentinie: een documentaire.

on .

bitcoinfilm.org
Stel je een land voor waar de regering bedrijven nationaliseert. Waar een inflatie van 25 tot 30% inflatie aan de orde van de dag is. Waar er restricties zijn op het omwisselen van geld in andere valuta en waar bewoners geen internationale transacties morgen doen. Welkom in Argentinie.
In dit land begint men nu ook te ontdekken dat Bitcoin een manier kan zijn om een alternatieve ecomomie op te zetten buiten de gebaande paden om.

Met deze situatie in hun achterhoofd hebben 3 voorstanders van Bitcoin een korte documentaire gemaakt over de situatie in Argentinie en wat Bitcoin zou kunnen betekenen voor de mensen in dat land. Gefilmd in Buenos Aires laten ze ervaringen zien van echte Argentijnen die moeten zien te overleven in deze economisch zware tijden. Zoals bijvoorbeeld Diego die Peso's omruilt naar Bitcoins om op die manier te ontkomen aan de torenhoge inflatie.

Dit filmpje van 8 minuten is, wat de makers betreft, het eerste van vele volgende films over Bitcoin. Je kan gaan naar bitcoinfilm.org om meer te leren en om ze te helpen de Bitcoin boodschap te verspreiden.

Add comment


Security code
Refresh